Konkurs w Europa Universalis 2 2939 8

O temacie

Autor theblues

Zaczęty 17.05.2014 roku

Wyświetleń 2939

Odpowiedzi 8

theblues

theblues

Użytkownicy
posty134
Propsy46
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Polegałby na stworzeniu jak największego imperium. Krajem byłaby Polska na scenariuszu wielka kampania. Każdy miałby miesiąc czasu po którym wrzucałby ss-y. Jest ktoś chętny ?

– Nazywam się...
– Nie interesuje mnie twoje imię.

Intel Core i7-4770K @ 4.5 GHz + bequiet! Dark Rock 3
MSI Z87-G43
GoodRam 8GB 1333MHz CL9
MSI Radeon R9 290 Gaming 4GB DDR5 512bit

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Polegałby na stworzeniu jak największego imperium. Krajem byłaby Polska na scenariuszu wielka kampania. Każdy miałby miesiąc czasu po którym wrzucałby ss-y. Jest ktoś chętny ?

Ja bym mógł, ale albo w Mroczne Wieki 1, albo w EU3

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
EU3, albo EU4, ew.CK2 ale to już większy hardcore.
Ii popieram Adanosa. Wakacje to dobry termin. 

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
W EU4 jest tryb "IronMode" z jednym zapisem bez możliwości używania kodów, więc wiadomo by było, że nikt nie oszukuje :D
Chociaż, teraz mi ten tryb nie działa :(

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dokładnie. Aktualnie sam z niego korzystam tworząc moje wielkie indiańskie imperium na dodatku "Conquest of Paradise". :D
Poza tym nie pozwala on na robienie zapisów, a  autosave jest przy każdym miesiącu i każdej podjętej decyzji, więc nasze czyny są nieodwołane. Już raz przegrałem wojnę z przeciwną federacją plemion i byłem zmuszony oddać sporo terytoriów (tz. wyzwoliłem je jako państewka, żeby później szybko je podbić jeszcze raz :D ). Gra na Ironie wprowadziłaby sporo utrudnień, ale obawiam się, że może nieco uszczuplić listę kandydatów do gry :D

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Można by coś zorganizować. Trzeba tylko ustalić grę i ew. jakie dodatki. 
Wolałbym jednak jakieś dłuższe ramy czasowe, bo o ile cały lipiec miałem wolny, o tyle w sierpniu nie będzie mnie w domu. 

Nieintrygujący

Nieintrygujący

Użytkownicy
posty21
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można by coś zorganizować. Trzeba tylko ustalić grę i ew. jakie dodatki.
Wolałbym jednak jakieś dłuższe ramy czasowe, bo o ile cały lipiec miałem wolny, o tyle w sierpniu nie będzie mnie w domu.

Moim zdaniem to o wiele więcej trzeba rzeczy ustalić. Przede wszystkim ramy czasowe z gry a nie realu. Powiedzmy gramy 300 lat i koniec i te 300 lat trzeba rozegrać w ciągu 30 dni kalendarzowych. W innym wypadku sam konkurs mija się z celem.
Kolejna sprawa na jakiej podstawie uznać kto wygrał? Bo jeśli liczyć ilość posiadanych terytoriów to jak porównać kolonię w Ameryce Południowej czy też podbite tereny w Azji z terenami HRE ? Moim zdaniem już bardziej uczciwym współczynnikiem byłby łączny taxbase ze wszystkich prowincji a kolonializm byłby tylko dodatkiem niepunktowanym. Jest wiele opcji które można by było zastosować ale chyba ta z wielkością imperium byłaby najgorsza (zwłaszcza jak ktoś rozumie wielkość poprzez największą plamę na mapie a nie nawet ilość prowincji :) ).
Może i ja bym był chętny wziąć w takim czymś udział byleby z głową i rozsądnie było wszystko zaplanowane.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry