Pomoc w przejściu Złotych Wrót 553750 1140

O temacie

Autor Button

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 553750

Odpowiedzi 1140

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Temat może nie jest do końca odpowiedni, ale chciałbym spytać do ilu opłaca się pakować w siłę w Złotych Wrotach jako wojownik? :D Z góry dzięki :)

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Hmm cieżko powiedzieć. Ja mało dawałem w siłę, bo kupowałem potrawkę (1000g +3 sila +1 zrecznosc) u kucharza w obozie orków. Tak około 100 wystarczy, gdy walczysz 1h, 120 na 2h. Wtedy można walczyć mieczami z magicznej rudy (1h 100/140 , 2h 120/160) .

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Ja gram typowym osiłkiem. 
Siła + Bronie Dwuręczne. 
Na początku pakowałem w siłę (gdzieś tak do 50 punktów) , w między czasie podniosłem umiejętność walki bronią dwuręczną do tylu aby być Wojownikiem. 
Kupiłem od maga wody, w ich obozie broń ''Tajfun''. Wymaga tylko siły 45 a zadaje sporawe obrażenia (75) + do tego podwyższa umiejętność broni dwuręcznych +5. Świetna broń na początek dla wojownika. 
Wydałem też mnóstwo złota (5000) aby kupić księgę od Fernanda w obozie paladynów (daje +5 do broni dwuręcznych) 
To był niestety błąd, bo wydałem mnóstwo kasy a samą księgę można znaleźć w obozie bandytów, w domku gdzie stoi strażnik Altair. 
Siłę podwyższam sobie także miksturkami Siły, można je dostać za różne zadania. 

W każdym razie w broń dwuręczną już nic więcej nie daje bo tyle wystarczy. Mam 68 punktów siły, mam zamiar dobić do jakieś stówki. Tak aby móc chwycić w razie czego jakąś lepszą broń.

milten6

milten6

Użytkownicy
posty79
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardziej chodziło mi do ilu pakować przed wykorzystywaniem  bonusów :)

ppsxardas

ppsxardas

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja pakowałem dopóki nie było 15 pkt za 5 siły wtedy robiłem bonusy 

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z 30 minut kombinowałem żeby ta Larissa się do mnie odezwała. A później zostało 15 minut gry.

Akashel

Akashel

Użytkownicy
posty49
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak ruszyć do przodu z bitwą? Ostatni wpis w dzienniku podpowiada mi, ze "mam przyjść jutro o północy pod namiot Vareka" przychodzę do niego i nic, przespałem sie nawet kilka razy. Księgę od szamana wziąłem, a ostatni wpis w zadaniu "Droga do Złotych Wrót" to, że mam czekać na rozwój wydarzeń. Jak to ruszyć do przodu?

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Akashel, ile można?! Masz się przespać do 21-22.

Nathan12PL

Nathan12PL

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hejcia wszystkim , mam problem z misją że mam przynieść miksture Slate'owi ( chyba Slate'owi ) , przejdźmy do rzeczy, ten szaman powiedział że receptura będzie gotowa za 2-3 godziny , czekałem 5 gothicowych dni i mówi że " Jeszcze nie morra , przyjdź później. "
Sory za ortografie i pozdrawiam.

Invictus

Invictus

Użytkownicy
posty6
Propsy1
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam pewien problem, gram już dość długo, mam 13 poziom oraz I akt, dostałem się do obozu bandytów, zostałem najemnikiem orków i wykonałem wszystkie misje w tym obozie,u magów tak samo, u bandytów pozostało mi parę misji ale to pobocznych ale ciągle nie mogę dostać się do obozu piratów, znalazłem jakiś amulet Bonesa oraz klucz do skrzyni w chrząszczu, jednak nie mogę oddać tego amuletu Bonesowi, wychodząc z wody znalazłem jaskinie wszedłem tam aż mi wstyd na marvinie F8 bo mnie kolce zabijały a następnie zabrałem rzeczy ze skrzyni po pociągnięciu dźwigni. Lecz dalej nie mogę oddać tego amuletu Bonesowi nie wiem co mam zrobić, grałem cały dzień i nie chce tracić tego co do tej pory uzyskałem, czy może ta misja nie jest potrzebna? i jeszcze jedno pytanie, nie mogę zdobyć misji na zrobycie orkowych broni, od kogo, kiedy, gdzie? i dlaczego nie mogę zapłacić za wejście do obozu? mam ponad 5000 złota i dalej nie mam żadnej opcji dialogowej przy wejściu tak samo jak i nie mam nic u Bonesa. HELP!

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Do piratow dostaniesz sie w drugim rozdziale. Ile razy trzeba to przerabiac? Do jaskini z kolcami dostaniesz sie jak wylowisz pierscien z wody kolo jaskini. Zanurz sie i poszukaj.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Invictus

Invictus

Użytkownicy
posty6
Propsy1
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam pierścień, jak dostać się do 2 aktu? co za misje trzeba wykonać?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jak gralem Paladynem to musialem odnalezc Samuela i wtedy Hagen zleca zadanie szpiegowania piratow. U Ciebie trzeba rozwiazac zadanie z kultem Beliara,u orkow czy cos. Byles na przechadce z Vamem? Gdzie znajdowales posazek Beliara?

Invictus

Invictus

Użytkownicy
posty6
Propsy1
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ja tą misje już wykonałem, odnalazłem posążek, odkryłem kto czci beliara, powiedziałem o tym komu trzeba a następnie dostałem misje o przeszukaniu Magicznej Bariery. Zrobię jeszcze tą misje zobaczymy czy to pomoże

noruj1

noruj1

Użytkownicy
Dubbing - pisać o próbki.
posty32
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dubbing - pisać o próbki.
Czy pomoże? To nie jest bug, po prostu masz wykonać te 2 zadania i wtedy będziesz miał zadanie nr 3. sledzenie piratów i wtedy masz dostęp do obozu. Jak skończysz te zadanie z barierą to będzie 2 rozdział.

Na marginesie trochę to dziwne, że już w 1 rozdziale dowiadujemy się ile trzeba zapłacić za wejście, a nawet jak mamy kasę to nie możemy tego zrobić.

Invictus

Invictus

Użytkownicy
posty6
Propsy1
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Dzięki problem zażegnany, wystarczyło dokończyć misje ze zbadaniem barriery, dostałem się do 2 aktu i mogę wejść dzięki panowie :)

Nathan12PL

Nathan12PL

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A do mojego problemu niema solucji , co ? :(

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie czekales tylko poszedles spac pewnie. Z tego co zauwazylem to dziala to poprawnie jak normalnie odczekacie, a nie pojdziecie spac.

noruj1

noruj1

Użytkownicy
Dubbing - pisać o próbki.
posty32
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dubbing - pisać o próbki.
Nathan, nie wiem czy to pomoże, ale to wygląda jakbyś po prostu spał w łóżku te 5 dni, a skrypt chyba tego nie zalicza. Musi upłynąć faktycznie 2-3 godziny, tzn muszą przelecieć, nie możesz ich przewinąć. Miałem coś takiego w innym zadaniu. Po prostu idź coś innego porób i przyjdź za kilka godzin (ale nie śpij!)

Nathan12PL

Nathan12PL

Użytkownicy
posty22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozumiem! Dzieki za rade pewnie podziała.

0 użytkowników
Do góry