Starożytny Kult 281011 677

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 281011

Odpowiedzi 677

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Po pierwsze jaką gildią grasz , pod drugie jak to mozliwe że mając dwa pierścienie Milten kaze ci szukać pierścienia?
Być może problem polega na tym , że po zdobyciu Pierścienia Falera nie poinformowałeś o tym Miltena.

Jednak najważniejsze dla samego pytania --- JAKĄ GRASZ GILDIĄ.
Jeśli Myśliwy to musi być użyta opcja pierścieni manipulacji umysłem jeśli inna to są zupełnie inne rozwiązania.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Inaczej. Jeżeli chodzi o gildię to Myśliwy. Jeżeli chodzi o pierścień to gadając z Miltenem przed dołączeniem do załogi miałem tylko pierścień tegoż Lorda. Kiedy zagadałem do maga w porcie nie miał nic w dialogach. Spróbowałem kodem przywołać pierścień Falera, lecz i wtedy żadnych opcji nie było. Stąd też pytanie : Czy jest gdzieś Faler prócz martwego w Wieżach Mgieł? Ponieważ dokładnie przeszukałem jego ekwipunek i nie mam tego pierścienia. Xardasa też nie ma co sprawdzać bo zniknął (5 rozdział), próbowałem zwiedzić wszystkie miejsca kultu (tzn. miejsca gdzie wykonywałem q z tego ciągu), ale nigdzie nic nie ma. Więc pewnie albo bugłem sobie grę, albo jest rozwiązanie, którego nie znam. Proszę o pomoc.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Jesli Myśliwy to opcja pierscienia jest obowiązkowa.
Scenariusz jest taki -- w 2 rozdziale zabijamy Falera w Starej Wieży Xardasa, zabieramy z ciała pierscień i w opcjach gadki z Miltenem mamy wątek wykorzystania tego pierścienia w "przyszłości" (podobnie w przypadku Xardasa). Nie pamiętam czy równolegle jest zaraz opcja pomysłu zawładnięcia Esmeraldą czy też nieco później (Milten). Pierścień ten trzeba trzymać cały czas przy sobie, zresztą w dialogu z Miltenem jest uwaga żeby się gow żadnym wypadku nie pozbywać. Gdy w 4 (lub 5 ) rozdziale zabijemy Raudora dostajemy drugi pierścień i mając go gadamy z Miltenem przez co uaktywnia się złożone zadanie z aktywacją Pierścieni Wygnanych.

Najprawdopodobniej grasz na jakiejś starej wersji patcha lub bez niego , gdzie przy ciele Falera wskutek błedu pierścień się nie pojawiał. Jesli masz oba pierścienie z kodów (nawet) to zadanie po gadce z Miltenem powinno ruszyć (ktoś to wypraktykował na starszej wersji).

Więcej pomóc na ten moment nie mogę niestety.

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Zadziałało. Musiałem wczytać wcześniejszy save, gdzie przechodziłem z 4 do 5 rozdziału. Miałem najwidoczniej starszą wersję, gdyż musiałem jednak stworzyć kodami ten pierścień. Problem polegał na tym, że zamiast zatrzymać się w miejscu bezmyślnie od razu zaproponowałem mu dojście do załogi. Tym razem zanim to zrobiłem zapytałem się o okręt i faktycznie pojawiła się opcja z pierścieniem. Także wygląda na to, że q należy wziąć przed zaproponowaniem dołączenia do załogi Miltenowi. Dziękuję za pomoc.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
od razu zaproponowałem mu dojście do załogi
tak , ta opcja zamyka drogę do zadania z pierścieniami , które zresztą nic nie wnosi poza pewną dawką funu dla innych innych gildii niż Myśliwy. pozostałe gildie mają zupełnie inne, własne opcje zajęcia okrętu paladynów.
W swoim czasie wraz z Taliasan bardzo burzliwie rozpatrywaliśmy warunki dla tego zadania, jak wiadomo dodanego z niepublikowanych materiałów dla wersji 1.15.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Memo pierścień nie pojawiał się na starszych wersjach u Raudora, a nie u Falera. To ten koleś coś spieprzył.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Memo pierścień nie pojawiał się na starszych wersjach u Raudora, a nie u Falera.
no fakt, słuszna uwaga

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak otworzyć drzwi w wieży Xardasa prowadzące do Falera? Mam miecz, wszystko zrobione poprawnie. Teraz tylko pytanie, jak otworzyć te drzwi, bo nie mogę znaleźć żadnej dźwigni.

Post połączony: 2014-08-30, 00:40

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Użyj pochodni znajdującej się na lewo lekko z tyłu jeśli stoisz przodem do tych drzwi.

Wasili

Wasili

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mam otworzyć te 4 kraty w komnacie gdzie jest Salar w wieży mgieł?

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
Tam chyba trzeba było strzelić w ten ołtarz czy coś w centralnej części :hmmm:

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
Jak mam otworzyć te 4 kraty w komnacie gdzie jest Salar w wieży mgieł?
Spoiler
Musisz strzelić w łańcuch na którym wisi ten szkielet - przy ścianie. Wtedy przejście się otworzy.

paul232

paul232

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam pytanie jak zacząć wątek starożytnego kultu, bo chodzę i chodzę i nic nie mogę znaleść. Oraz 2  gdzie jest klucz do bramy górniczej doliny?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Zeby zacząć wątek Starożytnego Kultu trzeba zapytać Xardasa o wyposażenie i zasłużyć na Spodnie Xardasa.
Żeby rozwiązać zagadkę klucza trzeba zrobić wszystkie zadania związane ze Starożtynym Kultem w 1 rozdziale.

paul232

paul232

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie mam te spodnie już i oddłemu tą kartke co była za wieżą, ale co dalej bo nie wiem.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Idź zagadać do Lestera w dolince.

paul232

paul232

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zagadałem już dawno, ogólnie to w 1 rozdziale został mi tylko ten kult a resztę już zrobiłem.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Nie wystawiaj mojej cierpliwości na próbę Mój Synu.
Pytanie też trzeba umieć zadać . Zadaj je więc jak należy a zostaniesz Oświecony.

paul232

paul232

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok gadałem z xardasem i lesterem, w dzienniku mam napisane żeby znaleść jakieś strony dziennika starożytnych czy jakoś tak, i nie wiem co dalej, obszedłem już całe korhinis i nic nie znalazłem. Więc pisze tutaj z nadzieją że otrzymam jakąś pomoc.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
widzisz a jednak można  :)
Więc pisze tutaj z nadzieją że otrzymam jakąś pomoc.
wzruszyłem się...

idż do miasta i na rynku zaczep Myśliwego Kiranora. Obgadaj z ziomkiem wszystkie możliwe kwestie i weź zadanie z listem dla Lucy. Grzecznie je wykonaj i weź kolejne od niego (Zbrodnia i Kara).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry