Pomoc w przejściu Złotych Wrót 610457 1140

O temacie

Autor Button

Zaczęty 10.05.2014 roku

Wyświetleń 610457

Odpowiedzi 1140

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem przed walką z piratami, muszę się dowiedzieć jak najwięcej o tabliczce. Jestem po rozmowie z bratem Xardasa, Hagen u orków. Z kim muszę zagadać/ gdzie muszę pójść ? Nie mam zielonego pojięcia, a do dalej do oozu bandytów nie chcą mnie wpuscić mimo ze zadania porobiłem xd

grzeho16

grzeho16

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To mój pierwszy post na forum  więc witam wszystkich. Od razu przejdę do rzeczy. Podczas bitwy z piratami dzieją się dziwne rzeczy. Na początek nie wczytuje się filmik po wezwaniu paladynów.  Jest tylko nowy wpis w dzienniku a gra toczy się dalej. Dalej - gdy uderzę maga to trafia mnie błyskawica która zadaje mi obrażenia więc nie mogę go zabić. Gdy nic nie robię tylko walczę z piratami albo po prostu stoję z boku to po pewnym czasie trafia mnie błyskawica  tylko wtedy ta potężniejsza i zabija mnie od razu. Czasami też tak z dupy nie wiem co weźmie mi życie. Stoję se a tu nagle mam połowę życia. Dziwne jest też to ze gdy na przykład zabije mnie jakiś pirat mój gościu nie podnosi się z ziemi. A przecież ani mnie nie dobił a mam umiejętność regeneracji życia bo przeczytałem ten zwój od szamana. Jak wiecie co z tym zrobić to piszcie.  Z góry dzięki za pomoc.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Gdy bitwa się zaczyna, musisz od razu wezwać paladynów, inaczej przegrasz. Następnie rozwal czarnych magów. To normalne, że jak ich bijesz to dostajesz obrażenia, używaj mikstur, najlepiej ustaw sobie opcję "usepotionkeys" w gothic.ini .

noruj1

noruj1

Użytkownicy
Dubbing - pisać o próbki.
posty32
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dubbing - pisać o próbki.
No niestety cała ta walka chyba nie jest do końca przemyślana. Mi na początku każdej walki odbierało około 30% hp.. Przywołaj paladynów, atakuj jednego maga, a po zabiciu szybko się ulecz i klep następnego. Po drugim jest praktycznie koniec bitwy. Przydaje się tu pierścień szybkości.

grzeho16

grzeho16

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tylko że nie wiem jak ja mam to zrobić bo uderzam gościa 2 razy następnie sięgam po miksturkę do ekwipunku a tu mnie wtedy błyskawica ściąga i leżę.

Emuro76

Emuro76

Użytkownicy
posty27
  • Użytkownicy
Witam, potrzebuje kodu na postać Gustava z obozu Bandytów, gdyż on po prostu zginął ten łucznik zaczął do niego strzelać i wszyscy się na Gustava rzucili a jest mi on potrzebny by dostarczyć drewno opałowe dla orka i dać kilof Ratharowi bo potem trzeba mieć 10 samrodków złota i 3 lub 5 srebra. Prosze o pomoc!

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Emuro76

Nie łatwiej zacząć grę od nowa iść do Gustava, wpisać Edit Focus, przepisać kod i wczytać poprzedni kod i  wpisać kod?

KerehanPL

KerehanPL

Użytkownicy
Modder
posty5
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Modder
Teraz takie pytanko związane z Areną.

Walczę na arenie, przeciwnikowi zadam obrażenia albo On mi i coś teleportuje mnie i osadników. Można ominąć ten błąd ?

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
No tylko że nie wiem jak ja mam to zrobić bo uderzam gościa 2 razy następnie sięgam po miksturkę do ekwipunku a tu mnie wtedy błyskawica ściąga i leżę.
Tak jak pisalem wcześniej, Gothic umożliwia klawiszowe używanie mikstur zdrowia i many. Wystarczy zmienić wartość "usepotionkeys" w gothic.ini z 0 na 1.  Mikstura życia to "h" a many to "p" .

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Potrzebuję pomocy.
Jestem w trakcie wykonywania zadania ''Tajemnica Magicznej Bariery''.
Dotarłem pod samą świątynie Strażników Umarłych, są tam nieśmiertelni strażnicy. Teleportowałem się do Vareka, poradził co poradził i zajrzałem do poradnika. Pisze ze trzeba szukać jaskini. Do której można się dostać schodząc w dół w dolinie. 
Czy ktoś może dokładnie napisać gdzie znajduje się owa jaskinia ?
Szukałem ale nie mogę znaleźć. 

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Musisz iść cały czas ścieżką po przekroczeniu bariery. W pewnym momencie droga będzie zawijała się w prawo, a po lewej stronie miedzy ścianą skalną a przepaścią będzie wąskie przejście, jak tamtedy pójdziesz to znajdziej swoją jaskinie :) 

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Dzięki Wielkie. 
Nie sądziłem że w tamtym miejscu jest wąskie przejście, myślałem ze za krzakami jest przepaść. 
A ja głupi szukałem jaskini nawet niedaleko chaty brata Xardasa..

grzeho16

grzeho16

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki Romek , pomogło :D

ppsxardas

ppsxardas

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z przyzwaniem portalu do złotych wrót. Mam juz pierscien, Milten i saturas są już gotowi, obóz paladynów też ale xardasa nie ma a gdy sie do niego teleportuje to jest tylko koniec. Zdobyłem juz równierz złoty pancerz. Co robic ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Po pierwsze: Masz założony ten pancerz? Jeśli tak to go ściągaj i wtedy zagadaj z Xardasem.
Po drugie: Jeśli to nic nie da to chwyciłeś buga pod koniec, ale spokojnie, nie straciłeś wiele. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ppsxardas

ppsxardas

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety to nic nie daje. Mozna jakos naprawic tego buga?

noruj1

noruj1

Użytkownicy
Dubbing - pisać o próbki.
posty32
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Dubbing - pisać o próbki.
Po przywołaniu portalu pojawia się zwój z teleportacją, więc sadze, że można przywołać kodem ten zwój, ale z tym to trzeba by iść do kogoś z twórców moda.

ppsxardas

ppsxardas

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra poradziłem sobie,przypadkiem jak latałem z nudów na F8 zobaczylem portal

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem z zakończeniem się misji Nawiedzony dom. wykonałem zadanie zgodnie z solucją, na końcu powiedziałem Larissie że już nie straszy. Ona mówiła że musi to sprawdzić i weszła do domu. W tym momencie quest się zaciął, bo nie można z nią pogadać, nie dostałem książki o Duchu Przodków, a quest nadal jest w aktualnych zadaniach. Stwierdziłem że mogę odpuścić sobie jednego questa. Jestem w 4 rozdziale i okazuje się że żeby zrobić kapliczkę muszę wykonać quest Choroba Thorbena, a żeby go zrobić musi się zakończyć Nawiedzony Dom.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Pokręć się trochę po mieszkaniu, w końcu zagada do ciebie i dostaniesz książkę. 

0 użytkowników
Do góry