Czy nasza praca okazała się zbędną? 24909 67

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 22.04.2014 roku

Wyświetleń 24909

Odpowiedzi 67

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
13 godzin rozgrywki i jakieś 2/5 pierwszego rozdziału. Zadania typu "zbrodnia i kara" lub "Uwolnienie Uno z więzienia" napędzają moje zapotrzebowanie na fabułę (ten stres kiedy lądujemy w więzieniu;p. Czytam wszystkie dialogi na razie wykryłem tylko jeden  ze smaczkiem w rozmowie z Valentino "Nie ze mną te numery ... XD  Do pełni szczęścia brakuje dubbingu no ale wiemy, jak dużo pracy potrzeba by go stworzyć. Trochę smutno, że brakuje nowych ukrytych "znadziejek" w khorinis. Na razie moda oceniam pozytywnie i liczę że prace nad nim będą kontynuowane.

ps: jedyny błąd mam z Gorem, który nie chce do mnie dołączyć ale to raczej indywidualny bug. POWODZENIA

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
13 godzin rozgrywki i jakieś 2/5 pierwszego rozdziału.
miałem podobnie

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Khorinis jest najmniej przerobione, za to Jarkendar, DI i GD bardzo, na każdym kroku pułapki, nowe chatki, lokacje ukryte itp. U mnie podobny czas gry, a jestem na podobnym etapie :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Miałem tego nie pisać ale skoro tak to dobra.

Moja wojna z Memoriusem się skończy w sumie już się skończyła.

Pomijam aspekt co jest ważniejsze bo uważam ze oba aspekty, w przeciwieństwem do innych mowie jasno spikuje dialogi bo tak mi się podoba a nie pierdole farmazony ze czytam to i tam to, mało kto to czyta nawet można to do graczy dostosować i kurwa dać opcje npc jak chcesz to ci opowiem nasza historie z opcja nie dzięki nie mam czasu słuchać lub tak chętnie posłucham, albo info ze jest spisana w książce możesz przeczytać.

1. Was kurwa boli to jak skurwysyn jak ja gram bo jak to ktoś mądry powiedział, są gracze i jebani casuali czym się różni gracz ano tym ze gra na 100% ukończy grę od a do z a nie tylko fabule i jedzie dalej, was boli mój styl gry a mnie boli kurwa to ze jesteście jebanymi casualami, to ze kos ma w krwi rywalizacje tez was kurwa boli, tak jak ja gram w grę ponownie czyli raz już ja ukończyłem to staram się jeszcze coś poprawić sprawdzić, porównać z innymi graczami bo oto chodzi wielu jest takich którzy się chwalą swoim osiągnięcia bo chce sprawdzić komu jak poszło.   ( EOT w tej sprawie )

2. Cały global to jest wielka konspiracja, podpisuje sie pod Werwolfem, macie solucje ale jej nie dacie, ludzie sa jacy sa i kurwa chca odpowidzi a nie poszlak czy wymijającej odpowiedzi,  robić z tego moda taka konspiracje żeby nic nie powiedzieć bo każdy ma odkryć wszytko sam,  jak nie potrafi tego zrobić to niema w tym przyjemność proste, no ale kurwa global to przecież jebane dziecko memoriusa które nosił 9 miechów w brzuchu i jest kurwa pod każdym względem doskonale.

Macie poradniki to go dajcie, sami na mnie jeździcie ze zmuszam ludzi do gry po mojemu a wy kurwa robicie to samo, jesteście dosłownie tacy sami zmuszacie każdego do odkrywania itp, kurwa może inni tego nie chcą może chcą mieć wszystko gotowe bo to im sprawia przyjemność nie każdy czerpie przyjemność z tego ze musi się trudzić i szukać, a jak coś się zapyta to dokładnej odpowiedzi nie dostanie tylko poszlaki albo wcale.

3 Finally, Sam Memorius zacząłeś twierdząc ze zemną się nie idzie dogadać ze ja nie pójdę na ustępstwa, no kurwa masz poszedłem to z tobą się nie da kurwa za chuja dogadać

Potrafiliśmy wbrew sobie wyjebać stamine w returnie nawet dla jednego mac duna dam te jebane hp co lvl tylko na BŁ
Dla przykładów z innych modów które wprowadzają własne zmiany
Jasiu robi QP wprowadził własny reswapn ale wie ze nie każdemu może się to spodobać wiec daje opcje wyboru
CZ wprowadził kompas tez jest opcja bez niego
Kaczor robi swoejgo moda wprowadza kilka usprawnie ale zapewn tez bedzie opcja gry bez minimapy jak ktoś będzie chciał bez
W Mt jest napój z rudy wielu osoba to przeszkadza tyle ze on został wprowadzony podobnie jak i dziwna trudność na nasze rzeczenie, pamiętam bo byłem na forum poziomek jednym z wielu którzy apelowali o zwiększenie poziomu trudności w sumie prawie wszyscy to chcieli
I w koncu global gdzie tylko ty memorius nie potrafisz pójść na ustępstwa jest coś w grze co jest nowe to kurwa daj ta jebana opcje ze można bez a nie kurwa przymus ze każdy musi ja tak jak ty to tolerować, mod jest dla graczy i pasuje do nich tego moda dostosować skoro jest okazja jak widać na przykładach każdy potrafi tylko nie ty kurwa uparty capie

A mi kurwa zarzucałes ze olewam graczy, olewam ale daje im to co chcą ty widać kurwa nie potrafisz tego bo global może być tylko tak jak ty sobie go wymarzyłeś
Moge sobie wyjebać losowość z globala, moge z tego patcha zrobić i dać publicznie każdemu i chuj wam do tego nic z tym nie będzie mogli zrobić

Jesli jakikolwiek mod wprowadza jakoś nowa mechanikę do gry to nigdy nie przypadnie ona każdemu do gustu, dlatego dajemy opcje wyboru dzięki temu mod trafia do każdego zainteresowane i zyskuje większa grywalność

Tyle całkowite EOT z moje strony w sprawie Globca
Niech was dalej boli ze przejdę globa w 40-50 godzin robiąc przy tym all questy odwiedzając każda jaskinie krzaka itp i zbierając wszystkie bonusy i maksujac postać do granic możliwość, taki mam styl gry albo 100% w grze albo wcale

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na zakończenie pozwolę sobie na komentarz:
Spoiler
i już się więcej nie odzywam!

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Tizgar, o Boże usnąłem w połowie. Nie zrozumiałem nic z typ tępych i nie składnych zdań. Nie nie zrobisz żadnego patcha bez losowości, jak nie idziesz na ugodę, to znikniesz. Nikt prócz ciebie nie skippuje, poza jedną czy dwoma osobami. Mechaniki gry się nie da zmienić, bo to jest w silniku ośle, mod nic tu żaden nie zmienia. Nie nie jesteś dobrym graczem, bo zechlałeś milion grzybów i żaden mag cię nie zabije itp.Nie nie jesteś dobrym graczem, bo zabiłeś prawie wszystko, nawet chrząszcze i dostajesz drgawek na wieść, że straciłeś 10 pd bo ominełeś jednego i nie jesteś dobry bo przez to, że masz koksowatą postać nie da się ciebie zabić. Mają solucję i nie dają, to ich sprawa, gdy by nie powiedzieli, że mają, to byś się nie srał ? I raz na zawsze zrozum, Global mod to nie Returning

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Miałem tego nie pisać ale skoro tak to dobra.

Moja wojna z Memoriusem się skończy w sumie już się skończyła.

Pomijam aspekt co jest ważniejsze bo uważam ze oba aspekty, w przeciwieństwem do innych mowie jasno spikuje dialogi bo tak mi się podoba a nie pierdole farmazony ze czytam to i tam to, mało kto to czyta nawet można to do graczy dostosować i kurwa dać opcje npc jak chcesz to ci opowiem nasza historie z opcja nie dzięki nie mam czasu słuchać lub tak chętnie posłucham, albo info ze jest spisana w książce możesz przeczytać.

1. Was kurwa boli to jak skurwysyn jak ja gram bo jak to ktoś mądry powiedział, są gracze i jebani casuali czym się różni gracz ano tym ze gra na 100% ukończy grę od a do z a nie tylko fabule i jedzie dalej, was boli mój styl gry a mnie boli kurwa to ze jesteście jebanymi casualami, to ze kos ma w krwi rywalizacje tez was kurwa boli, tak jak ja gram w grę ponownie czyli raz już ja ukończyłem to staram się jeszcze coś poprawić sprawdzić, porównać z innymi graczami bo oto chodzi wielu jest takich którzy się chwalą swoim osiągnięcia bo chce sprawdzić komu jak poszło.   ( EOT w tej sprawie )

2. Cały global to jest wielka konspiracja, podpisuje sie pod Werwolfem, macie solucje ale jej nie dacie, ludzie sa jacy sa i kurwa chca odpowidzi a nie poszlak czy wymijającej odpowiedzi,  robić z tego moda taka konspiracje żeby nic nie powiedzieć bo każdy ma odkryć wszytko sam,  jak nie potrafi tego zrobić to niema w tym przyjemność proste, no ale kurwa global to przecież jebane dziecko memoriusa które nosił 9 miechów w brzuchu i jest kurwa pod każdym względem doskonale.

Macie poradniki to go dajcie, sami na mnie jeździcie ze zmuszam ludzi do gry po mojemu a wy kurwa robicie to samo, jesteście dosłownie tacy sami zmuszacie każdego do odkrywania itp, kurwa może inni tego nie chcą może chcą mieć wszystko gotowe bo to im sprawia przyjemność nie każdy czerpie przyjemność z tego ze musi się trudzić i szukać, a jak coś się zapyta to dokładnej odpowiedzi nie dostanie tylko poszlaki albo wcale.

3 Finally, Sam Memorius zacząłeś twierdząc ze zemną się nie idzie dogadać ze ja nie pójdę na ustępstwa, no kurwa masz poszedłem to z tobą się nie da kurwa za chuja dogadać

Potrafiliśmy wbrew sobie wyjebać stamine w returnie nawet dla jednego mac duna dam te jebane hp co lvl tylko na BŁ
Dla przykładów z innych modów które wprowadzają własne zmiany
Jasiu robi QP wprowadził własny reswapn ale wie ze nie każdemu może się to spodobać wiec daje opcje wyboru
CZ wprowadził kompas tez jest opcja bez niego
Kaczor robi swoejgo moda wprowadza kilka usprawnie ale zapewn tez bedzie opcja gry bez minimapy jak ktoś będzie chciał bez
W Mt jest napój z rudy wielu osoba to przeszkadza tyle ze on został wprowadzony podobnie jak i dziwna trudność na nasze rzeczenie, pamiętam bo byłem na forum poziomek jednym z wielu którzy apelowali o zwiększenie poziomu trudności w sumie prawie wszyscy to chcieli
I w koncu global gdzie tylko ty memorius nie potrafisz pójść na ustępstwa jest coś w grze co jest nowe to kurwa daj ta jebana opcje ze można bez a nie kurwa przymus ze każdy musi ja tak jak ty to tolerować, mod jest dla graczy i pasuje do nich tego moda dostosować skoro jest okazja jak widać na przykładach każdy potrafi tylko nie ty kurwa uparty capie

A mi kurwa zarzucałes ze olewam graczy, olewam ale daje im to co chcą ty widać kurwa nie potrafisz tego bo global może być tylko tak jak ty sobie go wymarzyłeś
Moge sobie wyjebać losowość z globala, moge z tego patcha zrobić i dać publicznie każdemu i chuj wam do tego nic z tym nie będzie mogli zrobić

Jesli jakikolwiek mod wprowadza jakoś nowa mechanikę do gry to nigdy nie przypadnie ona każdemu do gustu, dlatego dajemy opcje wyboru dzięki temu mod trafia do każdego zainteresowane i zyskuje większa grywalność

Tyle całkowite EOT z moje strony w sprawie Globca
Niech was dalej boli ze przejdę globa w 40-50 godzin robiąc przy tym all questy odwiedzając każda jaskinie krzaka itp i zbierając wszystkie bonusy i maksujac postać do granic możliwość, taki mam styl gry albo 100% w grze albo wcale

Tak jak i Ty olales dialogi w grze, tak i my olewamy Twoje wypociny.

Poza tym - oznaka zainteresowania swiatem, wczucia sie w niego (czyli poprzez dialogi, ksiazki) nie jest oznaka casualstwa czy jak wy to tam zwiecie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najgorsze w tym wszystkim jest obrażanie nie ekipy, ale tych wszystkich graczy... którym gra jakoś tam uprzyjemnia życie. Reszta, podobna do Tizgara niech czeka do niedzieli, losowość na aucie!

Winters07

Winters07

Użytkownicy
Tkacz Magii
posty65
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Tkacz Magii
Gothic jest jak dobra książka . Żeby pojąc fabułę trzeba czytać dialogi . Global jest wspaniałym rozwinięciem sagi o Bezimiennym bohaterze i za to teraz czczę DS , że mimo takich "Tizgarów" stworzyła coś , o czym trudno będzie mi zapomnieć .
Szacun dla DS !  :ok: :ok: :ok:

Przyszłość jest niepewna , więc lepiej stawiaj jej warunki , inaczej ona postawi je Tobie.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkoda, że nie da się go w tym dziale zbanować.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem co tu robię, bo nigdy w żadnego moda nie grałem(poza Potępionymi), ale skoro już tu jestem to się wypowiem.

Gothic to kiepska książka, ale trzeba mieć we łbie poprzewracane, żeby omijać teksty. LORE to jedyna rzecz, dla której warto grać w RPGi, cała reszta to spierdolone sterowanie, kiepska walka, która zajmuje połowę rozgrywki i w chuj monotonny gameplay.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
cała reszta to spierdolone sterowanie, kiepska walka, która zajmuje połowę rozgrywki i w chuj monotonny gameplay.

Dla ciebie ;) Dla sporej liczby osób na pewno nie ;)  A tak poza tym, to walka nie jest najważniejsza w RPG :)

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
Osobiście w każdego RPG'a  gram 100% czytam też wszystkie dialogi. Według mnie sama walka niema sensu tak samo robienie tylko questów. Dla mnie ta kłótnia jest jednym wielkim powodem do śmiechu. A w kwestii sterowanie mi tam pasuje takie jakie jest.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To już nie moja wina, że tak to odebrałeś. Ja się wypowiedziałem na temat walki w Gothicu, nie widzę w niej niczego fascynującego, a tym bardziej nie rozumiem dlaczego ktoś miałby pomijać znacznie ciekawsze LORE byle tylko pomachać mieczem.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko Tizgar widzi w tym sens. Ja uważam, że musi być złoty środek, między walką a misjami.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
A tak poza tym, to walka nie jest najważniejsza w RPG :)
Wiesz co? Zobacz, czy ty przypadkiem nie pracujesz dla Varona.

~Landryna
Dla wielu gim czy nie busów, gothic to wspomnienia. Jakby nie patrzeć, ma już kilka lat a w czasach ukazania się pierwszej części nie było tyle tytułów co teraz, żeby wybierać je na każdy dzień tygodnia inny. Wyjadacze po prostu zakochali się na zabój w pacanie z kucykiem i nie zmienisz tego. To porównanie jest trochę nie na miejscu, ale tak samo jak wielu ludzi z całego świata kochało, i kochają nadal Wojtyłę, tak fani RPG zawsze będą czuli sentyment do goticzka.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Czy nasza praca okazała się zbędną?
#56 2014-04-25, 21:34(Ostatnia zmiana: 2014-04-26, 08:04)
ja pracuję dla Varona i uważam tak samo jak Mac Dun.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Jestem nieco skonfundowany tym całym zamieszaniem. Nigdy nie słyszeliście, że o gustach się nie dyskutuje? Besztacie Tizgara za styl gry, skoro przechodzenie gothica po raz enty w taki sposób a nie inny sprawia mu przyjemność to chyba o to w tym chodzi, chyba, że ja jestem jakiś pojebany czy niedzisiejszy... Nie zapominajcie, że Wasza praca, mimo iż wnosząca wiele pozytywnego w rozszerzenie fabuły, jest częścią większej przetłumaczonej przez was modyfikacji, od której można oczekiwać różnych rzeczy. Sam staram się czytać wszystkie dialogi, jedne są mniej ciekawe inne bardziej, i sytuacja w której ktoś mnie szufladkuje do "reszty podobnej do Tizgara", co swoją drogą brzmi jak obelga(może i się uniósł pochopnie, ale gdyby całe forum miało mnie jebać, że gram tak jak lubię to chyba też byłby to dla mnie na tyle niedorzeczne aby się unieść), bo w zbyt małym stopniu wczuwam się w opowieść. No po prostu coś irracjonalnego.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Temat został zedytowany i pozbawiony elementów kryptoreklamy oraz postów nie odnoszących bezpośrednio do czytania bądź skipowania dialogów oraz znaczenia fabuły w grze.
Wszystkie kolejne posty w tym temacie nie odnoszące się bezpośrednio do powyższego będą usuwane.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A tak poza tym, to walka nie jest najważniejsza w RPG :)
Wiesz co? Zobacz, czy ty przypadkiem nie pracujesz dla Varona.

~Landryna
Dla wielu gim czy nie busów, gothic to wspomnienia. Jakby nie patrzeć, ma już kilka lat a w czasach ukazania się pierwszej części nie było tyle tytułów co teraz, żeby wybierać je na każdy dzień tygodnia inny. Wyjadacze po prostu zakochali się na zabój w pacanie z kucykiem i nie zmienisz tego. To porównanie jest trochę nie na miejscu, ale tak samo jak wielu ludzi z całego świata kochało, i kochają nadal Wojtyłę, tak fani RPG zawsze będą czuli sentyment do goticzka.
Dziwne, ale dopiero dzisiaj przeczytałem ten post! Porównywanie popularności gier rpg do Wojtyły? Trzeba mieć fantazję, albo... - nie kończę!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry