[G2] L'HIVER Edition 503279 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 503279

Odpowiedzi 881

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Chyba nikt nie przeczytał mojego postu wyżej. Pożyjemy zobaczymy dajmy mu się wykazać.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

theblues

theblues

Użytkownicy
posty134
Propsy46
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
To jak już przetłumaczyłeś miecze i zbroje to jaki problem to wydać  :facepalm:

PS. Chyba że dysk ci się spalił   :lol: albo jak już zrobiłeś większość i nie chce ci się tego kończyć to oddaj moda kaczce  :lol:

– Nazywam się...
– Nie interesuje mnie twoje imię.

Intel Core i7-4770K @ 4.5 GHz + bequiet! Dark Rock 3
MSI Z87-G43
GoodRam 8GB 1333MHz CL9
MSI Radeon R9 290 Gaming 4GB DDR5 512bit

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To jak już przetłumaczyłeś miecze i zbroje to jaki problem to wydać  :facepalm:

PS. Chyba że dysk ci się spalił   :lol: albo jak już zrobiłeś większość i nie chce ci się tego kończyć to oddaj moda kaczce  :lol:

Taki że muszę jeszcze napisać i wymyśleć jak gracz ma otrzymać  nowe przedmioty ?   :facepalm:   :facepalm:

I że nie mam w porównaniu do waszej gimbazy całego dnia wolnego ?  :facepalm:

theblues

theblues

Użytkownicy
posty134
Propsy46
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Ja jestem za tym żeby najpierw przetłumaczyć moda i go wydać po polsku a później ewentualnie bawić się w mniej ważne rzeczy.
Przeczytaj mojego posta raz. Albo rozpisz te itemy na kilku handlarzy I będzie ok.

PS. Odpuść sobię tą gimbazę ok ?

– Nazywam się...
– Nie interesuje mnie twoje imię.

Intel Core i7-4770K @ 4.5 GHz + bequiet! Dark Rock 3
MSI Z87-G43
GoodRam 8GB 1333MHz CL9
MSI Radeon R9 290 Gaming 4GB DDR5 512bit

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@Mac Dun - spokojnie, nie unoś się bo coś ci jeszcze pęknie :). Większość osób, które cię otwarcie hejtują są osobami w większości nigdy w nic niezaangażowanymi (w żaden projekt spolszczenia), albo są to - jak napisał Boykaundisputed - ludzie, którzy dopiero co pozakładali konta na forum, głównie w celach trollingu, hejtów, złoszczenia czy denerwowania potencjalnego "celu". Podtrzymuję także poprzednią swoją wiadomość - nie bierz się za więcej niż trzeba zrobić, bo z tego na tym forum jeszcze nigdy nie wyszło nic dobrego.

Co do przedmiotów - na rosyjskim forum modyfikacji, po wrzuceniu w translator, w którymś z postów można wyczytać, że nowe przedmioty można bezpośrednio znajdywać u handlarzy (m.in. Sara/Hakon) po przejściu do kolejnego rozdziału. Jednak jeżeli okazałoby się to nieprawdą, to najlepiej zrób tak, jak ujął mój przedmówca - pododawaj je u różnych handlarzy, a to w Khorinis, a to w Górniczej.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ja tego moda to bym spolszczył w jeden dzień, napisał bym nowe skrypty do itemków, podmienił textury, odpowiednio przydzielił itemki, bądź rozmieścił po mapce, zreprasował skryptyi nara.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ja tego moda to bym spolszczył w jeden dzień, napisał bym nowe skrypty do itemków, podmienił textury, odpowiednio przydzielił itemki, bądź rozmieścił po mapce, zreprasował skryptyi nara.
Tego nie da się zrobić w jeden dzień. Chyba, że wszystko zrobisz z dupy i na odwal się...

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@mrdragothic

Dodajmy to tego "przypadkowe" wywołane destabilizacją świata kilogramy bugów, błędów, crashy i innego tego rodzaju syfu. Skoro jesteś w tym tak dobry jak napisałeś, to czemu się nie podepniesz pod Mac Dun'a, albo lepiej - sam nie weźmiesz za tłumaczenie? Póki co jednak, jeśli nie masz zamiaru ruszyć w kierunku polonizacji moda nawet palcem, to proponuję zachować takie przechwałki dla siebie.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Hmm, ja bym te przedmioty wrzucił w jakieś skrzynie w różnych miejscach o ile nie jest to trudniejsze niż się wydaje bo prawdę mówiąc nigdy nie bawiłem się w żadne modyfikacje, ale żeby post ten nie był jałowy :P zaproponowałbym jako jedno z potencjalnych miejsc jaskinie za obozem Dextera, zawsze uważałem, że miejsce to ma niewykorzystany potencjał. Nie chciałbym proponować niczego więcej gdyż nie ma to jak frajda z odkrycia czegoś nowego, ale sądzę że jako fan gothica na pewno znalazłbyś jeszcze kilka takich ciekawych lokacji :). Co do pomysłu jakoby to u kupców mielibyśmy możliwość ich znalezienia to pomysł też niczego sobie pod warunkiem że nowe pancerze (o ile dobrze przeczytałem to bronie podmieniają tylko wygląd starych) będą jakoś rozsądnie zbalansowane tak by nie były tylko ciekawostką do kupienia podczas gdy mamy możliwość noszenia dużo lepszego pancerza.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic II - L'HIVER Edition
#109 2014-04-03, 15:02(Ostatnia zmiana: 2014-04-03, 15:21)
No i właśnie tu jest pies pogrzebany żeby zrobić dobry balans zbroi, co wcale nie jest takie łatwe

Widać że gówno wiesz o czym jest ten mod

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Przepraszam, że spytam, jednak z czystej ciekawości muszę - wie ktoś jak zdobyć szatę z pierwszego screena modyfikacji w spoilerze, z pierwszej strony tematu? Bo chodzę, szukam, mam już drugi rozdział, a tu pancerzyka jak nie widać tak nie widać. Chciałbym go zdobyć bo fajnie się prezentuje z tym mieczykiem - który swoją drogą gdyby ktoś chciał zdobyć (w nie do końca uczciwy sposób) podaję kod : insert itmw_2h_deathbringer. Gdyby ktoś podał polską nazwę tej szaty czy chociażby lokalizację, ew kod na nią, byłbym wdzięczny.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
U ruskich nic nie wiadomo :D Dzisiaj rzuce okiem na skrypty, to moze sprobuje podac lokalizacje  :ok:

P.S Nie potrzebnie zaczynales grac bo spolszczenie niedlugo dobiegnie konca ;d

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chyba z kowalstwa, bo jak przeglądałem texturki to mignęły mi plany tej zbroi (i kilku innych też) :P

deckdogz123

deckdogz123

Labirynt
posty162
Propsy10
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
Tłumaczyć go ? Jak zdekomilowałem wszystko  to są tam podstawowe zwroty itp.  Można powiedzieć, że spolszczenie ukończone jest w 25 % a jak autor pozwoli to pobawię się w Ikariusie i coś nowego dodam.

Są to moje niektóre prace ! ! !

Nie zajmuje już się modingiem tak jak kiedyś. Od czasu do czasu LvL Designer. Chętnie pomagam.

http://ariathan.wrzuta.pl/wrzucone/obrazy

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Po kij jak ja juz robie spolszczenie ?  :facepalm:

Poczekaj az skoncze to wtedy bedziesz mogl sobie dodawac co chcesz .

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Nie chcę być upierdliwy i z góry przepraszam jeśli tak to odbierzesz, ale jak z namiarami na tę szatę? Wiadomo coś na temat jej obecności/nieobecności w obecnej wersji modyfikacji? Pytam ponownie, bo jestem już w czwartym rozdziale (ledwo), a szaty ani widu ani słychu, a odwiedziłem każdego dostępnego, póki co, handlarza.   

Jastrzab

Jastrzab

Użytkownicy
posty197
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mod zapowiada się naprawdę zachęcająco i interesująco. Z wielką chęcią przeżyję Gothica jeszcze raz dzięki temu modowi. Z niecierpliwością czekam na spolszczenie, powodzenia!! :D 

CPU: Intel Core i7 8700k
RAM: G.Skill Ripjaws 16GB 3000MHz CL15
GPU: MSI GTX 1060 6GB
Mobas: MSI Z370 Gaming Pro Carbon

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic II - L'HIVER Edition
#117 2014-04-04, 19:31(Ostatnia zmiana: 2014-04-04, 19:44)
Nie chcę być upierdliwy i z góry przepraszam jeśli tak to odbierzesz, ale jak z namiarami na tę szatę? Wiadomo coś na temat jej obecności/nieobecności w obecnej wersji modyfikacji? Pytam ponownie, bo jestem już w czwartym rozdziale (ledwo), a szaty ani widu ani słychu, a odwiedziłem każdego dostępnego, póki co, handlarza.

Przeglądałem skrypty i będziesz musiał wpisać kod na tą szatę  :lol:

ITAR_BM_M - kod ;d

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Również się przyjrzałem skryptom i są ogólnie plany 3 zbroi - po nauczeniu można je wykuć.
- plany zbroi ze skóry trolla sprzedaje bosper
- plany zbroi z czarnej rudy ma bennet
- planów trzeciej zbroi (tej o którą Ci chodzi) nie ma żaden z npc-ów... może leży gdzieś na ziemi?:P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Również się przyjrzałem skryptom i są ogólnie plany 3 zbroi - po nauczeniu można je wykuć.
- plany zbroi ze skóry trolla sprzedaje bosper
- plany zbroi z czarnej rudy ma bennet
- planów trzeciej zbroi (tej o którą Ci chodzi) nie ma żaden z npc-ów... może leży gdzieś na ziemi?:P

Po prostu to jest mod głównie dla modderów , więc nic dziwnego że nie ma. A zamiast poczekać żeby można było zdobyć wszystkie zbroje BEZ KODÓW to dzieciarnia się sapie że moda nie ma.

Ja się nie dziwie że większość osób odpuściła sobie robienie modów , z taką społecznością  :ok:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry