[G2] L'HIVER Edition 493324 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 493324

Odpowiedzi 881

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Twoja karta obsługuje DX11?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Tak, niedawno właśnie ją dostałem. GTX 650. Jeszcze nie sprawdziłem reinstalacji, ale pytanie. Czy instalacja Lhivera polega na wypakowaniu archiwum w grze, a DX11 po prostu zainstalować do folderu z grą i można odpalać gothica? Czy jeszcze trzeba jakieś komponenty doinstalowywać?

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, Lhiver trzeba po prostu wypakować. Co do DX11 nie wiem, nie instalowałem :p

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
To przez DX11 gra się nie uruchamiała. Nie wiem dlaczego on u mnie nie działa. Przenoszę pytanie do tematu od DX11

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakby byly jakies problemy czy cos to piszcie. :D W vdf jest plik newMENU.dat jezeli zmienicie nazwe na menu.dat przy uzyciu gomana to przywroci oryginalny uklad menu z g2
I co z tym plikiem zrobić? Gdy próbuję go otworzyć za pomocą GoMana to wyskakuje jakiś błąd.

Po jakimś miesiącu przerwy postanowiłem wrócić do G2 na L'HIVER Edition i napotkałem kolejny irytujący pomysł uprzykrzający grę a mianowicie brak możliwości spania na cudzych łóżkach. Niby fajnie i realistycznie ale na czym w takim razie mam spać? Nie można było dodać łóżka dla gości czy coś w tym stylu? Ewentualnie mogło by być tak, że gdy jakiś NPC chce skorzystać z łóżka to wtedy nas z niego wygania. Dodam tylko, że jestem dopiero przy farmie Lobarta, bo przez przeróżne rozwiązania póki co gra jest udręką.

Weabb

Weabb

Użytkownicy
posty33
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Dawno już nie grałem w Gothica. Czekam na finalną wersję L'Hivera. (Diego: "Chyba sobie jeszcze poczekają." :D), ale nie przypominam sobie tego, by nie móc spać w cudzych łóżkach. Ale to ciekawy pomysł. Jeśli tak masz sebogothic to proponuję przespać się u Hanny lub w gospodzie Orlana a na farmie Onara na pewno znajdzie się jakieś łóżko w stodole. U magów ognia pamiętam, że jest wolne łóżko z pustym kufrem. :)

Moja skromna galeria na DeviantArt:
weabb.deviantart.com

Rumby

Rumby

Użytkownicy
posty96
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Są łóżka, w których normalnie możesz spać. Np. w gospodzie/u Harada jak zostaniesz czeladnikiem/w koszarach jak zostaniesz strażnikiem/etc. Utrudnienie owszem - jednak idąc w stronę realizmu. Nie wszedłbyś komuś do domu i położył się spać w jego łóżku. Wystarczy, że NPC nie okupuje danego wyrka w nocy to można spać. No i zauważyłem że jako paladyn spałem u najemników w szopie na jednym wolnym łóżku, więc to kwestia tylko znalezienia. 

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niby tak, ale nieraz noc zaskoczy w takim miejscu gdzie nie ma wolnych łóżek. I tak przeważnie w Gothicu II sypiam u Hanny, w jakiejś gospodzie albo w stodole na farmie Onara. Na początku zwykle śpię sobie u Lobarta by rankiem wejść do Khorinis, dlatego zaskoczeniem dla mnie było gdy nie mogłem tego zrobić, ale poszedłem do miasta i przespałem się u Hanny. :P

Weabb

Weabb

Użytkownicy
posty33
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Polecam też spanie pod gruzami świątyni Śniącego. Bezimiennemu tak się podobało, że przez miesiąc nie wstawał. :P

Moja skromna galeria na DeviantArt:
weabb.deviantart.com

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy

"I co z tym plikiem zrobić? Gdy próbuję go otworzyć za pomocą GoMana to wyskakuje jakiś błąd."

wrzucasz go do folderu _Work\Data\Scripts\_compiled i zastepujesz plik menu.dat. najlepiej zrobic jego kopie zapasowa wczesniej

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko, wiecie gdzie mogę zdobyć miecz mistrzowski bo u Martina go nie ma :X

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Mi się ten mod cholernie ścina ;(
Nie wiek jakim cudem wy nie narzekacie że się wiesza :hmmm:

Post połączony: 2015-03-28, 21:47
Uwaga! Autor moda doradza, by ustawić widoczność na 180%.
W razie problemów z zawieszaniem podczas gry uruchamiać w trybie zgodności z win xp. (thx to podkopek )

Oczywiście ustawiałem,zmieniałem,kombinowałem i nic....
A mam Windows 7 na którym Gothic I,II chodzą jak ta la la  :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ale Twój komp to pewnie dziadostwo, więc nie masz co płakać na moda.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Ale Twój komp to pewnie dziadostwo, więc nie masz co płakać na moda.

Właśnie oto chodzi że nie....
Normalnie chodzi mi Gothic III,II,I więc nie rozumiem czemu mi się ścina  :huh:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No to faktycznie jak I, II, III chodzi to faktycznie komp musi być potężny. 
Ściągnij SystemPacka.

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Dzięki spróbuję ....
Dam propsa bo możliwe że to pomoże :ok:

Hayatte

Hayatte

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanko czy zna ktoś jakiś mod do "systemu walki" tak by miecze zadawały obrażenia wszystkim w zasięgu ostrza. Gdyż powieka mi drga jak mnie atakują kilka (kilkanaście) mobków w linii prostej, cios przechodzi przez wszystkich a obrażania zadaje tylko jednemu oponentowi. Granie w L'hiver na starym modelu walki jest niemal aktem sadomasochistycznym, gdzie potworków jest znacznie więcej są znacznie silniejsze i do tego zarażają się "Agro" jak tyfusem.
Rozumiem wysoki poziom trudności ale nie lubię jak gra pluje mi w twarz śmiejąc się przy tym -_-.

Inna rzecz to taka czy istniej lub jest w planach jakaś "łatka" która zamieniał by "leczenie punktami trafień" na leczenie Procentowe  (%) w przypadku eliksirów i napitków tak jak to się ma obecnie z żywnością? Bo troche trońci "Fuck Logic" jak można się lepiej uzdrowić kawałkiem sera niż eliksirem zdrowia :facepalm:. Nie mniej i tak L'hiver miażdży :F

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Czas Zapłaty ma coś takiego, ale trochę zbugowane. 

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie ma takiego moda i prędko nie będzie,  nie rozumiem z czym masz problem, styl walki w gothicu jest moim zdaniem zajebiste, wystarczy grać na strzałkach ctrl i strzałkami w prawo, lewo :D

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie istnieje taki mod. Poza tym, trzeba by było przepisać tę funkcję do skryptów L'Hivera, bo Gothic może korzystać tylko z jednego pliku gothic.dat. W Czasie Zapłaty jest taka funkcja, ale wymaga ona poprawek, a przepisanie jej, by działała w Gothicu 2 jest niesamowicie skomplikowane.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników
Do góry