Rozwój postaci 170539 609

Ankieta

Twoja postać to :

Myśliwy na zręczność i broń dystansową.(Myśliwy z przew. zręki nad siłą.)
Myśliwy z przewagą siły.(Myśliwy z przewagą siły nad zręką)
Mądry mag(mag wody, ewentualnie ognia)
Mistyczny mroczny na manę i kręgi(Kręgi i mana)
Mroczny na hybrydę mistyka i woja.(Siła i mana)

O temacie

Autor przemek273

Zaczęty 21.04.2014 roku

Wyświetleń 170539

Odpowiedzi 609

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A zręka nie poprawia dmg od kuszy? I przejrzałem cały temat i widzę że bonusy się powinno od razu walić, dziwne bo ja zawsze czekałem aż 1dex/str =3 pn ;p

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Poprawia
Trzymanie bonusów miało by sens w normalnej sytuacji, tu niema

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Trochę dziwnie, wykorzystać wszystkie bonusy a potem płakać że trzeba po 3 czy 4 pn nauki wydawać , no nic , znając życie i tak będę chomikował ;D Dzięki za pomoc ;)

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Nikt Ci nie każe wszystkich bonusów trzymać, skoro np. będziesz robić wojownika to przecież nikt Ci nie każe tabliczek z maną czy zręcznością trzymać. Bonusów w globalu to jest akurat tyle, że pierwsze 5-10 lvli PN będziesz wydawać, potem można spokojnie zacząć używać, koszt nauki chociażby zręczności czy siły zwiększa się tylko raz, także tutaj wielkiego problemu nie ma.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pewnie padały juz te pytania, które zaraz napisze ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi.
1.ile +/- mieliscie siły gdy zaczeliscie pakować bonusy
2.warto się uczyć HP? Jeśli tak to +/- w jakim przedziale. Jeśli nie to jakie itemki dają tutaj pkt trafień

Pisalem z tel dlatego sory za brak skladni

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Jeśli nie to jakie itemki dają tutaj pkt trafień
info w spisie w temacie Różne Bonusy
dodam że na początku gry warto może kupić amulet Życia od Baltrama na targowisku. Jest to jednak +40 za względnie umiarkowaną cenę.

2.warto się uczyć HP?
taktyki są różne , ja skorzystałem z tej opcji na samym końcu  5 rozdziału dopiero przed wypłynięciem na Irdorath u Vatrasa wydając u niego na to wszystkie zachowane PN. Jak się okazało było to korzystne.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
1. Od razu można jechać bonusami. Ja wbijałam max 40, Tym bardziej że później siła kosztuje nie więcej niż 3pn/1ps więc nie ma sytuacji z nocy kruka gdy nagle za punkt siły trzeba było dać 5 punktów nauki.
2. Zależy czy wojownik czy mag czy dystans czy miecze i tak dalej.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@up najemnik z bronią 2h

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Piszę ten post, bo wiem z własnego doświadczenia (z modem TheReturning), że warto o takie rzeczy pytać, bo potem może się okazać, że grę trzeba będzie zaczynać od nowa :)

Piszę w tym temacie mimo ponieważ głównie wszystko dotyczy mojej postaci.
Moja postać:
-Najemnik 11 lvl, czeladnik u Bospera
-70siły, 13 zręki, 17 mana, 98 punkty trafień, 37% 2h, 17% kusza
-mam lekki pancerz Najemnika, Stalowa Dłoń (topór wykuty u Beneta-110 zasięg i 110 dmg) oraz Kusza Wojownika (kusza zrobiona u Bospera-100 dmg).
Pytanka:
1.Grając wcześniej w Globala poszedłem do Doliny Przodków bardzo szybko z chęciom dołączenia do Obozu Myśliwych, zgubiłem się (nie mogłem wyjść z doliny), nie ogarniałem większości przeciwników, wkurzyłem się i olałem wtedy tego moda. Czy teraz (z taką postaciom) warto tam wchodzić czy jednak skoro już mam gildie to warto poczekać i iść np. w drugim rozdziale po Jarkendarze?
2.Czy z taką postaciom lub trochę lepszą (zamierzam jeszcze wbić 12-13 w Khorinis lecz wyższy to nie wiem czy dam radę) zaczynać drugi rozdział czy jednak musowo ta Dolina Przodków do zaliczenia? W sensie czy z czymś takim ogarnę Jarkendar?
3.Znalazłem gdzieś pazury (normalny przedmiot, który mogę nauczyć się zdobywać), poszedłem do Bospera żeby sprzedać mu skóry i zobaczyłem, że te pazury też on kupił. Bosper kupuje wszystkie trofea myśliwskie? Jeśli nie to jakie kupuje poza skórami i pazurami?
4.To pytanie łączy się trochę z 3. Czy poza zakupem bełtów, zbroi najemnika oraz nauki tworzenia broni będę miał jakieś większe wydatki? Pytam się, bo nie wiem czy uczyć się tych trofeów, a kasa ze sprzedanych broni, sprzedanych skór oraz z tego co znajdę po drodze jest zadowalająca lecz nie wiem czy w późniejszym czasie wystarczająca.

Sory za brak składni ale spieszyłem się ;)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Na 1 i 2 odp tak, o ile ogarniasz sama walkę 2h na ten etap zawsze 1h będzie bardziej efektywne ale jak się umie machać 2h to nie będzie miał problemu w obu przypadkach global jest łatwiej od returna a poziom ogólny jest zbliżony do nk wiec niema tutaj takiej trudności, całą trudność to kwestia tego czy umiesz walczyć i tyle.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
ad1 - tak można wejść do Doliny Przodków z taką postacią , nie ze wszystkim ale z ze znaczną częścią zadań i przeciwników sobie poradzi
ad2. - do Jarkendaru aby go tam rozegrać jak należy potrzeba IMO minimum 15 poziomu
ad3. - to pytanie do tematu Handlarze i Nauczyciele , gdzie chyba jest nawet prawie kompletna odpowiedź
ad4. - moim zdaniem złota nigdy nie za wiele, ale to w tym przypadku ściśle indywidualny wybór gracza - jest moment gdzie trzeba wyłożyć bardzo pokaźną sumę w II rozdziale , ale istnieje możliwość obejścia tego inną drogą questową dla ubogich choć silnych

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
Jeszcze ad. 4.
kilka zadań wymaga dostarczenia trofeów więc chcąc je wykonać musisz się nauczyć pozyskiwania trofeów.
Z tego co pamiętam tam są po dordze pazury dla lutero, róg smoczego zebacza dla kupca, serce lodowego golema dla magów, cała lista z zadania polowanie na rzadkie zwierzęta ale tam jak sie ma wyuczone skóry to dodatkowo trzeba tylko róg cieniostwora i coś z jaszczura ale nie pamietam co.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
W ogóle kasa za trofea to jest jakiś żart, Harad to idzie do lamusa zupełnie, z trofeów tyle kasy się trzepie, że nie trzeba się o nic martwić do końca gry. W R2 mam jakoś 20k sztuk złota, a GD wyczyszczone prawie całe, więc jak to sprzedam z GD wszystko to już w ogóle :D

Grzankinho

Grzankinho

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie ;) Czy da rade być najemnikiem i być myśliwym jednocześnie ? Jestem na początku moda i nie wiem właśnie co robić gdy wszystkie misje porobię i będę musiał wybrać miedzy którąś z gildii. A i preferuję 1H i pakowanie w siłę jak coś, bo zależy mi na wykuwaniu mieczy od benneta ;D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Musisz wybrać, konkretną gildię.

consternatius

consternatius

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czemu nie mogę zabić smoka? : Witam,gram bez czitów i za cholere nie mogę zabić drugiego smoka,czy ktoś wie jak sprostać temu zadaniu bez czitów ,robiłem już reinstalki obu gier mam wersję moda global 1.7.1 pl za popmoc będę bardzo wdzięczny!

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
a ukończyłeś wątek starożytnego kultu?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Amol

Amol

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Postanowiłem trochę poczekać za poprawkami do tego moda. Zacząłem grać od początku mrocznym magiem. I tak oto mam jeszcze pytania co do rozwoju postaci:
1. Czy runy drugiego kręgu mogę zdobyć w 2 rozdziale i czy muszę ,,wykupić" pozostałe aby zdobyć kolejny krąg?
2. Czy można pójść do Jarkendaru w 1 rozdziale?
3. Czy warto poczekać za drugim rozdziałem i wybić wszystko co można w Dolinie Przodków i/lub w Jarkendarze jeśli odp. na 2 pyt. brzmi ,,tak"? ( zwierzęta się odnowią). Szkieletami-goblinami wybiłem prawie wszystko prócz wargów/orków/szkieletów. Na prawdę dobry czar, niesłusznie oceniany gdzieś 5/10. Ja bym dał w 1 rozdziale 10/10. Używam tylko jego.
4. Czy duża zręczność przyspiesza strzelanie z łuku/kuszy?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
1. Tak, a potem nie.
2. Nie.
3. Nie.
4. Nie

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwszy raz gram w tego moda, czy to normalne, że mając jedynie startowe 10pkt siły muszę za naukę 1pkt "płacić" 2pn?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry