Gildia Kupców 133215 283

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 133215

Odpowiedzi 283

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd wezmę róg smoczego zębacza? Da się go zdobyć bez uczenia się wyrywania go?

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Nie da się.
To jak go można pozyskać zależy od gildii. Jaka gildia?

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mroczny.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Idziemy do Gaana gdy jest w miarę blisko Prychającego. Bierzemy zadanie Prychająca Istota (no chyba że wzięliśmy je już wczesniej). Zabijamy Prychającego Smoczego Zębacza ale tak aby Gaan był w zasięgu wzroku.
Wracamy do Gaana i informujemy go o tym. Wtedy pojawia się u niego opcja nauki usuwania Rogu.
Wracamy do ciała smoczego zębacza i zabieramy róg. Teraz można go przekazać Santinno.
Tak samo jest dla wszystkich innych gildii, przy czym Myśliwi maja też alternatywną opcję.
Jesli Prychający już nie żyje to pozostaje czekać do 2 rozdziału (dla wszystkich gildii poza Myśliwymi) na nauczyciela , zas Mysliwi mogą upolować w DP gdzie uczy tego usuwania Midlas.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Mam zadanie Spisek, Kornen mówi, że mam iść do Miki. Gadam z nim i mam do wyboru abym za nim szedł lub później. Jak klikam że idziemy okno dialogowe nie znika i mam 2 opcję później, po tym odblokowywują się tematy rozmów podstawowych a w nich zaś opcja idziemy. Po tej opcji już normalnie znika okno ale Mika nie chce mnie prowadzić! Bez jaj przez to nie mogę wykonać questów od Lorda Andre!

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz rozpocząć grę od nowa na ostatniej łatce. Albo spróbuj zabić go z Marvinem.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Niestety należało wybrać opcję Później jako pierwszą. O tym juz była mowa, to zostało poprawione, osoba za odpowiedzialna w sensie poprawienia stwierdziła że tak może być...
Niech kto inny się z tego tłumaczy.
Zabij Mike kodem zabierz list (na ten moment jeśli nie masz wcześniejszego save nic innego się poradzi po Patch Zbiorczy poprawia to od nowej gry).

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Mam problem dotyczący podstępu Santinno, czy jak on tam się zwie (kupiec z gildii na farmie Onara).
Dostarczyłem mu składniki na stworzenie podróbki Asteriady, ten mi ją przekazał dzień później, ale Thekla nie ma żadnych opcji dialogowych w tej sprawie. Co należy w takim razie zrobić?

Właśnie.
Przeczytałem ten post i teraz się boje :D
Gdyż, po tym jak dostałem misję od Santantino* podeszłem do Thekli i ona z du*y mnie opieprzyła ( nwm za co ) ,gdyż czegoś nie przyniosłem na czas.
Następnie wybrałem dialog związany z ( podstępem ) - żebym jej przyniósł a.... coś tam .
Czy przez ten wcześniejszy dialog zrabania mnie mogę mieć teraz ten sam problem ?

2. Gdzie znajdę Erola ? Ma kupić misę od Bodo - czy jakoś tak.

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Erol
Spoiler
siedzi niedaleko knajpy Orlana, zrobisz zadanie, będzie w chacie przy drodze do farmy Onara.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Czy przez ten wcześniejszy dialog zrabania mnie mogę mieć teraz ten sam problem ?
problemu nie będzie , natomiast zapewne masz nieaktualna wersję patcha bo ten dialog został (pierwszy0 z Theklą juz poprawiony.

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
problemu nie będzie , natomiast zapewne masz nieaktualna wersję patcha bo ten dialog został (pierwszy0 z Theklą juz poprawiony.

Jeśli bym teraz zrobił tego nowego patcha to musiałbym wszystko od nowa ? :/

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Nie musisz, zadanie z przyprawą będzie działać prawidłowo

hasher123

hasher123

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze 1 pytanie, jak mam wykonać misję dla Gildi Kupców, w której mam zerwać kontakty Sekoba z Cantharem, skoro Canthara wydałem paladynom?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
On wyjdzie w 3 rozdziale z więzienia. Wtedy będziesz mógł kontynuować. 

steifer

steifer

Użytkownicy
Lord Herold Zakonu Innosa
posty86
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Lord Herold Zakonu Innosa

steifer

Gildia Kupców
#234 2014-07-07, 01:26(Ostatnia zmiana: 2014-07-07, 01:33)
Xendix, to jest gothic i nie wiń ich.

to jest indolencja i lenistwo nie żaden silnik - proste rzeczy mozna tu było sprawdzić i poprawić zawczasu

kto miał zadanie z Pustelnikiem od Tireona???

U mnie w obecnej (drugiej) rozgrywce w połowie 2 rozdz. pojawił sie taki tekst od Tireona, już chyba po załatwieniu zgody na handel, dla wszystkich z wyjątkiem Juliana u Sekoba i po odzyskaniu oczywiscie towaru.

Prosił abym w chatce pustelnika w DP, niedaleko wody, na wzniesieniu, poszukał starych notatek. Zadanie nie pojawiło sie w dzienniku, a ja nie potrafię zidentyfikować tej chatki :(

Post połączony: 2014-07-07, 01:32
Tak, mają fajne towary - różne czary, mikstury, bronie a nawet roślinki potrzebne do mikstur trwale zwiększających atrybuty. Nie musisz jednak wszystkiego robić przed Jarkendarem, choć oczywiście możesz.

Mam załatwione zgody na handel, z wyjatkiem zgody Sekoba (do czasu amnestii Canthara), ale tylko Konnen i Erast pokazuja mi swoje towary, piękna pani koło klasztoru nie pokazuje, ani Julian (u Bengara) ani Santino. Czemu tak?

I jeszcze smutne, bo drastycznie zmniejszyła się ilość oferowanych rzadkich czarów, jabłek i szynki (lub ich respawn) -  to wpływ ostatnich łatek?

dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Tomasz Steifer

K@T

K@T

Użytkownicy
posty152
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdobyłem wszystkie zgody, ale Tireon nie ma opcji dialogowej.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ze wszystkimi będziesz mógł handlować jak już Tireon przyjmie Cię do gildii. Co do ilości towarów na sprzedaż to tak, to chyba efekt ostatniej łatki. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Prosił abym w chatce pustelnika w DP, niedaleko wody, na wzniesieniu, poszukał starych notatek. Zadanie nie pojawiło sie w dzienniku, a ja nie potrafię zidentyfikować tej chatki :(
aby dostać się do chatki trzeba
Spoiler
udać się do DP, wsiąść do łodzi, popłynąć do końca wysiaść i systemem drabin włazić aż na samą górę bardzo wysoko - tam jest chatka gdzie w skrzyni po użyciu wytrycha jest właściwy Dziennik

steifer

steifer

Użytkownicy
Lord Herold Zakonu Innosa
posty86
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Lord Herold Zakonu Innosa
aby dostać się do chatki trzeba
Spoiler
udać się do DP, wsiąść do łodzi, popłynąć do końca wysiaść i systemem drabin włazić aż na samą górę bardzo wysoko - tam jest chatka gdzie w skrzyni po użyciu wytrycha jest właściwy Dziennik

Byłem tam oczywiście, jeszcze przed tym zleceniem. Ale chatki nie pamiętam, tylko wieżę strażniczą z resztka zabudowy wokół, koło opuszczonej kopalni...

dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Tomasz Steifer

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To miejsce jest dobrze ukryte, wśród liści powinny być drabiny itp. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry