W waszym pojęciu w pojęciu moim czy osób maksujacych postać losowość to element wypaczający rozgrywkę i pozbawiające grę sensu
- Sa osoby ktore ogolnie graja aby zrobic postac idealna pod każdy względem tu niestety tego nie zrobią bo nie mogą zaplanować jej rozwoju
- Rozwój postaci traci sens jeśli ktoś się zapyta jak rozwinąć rozwinac postać to jedyne co mu można odpowiedzieć to zależy ile miałeś szczęścia rozwój postaci nigdy nie był i nie bezie zależny od tego
- Brak porowniania z innym niema czego porównywać skoro każdy ma coś innego i wszystko jest efektem łudu szczęścia
- Pytanai o lvl tez sa zbędne
Mówiąc ogólnie losowsc upieprza cały rozwój postaci który jest jest nieodzownym i z mojego pkt widzenia najważniejszym elementem rpg

Jak np dalibyście za każdy lvl zawsze 5Pn zamiast 10 to i owszem utrudnia grę ale kładzie jeszcze większy nacisk na dobry rozwój postaci za takie coś to bym was na rekach niosł

Zresztą przekonamy się po premierze ile osób będzie musiało ponarzekać aż w końcu zobaczycie to z drugiej perspektywy ze jednak losowość nie jest plusem moda jest wręcz jego jak dla mnie jedynym i największym minusem mimo to zagram uprzednie usuwając ja z moda