Postaram się krótko i rzeczowo. Mam około 50 stron hmm jakby to określić opisanego uniwersum w klimacie Gothica dokładniej mówiąc 18 stron bardzo ogólnej historii (9000 lat), 22 strony konspektu jednego z ważniejszych wydarzeń w historii (w zasadzie w mojej głowie i rękopisach jest cały gotowy) na podstawie którego można pisać scenariusz, 10 stron w 1/4 skończonej chronologii (doleciałem do 2000 roku reszta jak poprzednio w głowie) no i oczywiście mapa świata (szkic odręczny w paint) który byłby wielkości około 10 światów z Gothic 3.
I teraz pytanie, ktoś chce to wszystko przejąć i urzeczywistnić ?

Można byłoby zacząć od czasów około 6000 roku gdzie jedna z krain (wielkość Myrthany z 3) została zalana i odgrodzona od reszty świata. Tutaj mam też cały konspekt już obmyślony ale nie spisany (strasznie schodzi się spisywanie takich rzeczy bo coraz człowiek wraca się by gdzieś coś dopisać/zmodyfikować by wszystko się zazębiało i było logiczne z punktu historii uniwersum jak i klimatu gry i realności kreowanego świata). Byłby to idealny start bo każdy mógłby wczuć się w klimat liznąć nieco historii która jest w strzępkach (jak pisałem odizolowany świat na skutek biegu wydarzeń historycznych).
I teraz z chęcią bym to przekazał komuś kto:
- ma spory zespół
- ma jakieś już projekty za sobą
- w max 10 lat by to zrobił bym mógł zagrać:)
Teraz moje pobudki. Miałem ochotę stworzyć tą grę ale koszty tego mnie przerastają a nie mam sił męczyć się z biurokracją polską bo zbiórki takie jak np. na kickstarterze są w Polsce właściwie niemożliwe . Koszt gry a właściwie pierwszej części w tej odizolowanej krainie o której wspominałem to jakieś 100 000 euro więc sobie po prostu odpuściłem. Skąd taka kwota? Po konsultacjach z programistą (w Unity to chciałem mieć), koderem i grafikami 2 i 3D mnie więcej taki zarys mi wyszedł i to z uwzględnieniem że Ci wspomniany wcześniej ludzie robili by to hmm po znajomościach

. Tak więc zarzuciłem tą kwestię (a mechanika gry była już naszkicowana i było masę fajnych rozwiązań wręcz innowacyjnych jak "scenariuszowanie" czy też reżyser gry - zakładałem że może on-line się ją zrobi).
Dobra, mniejsza z tym jak pisałem jestem gotów wszystko przekazać by ktoś to po prostu zrobił i bym miał frajdę z ujrzenia tego w rzeczywistości a nie tylko wydrukowanego na moim biurku

.
Bym zapomniał teraz mam miesiąc w miarę wolnego czasu to mógłbym zacząć spisywać wszystko co mam jeszcze w głowie (sądzę że 200 stron wszystkiego się zbierze) tylko w przypadku jak ktoś się tego podejmie bo inaczej mi się nie chce po prostu. Osobiście także wolałbym jak ktoś już byłby zainteresowany spotkać się z nim w 4 oczy i mu wszystko nakreślić i pokazać. Raptem zejdzie się godzina... no może dwie bo opowiedzieć to tyle się schodzi (taki jest tego ogrom). Preferuje Warszawę ale jakoś mógłbym się poświecić i przyjechać do większego miasta na spotkanie jak ktoś spełni moje minimalne wymagania i zadeklaruje zainteresowanie.
I na koniec to uniwersum powstawało w mojej głowie jakieś dwa lata, setki godzin rozmyślania nad światem, jego historią, stylem i klimatem w wolnych chwilach czy gdy spać nie mogłem po prostu

. Może nie jestem jakimś polonistą ale uważam że kreatywności, pomysłowości to raczej mi nie brakuje i przede wszystkim lubię tworzyć (choć niestety za słaby jestem by książkę pisać, próbowałem:) ).
Po więcej zapraszam na priv i jak pisałem w razie zainteresowania preferuje się spotkać niż przekazywać co to ja sobie obmyśliłem internetowo bo jest po prostu wygodniej i szybciej.
P.S Regnart, jedno z głównych miast, jest z 10 razy większe niż Khorinis, nawet szkic (a jakże) w paintcie przygotowany jest tej "wioseczki".
P.S 2 Jestem tutaj i pisze ten temat tylko dlatego że zagrałem w mod Złote Wrota i nie wiedziałem nawet że w takim stopniu ludzie podejmują się modowania gier

.
P.S 3 To tylko moja propozycja także jak komuś nie podoba się niech tylko przeczyta (z góry przepraszam za stracony czas na czytaniu) i puści w niepamięć. Nie mam jakoś ochoty polemizowania, udowadniania że to rzeczywiście mam itp, itd. Fakt że jestem gotów się spotkać by wszystko zaprezentować o czymś świadczy

.