Wujek Marvin 65656 232

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 65656

Odpowiedzi 232

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i trzeba FAQ od razu poprawić, bo będą zgłoszenia typu- naciskam bmarvinb a kretoszczur mnie zabija!

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Co do konsoli o zrobimy tak jak piszę Tizgar. Upewnimy się że w wersji 1.8 nie ma bugów, które użycie konsoli wymagają.
czy  takim  bugiem  bedzie  sytuacjia  w  której gracz  sie  zablokuje np.
gracz  sobie  gra  przez 15minut( nie  zapisał  rozgrywki) i  zbugował  się w  kamieniach tak  ze nie  da się ani  zapisać ani  wczytac i  jedynym  wyjsciem  jest albo  uzycie kodu albo agresywne  wylaczenie gry oraz  wczytanie  od  ostatniego  zapisu...

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do konsoli o zrobimy tak jak piszę Tizgar. Upewnimy się że w wersji 1.8 nie ma bugów, które użycie konsoli wymagają.
czy  takim  bugiem  bedzie  sytuacjia  w  której gracz  sie  zablokuje np.
gracz  sobie  gra  przez 15minut( nie  zapisał  rozgrywki) i  zbugował  się w  kamieniach tak  ze nie  da się ani  zapisać ani  wczytac i  jedynym  wyjsciem  jest albo  uzycie kodu albo AGRESYWNE  WYLACZENIE GRY oraz  wczytanie  od  ostatniego  zapisu...
Stary masz poważny problem.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Przecież takie blokowanie można naprawić poprzez zapisanie gry i wczytanie. Działą w większości przypadków.

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hahahaha jesteście prześmieszni myślicie że zablokowanie konsoli coś da? Wyeliminujecie tylko tych co nie umieją korzystać z cheat engine i innych podobnych narzędzi. Zresztą zawsze pozostają cheaty DAT.

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Przecież takie blokowanie można naprawić poprzez zapisanie gry i wczytanie. Działą w większości przypadków.
właśnie  chodzi mi  o  takie  zablokowania  co  nie  mozna otworzyć menu  żeby wczytac  grę
zdarzało mi  sie  tak  2razy w  nowych lokacjiach w gd  i dp

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Robisz quick save klawiszem F5 (musisz zedytować plik gothic.ini) a potem wczytujesz F9 bez wchodzenia w menu.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

Naprawdę ciężko jest się zablokować na jakiejś skale itp. Bez przesady, nikt nie zgłaszał takich problemów, a teraz na wiadomość o bloku konsoli wszelkie możliwe błędy wymieniacie, które znamy z legend.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Nie usuwajcie konsoli. Reżyserzy gothicowi tracą przez to, a przecież w modach kręci się najlepiej bo są nowe miejsca do kręcenia filmów.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Najlepiej zrobić dwie wersje. Jedną z konsolą drugą bez. Wtedy się okaże czy to przez konsolę wynikają bugi (choć i tak wątpię).

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No z tymi reżyserami to jest jakiś argument, jeszcze dokładnie ustalimy.
Co do bugów konsoli, to nie jest nasze widzimisie tylko rosjanie potwierdzili to w wersji 1.14 RU. Jest nawet specjalna lista bugów konsoli.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Wyprzedziłeś mnie :F

Post połączony: 2014-05-18, 21:34
Najlepiej zrobić dwie wersje. Jedną z konsolą drugą bez. Wtedy się okaże czy to przez konsolę wynikają bugi (choć i tak wątpię).

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Te dwie wersja to brak sensu. Już lepiej jedną z konsolą.  Choć całym sercem jestem za zablokowaniem.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Zawsze na początku gry może pojawić się monolog, w którym będzie do wyboru czy można używać konsoli. Decyzja wtedy będzie należeć do ciebie. Przy okazji nie trzeba będzie ściągać osobne wersje, tylko zrobić drugi zapis.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To zabije klimat. Od startu gra ma być historią, a tu nagle wyskakuje chcesz konsolę ? W oryginalnym gothicu ani żadnym Rpg to nie dopuszczalne.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tak, masz rację, raz pojawi się monolog, który nigdy więcej się nie pojawi w grze z pewnością zjebie klimat. Mod od razu do dupy, wyjebać. Najlepiej od razu odinstalować Gothica. Wybór poziomu trudności w innych modach też zjebał klimat tak, że mody od razu upadły i nikt w nie już nie zagrał. Masz absolutną rację.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przemek273

Wujek Marvin
#76 2014-05-19, 14:51(Ostatnia zmiana: 2014-05-19, 14:58)
Mówię, że nie ma być w dialogu jak już. Najlepiej bezpośrednio z menu, albo przed rozmową z kim kimkolwiek, tak jak w DarkSadze.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
W menu to nie ma sensu. Wchodzisz w menu i wybierasz dwie opcje co tylko spowoduje, że konsola nie będzie działać jeśli ją wyłączysz w menu, ale wystarczy, że znów wejdziesz w menu i ja włączasz. Gdzie tu sens? Dodatkowo znaj Ikarusa na tyle aby dodać nową opcję w menu :ok:

A co to za różnica czy pojawi się monolog czy będzie to możliwe u jakiegoś NPC?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bo w dialogu, będzie oznaczać, że wybór tego jest w fabule, co jak już mówiłem jest niedopuszczalne. Tak jak by statyczne postacie wiedziały, że my gramy, a nie bezimienny żyje. Bez sensu.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Co ma konsola do fabuły? NPC ci powie coś w stylu : "Widzę, że nie używasz konsoli, miksturka dla ciebie za uczciwość"?

0 użytkowników
Do góry