Rozwój postaci 171029 609

Ankieta

Twoja postać to :

Myśliwy na zręczność i broń dystansową.(Myśliwy z przew. zręki nad siłą.)
Myśliwy z przewagą siły.(Myśliwy z przewagą siły nad zręką)
Mądry mag(mag wody, ewentualnie ognia)
Mistyczny mroczny na manę i kręgi(Kręgi i mana)
Mroczny na hybrydę mistyka i woja.(Siła i mana)

O temacie

Autor przemek273

Zaczęty 21.04.2014 roku

Wyświetleń 171029

Odpowiedzi 609

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a te różne atrybuty to w jakie ładować ??  / wiem że to nie ten dział ale przy okazji gdzie jest wejście do DP ???

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
#177 w temacie Dolina Przodków!
A czy Ty przypadkiem spotkałeś już demona za wieżą Xardasa, tuż po rozpoczęciu gry?
Bo to pierwsza oznaka, że prawidłowo wgrał się cały zen...

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
a te różne atrybuty to w jakie ładować ??
chłopie, Global to nie Returning żebyś się przejmował jakims planowaniem postaci na poczatku.
Graj , zwiedzaj, rozmawiaj rób zadania a samo wszystko wyjdzie.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Nadon

Nadon

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Nadon

Rozwój postaci
#503 2014-08-14, 14:36(Ostatnia zmiana: 2014-08-14, 14:45)
Opłaca się ładować tabliczki/mikstury od razu? Czy lepiej poczekać aż wbije się dany stat na 94 i potem?

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Tabliczki ( III ) najlepiej zostawić sobie jak coś cię bedzie kosztowało PN 15 / 20
To samo mikstury.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Po co? Ponoć wszyscy narzekają , że w późniejszych etapach gry nie ma co wydawać PN.
Nie rozumiem takiego podejścia.

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Jak to nie wydawać potem PN ?
To co? Mam trzymać np. 50PN , aby było ?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Ja nie o tym Mój Synu.
Trzeba korzystać ze wszystkich bonusów na bieżąco a nie ciułać miksturki i tabliczki bo potem nauka jest droga.
Potem to już czasem i nauczyciele nie są wcale potrzebni a podbicie statów w Global wcale nie wymaga ich nadmiernego wykorzystywania.
Grając Mrocznym Wojownikiem dobiłem bardzo dużo many, a ani razu nie skorzystałem z pomocy nauczyciela.
ANI RAZU.

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Ja wychodziłem zawsze z innego założenia Tato :D

Otóź, uczyłem się u nauczycieli aż do momentu, gdy nauka np. 5 siły kosztowała mnie 15/20 PN i wtedy jadłem bonusy.

Nie mówie, że ich wcale nie jadłem. Zostawiałem sobie trochę na później.

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
Chodzi o to że jest dużo bonusów typu jedzenie, napoje, tabliczki i tak dalej.

Są jakieś górne pułapy danych statystyk, na przykład nie ma sensu wbijać więcej niż te 160 zręczności pod najlepszy łuk, bo co Ci da że będziesz miał 300 zręczności? nie ma potrzeby.

Jak już jesteś w tym powiedzmy 5 rozdziale, masz młodszego brata i kusze kara śmierci i rozwiniętą umiejętność:  broń jednoręczną i kusze, kolejne zdobywane punkty doświadczenia wydajesz na co chcesz a nie na to co musisz rozwinąć.

edit: Tutaj cena za naukę jest inaczej ustalona. Jest 10 pn/5 siły  chyba do 90, później 15 pn/5 siły
nie tak jak w nocy kruka gdzie nagle okazywało się że 5 siły kosztuje 25 pn więc nawet jak gdzies w dalszym rozdziale siły braknie, spokojnie można za te 15 pn dokupić.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
300 zręczności może się przydać by robić grę na easy mode i ściągać elity na 1 strzałę jeszcze, bezsensowne natomiast będzie pakowanie większej zręczności mając elitę na strzała :P Co do ilości bonusów i PN to się zgadzam, tego jest absurdalnie dużo i serio nie ma co robić z PN zbytnio później. 

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie dlatego trzymanie bonusów na koniec nie ma sensu. W globalu już w 2 rozdziale można sobie wymiatacza zrobić.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
No ja jak już w tym temacie pisałem to mi się moim łucznikiem odechciało grać zupełnie, po Jarkendarze od razu poleciałem kupić Smoczy Łuk, w łukach 100% do tego, więc GD to jest żart jakiś :D

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie kupuj łuków, ucz się u Bospera.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Miałem łuki od Bospera wszystkie, Smoczy zadaje więcej obrażeń niż najlepszy od Bospera.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Powracam do Gothica, powracam do Global moda. Grałem tylko chwilkę w Globala dlatego wiele nie pamiętam i nie wiem ;)
1.Magowie ognia czymś są unowocześnieni? +są jakieś dodatkowe questy do nich
2.Paladyni to samo co w pytaniu 1.
3.Czytałem gdzieś, że będąc Najemnikiem Bennet uczy nas ciężkich toporów, a Bosper (będąc u niego czeladnikiem) kuszy. Czy połączenie kusze Bospera+Bronie 2h Benneta jest dobre czy jednak zbyt dużo PN zeźre? (informuję, że % do kuszy będę się uczyć dopiero przy 100% 2h ). Przy okazji czy bronie Benneta wymagają dużo siły czy tak jak u Harada zaczynają się od bardzo słabych?
4.Czym się różnią Magowie wody w Global modzie od tych z Returninga (pytam się o questy-ich ilość, handel, umiejętności, czary, broń)?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Co do opcji Bennet+Bosper myślę, że styknie Ci punktów nauki na obie nauki, bonusów jest tyle, że jak pozbierasz większość rzeczy to dasz sobie spokojnie radę, ja jak już wyżej też pisałem w R2 nie mam na co zbytnio wydawać już PN...

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
1.Magowie ognia czymś są unowocześnieni? +są jakieś dodatkowe questy do nich
2.Paladyni to samo co w pytaniu 1.

Są nowe zadania związane z tymi gildiami ale ogólnodostępne.
Ekskluzywnych dodatkowych dla tych "starych" gildii nie ma.
4.Czym się różnią Magowie wody w Global modzie od tych z Returninga (pytam się o questy-ich ilość, handel, umiejętności, czary, broń)?

-rozpoczyna się jako Nowicjusz w stosownej szacie z kilkoma questami związanymi z przyjęciem do gildii
- posiadają własny gildyjny kostur, mogą się nauczyć wyłącznie magii runicznej wody, posiadają dwie nowe runy itd....różnic jest więcej oczywiście

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko odnośnie postaci: czy bonusy w postaci: modlitwy, jedzenie, tablice itd używać przed tzwn "progiem opłacalności" czyli do 90 (potem 1 str/dex -3 pn nauki i średnio się oplaca) czy normalnie po. Przeglądając dział widzę postacie z 20 lvl co mają 100 siły, 50 zręczności , kusznika wojownika i trochę mnie to zaskoczyło (a szczególnie bo od początku 1dex/str -2pn). I czy lepiej na starcie robić siła/miecz , czy zacząć robić trochę siły i zręki + kusza.

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Na starcie 30% 1/2 h, siła  ( używasz wszystkich bonusów ) : Tablice, rośliny, modlitwa itd.
Poco ci zręka jak grasz kuszą ?

0 użytkowników
Do góry