Wrażenia z rozgrywki 175707 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 175707

Odpowiedzi 570

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
60 PN
nie no żle liczysz chyba
jest 5 potem nie pamiętam i 30
to co 25 za 2 poziom -- chyba raczej 15

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Pograłem trochę, póki co dotrwałem do drugiego rozdziału i jako taką opinię sobie wyrobiłem na temat moda. Podoba mi się, że poziom trudności nie jest zbyt wygórowany, albo inaczej, jest bliski złotego środka, i tak w większości walk 1 na 1 uciekamy się do niedopatrzeń autorów i korzystamy z bugów, typu machanie mieczem przez ścianę itp. toteż nie widzę sensu jak miało to miejsce w returningu aby takie właśnie walki trwały 5 czy 10 minut, rozwijanie atrybutów takim kosztem jaki jest ustawiony także uważam za zaletę. Tyle w kwestii mechaniki, co do nowych zadań muszę przyznać, że mam mieszane odczucia, wątek ze starożytnym kultem jest dość interesujący, jednakże nieustający wymóg zapierdalania w te i wewte mocno się odbija na przyjemności z gry, staram się nie szafować złotem, toteż jak już użyję mikstury szybkości, to muszę czytać tekst po łebkach bo wiem, że zaraz będę zmuszony zapierdalać na drugi koniec mapy. Nie wspominam już o zadaniach dla gildii kupców... A propos zadań w ogóle, irytujący jest fakt, że są połączone ze sobą mało intuicyjnie, na ten przykład, skradziony klucz do górniczej doliny z wątkiem o starożytnym kulcie, gdybym nie odwiedził forum to zapewne bym utknął na kawałek, nie jest nam dane do odczucia, że wątek ten jest tak istotny, oczywiście Xardas raczy nas patetyczną gadką o wrogu potężniejszym niż smoki itd. no ale powinno być jasno dane do zrozumienia, że bez ruszenia tego wątku nie ruszymy dalej fabuły, a tak przynajmniej ja, ale z tego co zauważyłem, także kilku forumowiczów odebrało to zadanie jako ciekawy wątek poboczny do którego zawsze możemy wrócić. Co do nowego świata, a mowa tu o dolinie przodków, to jest on zrobiony bardzo chaotycznie, widać, że ktoś miał ambitny plan, jednak w połowie pracy zapał ten się wyczerpał, spokojnie wystarczyła by połowa tego obszaru, ale za to zrobiona nieco dokładniej, chyba że rosyjscy autorzy uważają, że kwintesencją tej gry jest bezustanne pokonywanie pustych połaci terenu, jeśli tak to uzyskali piorunujący efekt. Tak jak wspominał Memorius, nagroda za zadania w postaci xp powinna być wyższa (to nie wybiórcze wychwytywanie tekstu, pamiętam o zmniejszeniu xp za przeciwkników :)), tak żeby chociaż nagroda za wykonanie zadania dosłownie pchała do przodu, niestety w większości przypadków  tego nie odczułem, a szkoda. Podsumowując, dotychczasowa gra mimo paru wad wymienionych wyżej dostarcza przyjemności z rozgrywki :), także zapewne na drugim rozdziale moja przygoda z globalem się nie zakończy. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
odnośnie exp za zadania np z gildii Kupców to zapieprzanie przez całe Khorinis z mlekiem powinno być bardziej nagrodzone exp.
Zgłoszę abyw patchu czy też wersji 1.7.1 jaka po poprawkach damy niebawem ten exp zadaniowy był wyższy.
Też uważam jak Orzeszek.
Ja za mleko dostałem 40 exp. Nozeszkur... :lol2: :lol:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
W tej Gildii kupcow to nawet pienieznie licho wyglada. Tireon mowil sam w zadaniu chyba z Berengarem, ze mamy sie dolozyc, bo pozniej nam sie to odplaci. Moze i sie odplacilo, bo to bylo 200 szt. złota, ale kokosow na tym nie ma :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i jeszcze towary do kupienia u nich będą drogie, ale wybór będzie bogaty.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam z góry ale chyba kogoś do reszty pojebało z tymi bandytami eorla nad mostem. 5 zabiłem z gorem bo nie posiadali łuku i dało się ich wywabic ale pozostałych 7-8 ma łuk i nie da się do nich podejść wyobraźcie sobie ten spam strzał gor pada w sekunde a ja w 0.01 sekundy

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
nie pojebało
to działa tak --- jak bierzesz zadanie Erola lub go nie bierzesz to tam jest tylko tylu bandytów ilu było w G2 Nk.
jak weźmiesz też zadanie Wódka Leonarda to tam do nich dołącza ekipa mocnych bandytów łuczników z wódką w kieszeni.
Jest to w tym układzie jeden z najtrudniejszych podwójnych questów w grze.
Nie da się go wykonać czarem Grom ani czarem Deszcz Ognia bo bandyci zbyt celnie strzelaja.
Ja te dwa questy zrobiłem razem innym sposobem.
Klasycznym dla słabej postaci. Tyle że tu potrzeba 25 many i nieco kasy.... :lol:

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdradź mi jak, może spróbować kodami?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
żadnych kodów kur..... :lol2: :lol:
Przemiana w smoczego zębacza i taktyka atakowania ich z doskoku i odejścia ale tak żeby nie atakowali łukami a bronią białą -- może się nie udać za 1 razem ale za drugim wyczaisz jak to zrobić na pewno

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Raster

Wrażenia z rozgrywki
#129 2014-04-23, 21:37(Ostatnia zmiana: 2014-04-23, 21:44)
Tyle, że szkoda mi Pn na mane chociaż jak do mrocznego mi to pewnie się przyda.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
25 many to nie tak dużo
10 masz na starcie , 10 daje pierścień gwiezdnej mocy co się tam wala a 5 to jakoś doskubiesz ....nawet z tabliczek lub żarcia grzybków czy picia na umór piwa i ginu lub mleka, ale to mleko radzę oszczędzać.
Zwój ma Ignaz za jedyne 300 sztuk złota.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Ja ich deszczem ognia jakoś załatwiłem :P. U mnie strzały padały przede mną.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ja trochę poczekam z zabiciem ich, na razie czas się udać na płaskowyż Bengara wraz z Gorem :D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
A ja nauczyłem się all mieczy u Harada. Brakuje mi 8 bryłek rudy to ostatniego miecza. Oczywiście nie mogę go jeszcze unieść. Ale z statów
koks miecz. Taka różnica w wymaganej sile(bardzo małej) a takim
DMG(bardzo duży) plus 130 zasięgu i plus 10 do walki bronią. I tak
dzięki tym mieczom co 20-25 siła nowy miecz. Teraz to już z górki :P

Ten pierwszy miecz wymaga tylko 30 siły, a ma 55 dmg i duży zasięg. Od samego startu te miecze ułatwiają życie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Tak jak kusze Bospera i łuki oraz bronie Benneta i Carla.
Te jego lepsze rapiery sa fantastyczne.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ta nauka kowlstwa u Harda jest genialna. Brakowało mi zawsze mieczy 2h w 1 rozdziale wymagających mało siły. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
ja bardziej tym razem ide w zręcznośc i manę -- potrzeba bedzie nieco kwarcu, smoły i takich tam wykombinować
o stal się nie martwię bo skombinuje lub kupię (Hakon ma 5, Brian chyba 4) i dojdę do najlepszych łuków.

Na razie kasy stale mało a tu jeszcze trzeba kupić Zmniejszenie potwora, choc wiem gdzie bezpiecznym miejscu jest w DP za darmo :lol:

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
materac weź, będzie łatwiej!

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

Abaddon

Wrażenia z rozgrywki
#138 2014-04-23, 22:09(Ostatnia zmiana: 2014-04-23, 22:19)
Ja siłą i 2h - na razie nie mam okazji się wykazać dzięki Gorowi :D ale trzeba przypakować postać przed DP i bandytami na moście.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Gor wymiata zdecydowanie!
trzeba go koniecznie ulepszyć w grze , dać mu fajne gadki, Lore historie i mozliwośc dozbrajania i dawania pancerzy
on się sam leczy o północy, IMo awansuje sam bo jest stopniowo coraz lepszy w tym co robi

taki Gor-Skrzypek z MT by się tu przydał choć tak genialnego jak Skrzypek to chyba nam się zrobic nie uda...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry