Wielu ludzi pyta często o pyt. które już padły i miały odpowiedzi. Ten temat ma na celu uniknąć niepotrzebnego spamu. Chodzi mi o to że wy piszecie tutaj najczęstrze pyt i odp, a ja edytuje swój pierwszy post i będe doklejał te odpowiedzi. Ja dam pierwsze przykłady.
P: O co chodzi w zad sny Apolla?
Spoiler
O: Kieruj się ku osadnikom nieopodal teleportu, obok drabiny po prawej stronie przy drzewie leży zakrwawiona siekiera. Idąc dalej podążaj wzdłuż góry, trzeba ją ominąć, to będą leżały zwłoki osadnika. Wracamy do Maga, zdajemy relacje. Mag odeśle nas do osadników, rozmawiamy z nimi, jednak niczego się nie dowiadujemy. Po rozmowie ponownej z magami otrzymujemy "kryształ prawdomówności", którego można użyć tylko raz. Rozmawiamy z osadnikiem "bodajże Artusem", dowiadujemy się ciekawych rzeczy na temat Rity. Absolutnie nie rozmawiamy z nią, bo czeka nas śmierć. Wracamy do maga z informacjami i teraz możemy pomóc Ricie się uwolnić z okowów Sił Zła, lub zrobić jej Harakiri.
P: Gdzie są paczki z żywnością dla orka?
Spoiler
O: Jedna znajduję się na rozstaju dróg do domu kapłanów, a chatą Neorasa. Leży pod drzewem. Druga jest zaraz za mostem od strony chaty Neorasa. Leży ukryta w krzakach
P:Gdzie się wytwarza monety z bryłki złota?
Spoiler
O: Przy stole alchemicznym.
P:Kto uczy nas wytwarzania monet?
Spoiler
O: Umiejętności uczy nas Mag Wody, Christian.
P: Gdzie jest skrytka Sary?
Spoiler
O: W podstawowym GII:NK przy ruinach w Jarkendarze w obozie bandytów siedział Edgor, który nauczał nas o krwiopijcach. To właśnie w tych ruinach jest ukryty przełącznik i skrzynia z pancerzami Sandry

.
P: Gdzie znajduję się modliszek zwyczajny?
Spoiler
O: Trzeba troszeczkę przeszukać ruiny zaraz pod wejściem do domu uzdrowicieli, sporym ułatwieniem napiszę wam, że znajduję się on pod ścianą, nie w środku. Połaźcie koło budynku i powinniście znaleźć, screena dał ktoś w tym temacie.

P: Gdzie jest miecz dla Vama?
Spoiler
O: Miecz znajduje się pod posągiem Beliara, w jaskini za domem brata Xardasa.
P: Gdzie znajduje się lutnia?
Spoiler
O: Pogadaj ze Snafem.
Piszcie co zrobilem zle w moim poscie ja to poprawie. Prosilbym o przyklejenie tematu.
Necro59