Sens moddingu Gothica 2014 14112 37

O temacie

Autor Maciej

Zaczęty 23.03.2014 roku

Wyświetleń 14112

Odpowiedzi 37

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
wydzielony został temat
Sens moddingu Gothica 2014
i słusznie ... a że sens jest pokazuje to ,ze to jest NAJLEPSZY rok w historii moddingu Gothica w Polsce

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
2014 Inni już krzyczeli, że nie ma sensu już w 2010 modować go, a tu proszę i w tym roku jest masa osób co się tym zajmują. Gothic był, jest i będzie modowany, dopuki istnieją internety, themodders i płyty z tą grą :D

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
w kolejnosci alfabetycznej żeby nikogo nie urazić
Czas Zapłaty (poprawiony)
Global Mod PL
Gothic ER 1.4
Złote Wrota

proszę mi pokazać drugi taki rok?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Może kiedyś ktoś się odważy na jakiś duży mod. Polacy już stracili zapał, natomiast Niemcy i Rosjanie nadal w tym siedzą.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jeszcze mam nadzieje doczekamy się Dziejów Khorinis (choć pierwszej części) i Returninga 2.0 (jak wydadzą i spolszczymy), rzeczywiście najlepszy rok :) 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tylko co dalej ? Modding gothica w poisce po premierze większych modów pewnie upadnie.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Wątpliwa sprawa. Rynek gier jest ubogi jeśli chodzi o gry podobne do goticzka, dlatego gracze wybierają modyfikacje by zagrać w to na nowo. Ktoś podał co wyjdzie na pewno w tym roku. Następne modyfikacje to Rzeka czy Dziedzictwo, itd. Oczywiście to się zawęzi bo te modyfikacje powstają już sporo czasu, ale do tego dochodzą ruscy i niemcy, którzy dalej to kontynuują, więc wątpię ,że to się szybko skończy... 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Fakt jest ubogi, bo gothic ma dość prosty mechanizm gry RPG który jest zarówno przystępny dla niedzielnych graczy jak i zapaleńców przez co trafia do większej liczby odbiorców stad cały czas jest modowany, to jest głównym czynnikiem, oczywiście drugim niemniej ważnym jest to ze są do tego udostępnione coraz to lepsze narzędzia moderskie jak i ogoleni są one dość proste w obsłudze*

Np taki Risen korzysta z tego atutu gothica proste nie skomplikowane rpg, gdyby było dostępnych tyle samo narzędzi moderskich do niego co do gothica, to już dawno R1 doczekało by się duzycy modów i pewnie z 6 rozdziałów :P

Chociaz z tego co wiem nawet na scenie światowej gothic nie jest najbardziej modowana grę, tutaj to raczej pałeczkę pierwszeństwa ma chyba CS, Diablo czy GTA ale mogę się mylić :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Odezwał się odpad radioaktywny   :lol2: Dobra wszystko to co mi pokazujesz to zagraniczne. A pokaż mi taką liczebność modów ze strony Polaków (nie chodzi o Gothica)

Przecież Mount&Blade ma dobrą polską scenę modderską.

wydzielony został temat
Sens moddingu Gothica 2014
i słusznie ... a że sens jest pokazuje to ,ze to jest NAJLEPSZY rok w historii moddingu Gothica w Polsce

To wszystko mody które są tworzone od dłuższego czasu. Wskaż mi taki który został w tym roku rozpoczęty i jest godny uwagi.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
To wszystko mody które są tworzone od dłuższego czasu. Wskaż mi taki który został w tym roku rozpoczęty i jest godny uwagi.
nie można określić czy mod jest wart uwagi jeśli tworzony jest przez 3 miesiące - przynajmniej ja tego nie potrafię.
A ty? Czujesz się ekspertem?

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
No offence ale wychodzisz na ultra fana, jak ci od goticzków, z tym że wykrzywionego w drugą stronę. Wszystko jest chujowe jeśli nie jest mound and blejdem. 

Gothic najlepszy

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
nie można określić czy mod jest wart uwagi jeśli tworzony jest przez 3 miesiące - przynajmniej ja tego nie potrafię.

Chodzi mi nie o mody nad którymi prace zaczęły się w tym roku, tylko o te które w tym roku pojawiły się na tym forum.

No offence ale wychodzisz na ultra fana, jak ci od goticzków, z tym że wykrzywionego w drugą stronę. Wszystko jest chujowe jeśli nie jest mound and blejdem.

:F Oczywiście. Jedyne co o Gothicu "złego" powiedziałem to stwierdzenie faktu, że jest starą grą.

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wedlug mnie brakuje w modach gothicu mozliwosc zrobienia tylko paczki z modem ktory by podmienial to co jest w grze.

Teraz wyjasniam o co mi chodzi. Przykladowo bylby tylko mod z nowymi teksturami. Laczylby sie z gothic i bylyby nowe tekstury ,  teraz w gothicu mod to jest jedna calosc.  Gdyby dodawal do gothica mod to co mod ma to

a) tlumaczenie modow byloby o wiele prostsze

b) mozna byloby odpalac kilka modow naraz i wybierac mody ktore sie chce

Taki trik sprawilby ze modowanie byloby znacznie latwiejsze i proste

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Z tego co pamiętam jest to w przypadku tekstur możliwe. Przecież ja sam, jako osoba nie znająca się na moddingu Gothica dałem jakoś radę dodać do Mrocznych Tajemnic texture pack Freedy'ego.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Z teksturami fakt , jest taka możliwość, przydałaby się też ze skryptami :lol:

theblues

theblues

Użytkownicy
posty134
Propsy46
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Przecież w tym nowym modzie do G2 co dodaje lepszą grafikę są paladyni wstawieni (skrypty). A instaluje się go jak texturepack.

– Nazywam się...
– Nie interesuje mnie twoje imię.

Intel Core i7-4770K @ 4.5 GHz + bequiet! Dark Rock 3
MSI Z87-G43
GoodRam 8GB 1333MHz CL9
MSI Radeon R9 290 Gaming 4GB DDR5 512bit

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ale mod jest caly po rusku, a chodzi mi o to co zostalo zmienione tylko

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk

Chodzi mi nie o mody nad którymi prace zaczęły się w tym roku, tylko o te które w tym roku pojawiły się na tym forum.

:F Oczywiście. Jedyne co o Gothicu "złego" powiedziałem to stwierdzenie faktu, że jest starą grą.

A Mount&Blade też jest stary

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry