Starożytny Kult 280875 677

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 280875

Odpowiedzi 677

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A gdzie ten Salar teraz jest?! Za jaką bramą?

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Może mi ktoś odpowie na jedno pytanie we wieży mgieł, bo już mnie coś trafia. Jak można wywołać piąty przycisk w świątyni kultu? Jest tam taka jedna dźwignia, której nie mogę uruchomić, bo jak ją Bezi pociągnie, to nic się, nie dzieje...

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem, czy pomogę i czy będzie Ci się chciało. Z takim właśnie problemem pojawił się niedawno na forum gracz, który później... przeinstalował grę, zainstalował ver 1.7.1, odpalił ,,stare'' save i wszystko poszło dalej bez problemów.

paprykarz

paprykarz

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem dotyczacych drzwi  z fioletowa aura przed  wieza mgiel w dp.
Przywolalem 4 duchy ktore na mnie czekaja (, w sumie juz za mna łażą), oddalem im miecz , jest takze xardas który mowi ze mam isc do tej wiezy mgiel, ale  klucz  do tych drzwi dostaje od kogos czy musze go poszukać? 

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Piszesz, że oddałeś im miecz. Nie wiem czy to pomyłka podczas pisania, czy faktycznie oddałeś 1 miecz. Trzeba dać wszystkim miecze.

pnaro

pnaro

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przyłączam się do pytania , skąd wziąć te miecze Dobar wykuł jeden nie mam dialogu o kolejne ?

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Jak masz 4 monety na miecze to idziesz Benneta na farmie Onara.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co trzeba zrobić po oddaniu drugiego listu Xardasowi? Boje się że coś zepsuje.

Łeb jest mój, no i chuj.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli zwój odnaleziony na początku gry, w wieży Xardasa, uznamy za list nr1 a nr2 jest list otrzymany od ojca Iglerio (Akila), to teraz musisz iść do jaskini za miastem.
Spoiler
Obok Miki, w kierunku latarni, ale nie na górę- tylko dołem...

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Z Nieznajomym, mam porozmawiać przed czy po oddaniu listu Xardasowi?

Łeb jest mój, no i chuj.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Starożytny Kult
#610 2015-03-12, 10:14(Ostatnia zmiana: 2015-03-12, 10:40)
ja, jeśli dobrze pamiętam, to najpierw zmierzyłem się z Nieznajomym, pobiegłem z listem do X. i wróciłem do jaskini dopiero... zrób najlepiej zapis, jakby coś nie poszło!
*down: chyba niekoniecznie  :hmmm:
wpis w dzienniku
czytaj wszystko i odnoś Xardasowi!

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurgan

Starożytny Kult
#611 2015-03-12, 10:15(Ostatnia zmiana: 2015-03-12, 11:30)
Trzeba wybić bandytów w  jaskini, przed  zabójstwem Lucy? Czy nie ma to znaczenia?
List, w którym jest napisane że chcą zlikwidować Bezia, czytać od razu po tym liście od Akila?
Czy potrzebny przed tym jest jakiś wpis w dzienniku?

To ja chyba coś spieprzyłem, mam najpierw wpis dotyczący Patricka a potem, o tym że chcą sprzątnąć bezia.
Wiem że nie ten temat , ale gdzie jest Gor bo mi zniknął?

Łeb jest mój, no i chuj.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może być w wielu miejscach. W mieście- między placem a targowiskiem, koło Dragomira, w swojej jaskini.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Chodzi o to, że ja nie kazałem mu nigdzie zostać i jak biegałem po Khorinis mi się gdzieś zawieruszył.

Łeb jest mój, no i chuj.

Hoenhaim

Hoenhaim

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po rozmowie z Lordem  Raudorem  nie chce  zatakować i stoi jak kołek z założonymi rękoma...  Wybrałem opcje dialogową tą pierwszą i powiedziałem mu, że ten wykuty miecz może go zniszczyć.Nie wiem czy to bug czy nie. Po zabiciu go zadanie kultu się kończy ale nie wiem gdzie jest piąty przełącznik do ostatniego obelisku przed ołtarzem... Wieża mgieł.  A Lorda Raudora spotkałem w któryś z korytarzy...
Proszę o pomoc.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Raudor zasadniczo nie atakuje, bo ponoć chce umrzeć, tak było u mnie w dialogach.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Hoenhaim

Hoenhaim

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki!
Myślałem, że przejście wątku z Kultem coś pomoże z smokiem ale nic z tego ;/ Widocznie jakieś wcześniejsze zadania rzutowały na ten problem. Jak można go obejść przy użyciu konsoli tzn. co trzeba w pisać i zrobić?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Smokiem? Na jakiej wersji Globala grasz? Albo skąd go pobierałeś? Pamiętam, że były kiedyś problemy z nieśmiertelnymi smokami, którym się dialog urywał, ale poprawił to Smoczy Fix do wersji 1.7. Teraz najnowsza wersja Globala to 1.7.1 i smoki powinny poprawnie działać.

Hoenhaim

Hoenhaim

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ależ oczywiście smoki działają poprawnie na najnowszej łatce. Mi bardziej chodziło o stary problem z smokiem z bagien i Orikiem.  Patch dobrze działa, ale problem ten o którym napisałem jest już znany z podstawki nk i tyle. Nie mniej miałem pewien błąd, bo znikł Nefarius przy oddawaniu ornamentu i widocznie miało to konsekwencje dalej.  Tak przyzwałem go za pomocą konsoli.

A odnośnie kultu, misje ciekawe, ale bardzo denerwuje śmierć chociażby jednej osoby z  listy Constantina (Zaraza). Reszta tego wątku głównego jest prosta.

CybeR0990

CybeR0990

Użytkownicy
posty45
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jestem w 2 rozdziale zabiłem lafera, wziąłem pierścień i ten zwój co miał przy sobie, w dzienniku pisze że mam pójść ze zwojem do xardasa ale jak ide do niego to nie mam żadnych opcji dialogowych, zbugowało mi sie coś czy tak ma byc ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry