Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION 560167 1517

Ankieta

Podoba Ci się nowa koncepcja Gothic 2 Reworked Mod ULTIMATE EDITION?

Tak, może wyjść z tego ciekawy mod graficzny.
67 (76.1%)
Nie, nic dobrego z tego nie wyjdzie.
10 (11.4%)
Nie mam zdania.
11 (12.5%)

Głosów w sumie: 88

O temacie

Autor Halk_Hogan_PL

Zaczęty 25.05.2014 roku

Wyświetleń 560167

Odpowiedzi 1517

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
DLA ciekawosci dodam, ze w spacerze mozesz modyfikowac textury. Poprobuj DLA zabawy.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
DLA ciekawosci dodam, ze w spacerze mozesz modyfikowac textury. Poprobuj DLA zabawy.
Niby jak modyfikować? Jeśli chodzi Ci o teksturowanie to odpada, NIGDY w tym GÓWNIE nic nie będę robił, spacer to totalne dno. Jedynie co to używam go do kompilowania światów i edytowania przenikalności tekstur, nic więcej. Chujowe pomysły podsuwasz  :D
A do tego nie mam czasu na zabawy  :)

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
no no. To się nie opierdalaj i rób khorinis :PP Czerwoną latarnie w hd odwiedzić chcę xD

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Chujowe pomysły podsuwasz 
Mam nadzieje, ze to tylko dzisiaj tak mam.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#244 2014-06-07, 19:13(Ostatnia zmiana: 2014-06-07, 20:38)
no no. To się nie opierdalaj i rób khorinis :PP Czerwoną latarnie w hd odwiedzić chcę xD
Łatwiej powiedzieć niż zrobić  ;D
Troszkę potrzeba na to czasu, ponieważ żeby coś przerobić muszę zrobić tak:
1. Znaleźć odpowiednią teksturę
2. Odpowiednio ją przerobić i dopasować
3. Zmapować model i nałożyć teksturę
 :)
Najdłużej chyba zajmuje mi szukanie i odpowiednio przerobienie tekstur :)

A przy okazji, mam prośbę - jeśli ktoś może ma konto premium na http://www.cgtextures.com/ to bardzo by mi to ułatwiło pracę i zwiększyło jakość tekstur, ponieważ często muszę ich szukać po 100 innych stronach  ;D

Post połączony: 2014-06-07, 20:38
Może jeszcze dzisiaj będą nowe screeny, śledźcie temat :)

Pozdrawiam :)

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Czerwona latarnia <3

W tym kraju są zasady,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Ciągle jeszcze wstaje.

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#246 2014-06-07, 21:08(Ostatnia zmiana: 2014-06-07, 23:08)
Czerwona latarnia <3
Aż tak Cię do niej ciągnie?  ;D
Czerwona Latarnia dopiero później będzie przerobiona  :)

Post połączony: 2014-06-07, 23:08
Nowe, ostatnie na dzisiaj Screeny:  :)

Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler

Pozdrawiam  :)

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Za bardzo szczegółowe, za dużo tych kamyczków, razi w oczy ;e

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
To może się tak z góry wydawać. Ja bym poprosił o SS ale z widoku gracza :D

W tym kraju są zasady,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Ciągle jeszcze wstaje.

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
Jak dla mnie kamyczki są spoko, ale kolorystyka powoli zanika, tak szaro się robi - może coś wymyślisz żeby było ładniej :D
EDIT:
Właśnie o to chodzi,  gothic to szary, mroczny świat, musi tak być  ;D
No jak uważasz - to tylko moje zdanie  :lol:

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster

Halk_Hogan_PL

Gothic 2 Reworked Mod
#250 2014-06-08, 10:58(Ostatnia zmiana: 2014-06-08, 11:58)
Za bardzo szczegółowe, za dużo tych kamyczków, razi w oczy ;e
To kup okulary  :)
Mi jakoś nic nie razi, więc... :)

To może się tak z góry wydawać. Ja bym poprosił o SS ale z widoku gracza :D

Wedle życzenia, SSy z widoku gracza:
Spoiler
Spoiler
Spoiler

Moim zdaniem jest zajebiście i nic nie razi w oczy  :)

EDIT:
Jak dla mnie kamyczki są spoko, ale kolorystyka powoli zanika, tak szaro się robi - może coś wymyślisz żeby było ładniej :D
Właśnie o to chodzi,  gothic to szary, mroczny świat, musi tak być  ;D

EDIT2:
UCIĘTE

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No nie zartuj, ten texture pack jest chujowy :D

Mi sie bardzo podobaja SS  :ok:

Myslalem ze nic mnie nie przyciagnie ponownie do G2NK, ale dzieki tobie znow mam ochote pograc, czekam z niecierpliwoscia na mod.

Czy jak skonczysz moda to bedzie mozna kilka poprawek zmienic na swoj uzytek? :)

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Zgodzę się z tym, że Gothic to powinien być surowy świat, a miasta szare, ponure, ludzie znudzeni codziennością. Jak na razie udaje Ci się odtworzyć taki klimat, jednak mistrzem robienia ponurych miast jest moim zdaniem jak na razie Drakensang ze swoim wiecznie pochmurnym, szarawym niebem, omszałymi, burymi budynkami i smutną muzyką :D

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=7srKzUqSkCM

Keep it up!

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
No nie zartuj, ten texture pack jest chujowy :D

Mi sie bardzo podobaja SS  :ok:
Hehe dzięki  :)

Czy jak skonczysz moda to bedzie mozna kilka poprawek zmienic na swoj uzytek? :)
Zależy jakich poprawek  ;D

Myslalem ze nic mnie nie przyciagnie ponownie do G2NK, ale dzieki tobie znow mam ochote pograc, czekam z niecierpliwoscia na mod.
No to się cieszę, sam bym z chęcią zagrał w swojego moda, ale niestety muszę go ukończyć najpierw  :D

Myślałem nad wydaniem kolejnej wersji moda. Żeby ktoś wszystko przetestował, czy nie ma żadnych błędów, bugów, niedociągnięć itp. Co o tym myślicie?  :)

gothic1210
  • Gość
EDIT2:
Właśnie co się natknąłem na jakiś chujowy cukierkowy texture-pack. Nie rozumiem takich ludzi którzy robią z gothica takie gówno, w ogóle nie pasuje do świata gothica 
W tym momencie jesteś bardzo nie w  porządku wobec tamtego twórcy. Każdy może robić z goticzka to co mu się podoba.
Widzę, że dostałeś parę propsów to ci uderza woda sodowa do głowy. Ty - zajebisty, wszyscy - beztalencia.
Żeby nie było nie chcę na ciebie na naskakiwać. Podoba mi się twój projekt, ale nie masz prawa tak pisać. Bo jak tobie Cragann napisał, że zrobiłeś chujową teksturę to się obraziłeś jak mało kto, a o kimś sam tak piszesz. Nie rób drugiemu co tobie nie miłe :)

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
EDIT2:
Właśnie co się natknąłem na jakiś chujowy cukierkowy texture-pack. Nie rozumiem takich ludzi którzy robią z gothica takie gówno, w ogóle nie pasuje do świata gothica 
W tym momencie jesteś bardzo nie w  porządku wobec tamtego twórcy. Każdy może robić z goticzka to co mu się podoba.
Widzę, że dostałeś parę propsów to ci uderza woda sodowa do głowy. Ty - zajebisty, wszyscy - beztalencia.
Żeby nie było nie chcę na ciebie na naskakiwać. Podoba mi się twój projekt, ale nie masz prawa tak pisać. Bo jak tobie Cragann napisał, że zrobiłeś chujową teksturę to się obraziłeś jak mało kto, a o kimś sam tak piszesz. Nie rób drugiemu co tobie nie miłe :)
Żeby nie było to nic nie mam do tamtego texture-packa ale po prostu moim zdaniem gothic nie powinien być taki cukierkowy  :)
A co do Craganna to gdzie pisał, że chujowa tekstura?  :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Outlander tu nie chodzi o to ze Autor tematu nie docenia pracy jego, tylko ten texture pack jest chujowo zaprojektowany. Efekt jest taki sam gdyby ktos cale khorinis wylozyl rozowymi kolorami

WIEKSZOSC texturpackow nie jest w klimacie gothica

@Halk zmiany skryptowe drobne, oraz w swiecie drobne :)

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Outlander tu nie chodzi o to ze Autor tematu nie docenia pracy jego, tylko ten texture pack jest chujowo zaprojektowany. Efekt jest taki sam gdyby ktos cale khorinis wylozyl rozowymi kolorami
Dokładnie  :)

@Halk zmiany skryptowe drobne, oraz w swiecie drobne :)
Nie rozumiem  ;D

WIEKSZOSC texturpackow nie jest w klimacie gothica
Również prawda  :)
Moim zdaniem Vurt's Gothic II Graphics Overhaul jest chyba do tej pory najlepszym jak dla mnie texture-packiem. :)

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
EDIT2:
Outlander ma w rację, rozumiem, że Halk i Mac Dun chcą mieć Gothica w kolorze szarym i ponurym, bo taka była "jedynka" - spoko, rozumiem. Ale obrażanie ludzi, którzy mają inne zdanie i tworzą coś innego niż wy to jest po prostu chamstwo. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
#Halk - rób, co robisz najlepiej, czyli zajebiste modele i tekstury, ale nie musisz przy tym wywyższać swojej pracy nad inne i nazywać je "chujowymi"  :blink:

Trochę szacunku dla Braci Modderów

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
EDIT2:
Outlander ma w rację, rozumiem, że Halk i Mac Dun chcą mieć Gothica w kolorze szarym i ponurym, bo taka była "jedynka" - spoko, rozumiem. Ale obrażanie ludzi, którzy mają inne zdanie i tworzą coś innego niż wy to jest po prostu chamstwo. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
#Halk - rób, co robisz najlepiej, czyli zajebiste modele i tekstury, ale nie musisz przy tym wywyższać swojej pracy nad inne i nazywać je "chujowymi"  :blink:

Trochę szacunku dla Braci Modderów
Spoko spoko, przepraszam, nie chciałem nikogo obrazić ani nic. :)
Cofam wszystko, jeśli ktoś chce mieć cukierkowego Gothica - ok niech tak będzie, nie każdy ma ten sam gust  :)

Pozdrawiam  :)

0 użytkowników
Do góry