Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 403622 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 403622

Odpowiedzi 1660

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
przed Irdorath miałem wypasionego zawodnika i 45 PN w zapasie...
prawdopodobieństwo ze wypada 8 PN za level to 25%
a do znalezienia Księgi Wiedzy za 5 PN , 3PN i 2PN

dla cieniasów jest Regeneracja -- ale nie wiem czy działa bo nikt tego nie przetestował :lol2:

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Na początku to jest utrudnienie, ale potem te losowość jest niezauważalna. Tak jak pisał Memorius są księgi wiedzy do znalezienia no i dodatkowo zmieniono trochę ilość PN, jaką płacimy za naukę np. siły, w Globalu to niemal cały czas siła kosztuje 10 PN. Uważam że się przekonacie do losowości, bo jest to w praktyce naprawdę fajne urozmaicenie. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Nauka wszystkiego też w większości darmowa (bez złota) ale o kasę jest ogólnie ciężko.
Na początku nawet bardzo ciężko -- mnóstwo złota idzie na łapówki i nie ma opcji ominięcia tego.
Chcesz posuwać akcję do przodu płać.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
W waszym pojęciu w pojęciu moim czy osób maksujacych postać losowość to element wypaczający rozgrywkę i pozbawiające grę sensu
- Sa osoby ktore ogolnie graja aby zrobic postac idealna pod każdy względem tu niestety tego nie zrobią bo nie mogą zaplanować jej rozwoju
- Rozwój postaci traci sens jeśli ktoś się zapyta jak rozwinąć rozwinac postać to jedyne co mu można odpowiedzieć to zależy ile miałeś szczęścia rozwój postaci nigdy nie był i nie bezie zależny od tego
- Brak porowniania z innym niema czego porównywać skoro każdy ma coś innego i wszystko jest efektem łudu szczęścia
- Pytanai o lvl tez sa zbędne

Mówiąc ogólnie losowsc upieprza cały rozwój postaci który jest jest nieodzownym i z mojego pkt widzenia najważniejszym elementem rpg :P
Jak np  dalibyście za każdy lvl zawsze 5Pn zamiast 10 to i owszem utrudnia grę ale kładzie jeszcze większy nacisk na dobry rozwój postaci za takie coś to bym was na rekach niosł :P

Zresztą przekonamy się po premierze ile osób będzie musiało ponarzekać aż w końcu zobaczycie to z drugiej perspektywy ze jednak losowość nie jest plusem moda jest wręcz jego jak dla mnie jedynym i największym minusem mimo to zagram uprzednie usuwając ja z moda :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Tymczasem zrobiłem eksperyment i wszedłem do GD przed zrobieniem czegokolwiek w Jarkendarze.
No niestety 15 lvl i średnia w swojej klasie Zbroja Łowców Nieumarłych to zdecydowanie za mało.
Nawet stosujac czary przemiany , przemykanie się itd w końcu trafia się na Bossa , który oddziela chłopców od mężczyzn.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W waszym pojęciu w pojęciu moim czy osób maksujacych postać losowość to element wypaczający rozgrywkę i pozbawiające grę sensu
- Sa osoby ktore ogolnie graja aby zrobic postac idealna pod każdy względem tu niestety tego nie zrobią bo nie mogą zaplanować jej rozwoju
- Rozwój postaci traci sens jeśli ktoś się zapyta jak rozwinąć rozwinac postać to jedyne co mu można odpowiedzieć to zależy ile miałeś szczęścia rozwój postaci nigdy nie był i nie bezie zależny od tego
- Brak porowniania z innym niema czego porównywać skoro każdy ma coś innego i wszystko jest efektem łudu szczęścia

Mówiąc ogólnie losowsc upieprza cały rozwój postaci który jest jest nieodzownym i z mojego pkt widzenia najważniejszym elementem rpg :P
Jak np  dalibyście za każdy lvl zawsze 5Pn zamiast 10 to i owszem utrudnia grę ale kładzie jeszcze większy nacisk na dobry rozwój postaci za takie coś to bym was na rekach niosł :P

Zresztą przekonamy się po premierze ile osób będzie musiało ponarzekać aż w końcu zobaczycie to z drugiej perspektywy ze jednak losowość nie jest plusem moda jest wręcz jego jak dla mnie jedynym i największym minusem mimo to zagram uprzednie usuwając ja z moda :P
Tizgar, ja to widzę właśnie z perspektywy gracza a nie twórcy moda- nie narzekam! Zagrasz usuwając losowość? Nie znam się ale chyba tym samym spier... balans, który to twórcy moda, nie my, ustalili.
Spoiler
Zresztą Twoja opinia o Returningu i zmianach proponowanych przez graczy została skwitowana- tak ma być! O czym tu dyskutować?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Byłoby o czym Titufie gracze nie chce staminy w returningu i mimo ze jesteśmy przeciw to dajemy im tego returninga bez staminy a wy nie chcecie dać globala bez losowosc pytanie kto tu jest gorszy

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie się nie znam, ale dla mnie, to usunięcie losowości to jak usunięcie z gry Diego. To jest oryginalna, tylko twórców moda, koncepcja! Pozwólmy graczom zagrać, może kolejna grupa/fachowiec zmieni Globala na lepsze.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To samo ja mogę powiedzieć o staminę w returningu jednak dajemy opcje która pozawala ja zniwelować :P

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
OK, a ilu graczy Globala chce zmiany?!

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zróbcie se ankiete która to już opcjonalnie była i jej wynik zaświadczył ze gracza chce aby był wybór i każdy sam sobie wybierze czy chce losowość czy nie

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar... ankieterzy i gracze- robią różnicę! Myślę, że jak podniesie się ogólny krzyk, Drużyna pomyśli.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dlatego ja nie robiłem aniekity raptem kilka osób przyspamiło ze nie chce staminy w returningu dobra ok będzie wybór aby było bez niej a w praktyce pewnie każdy będzie bez niej grał jak jest wybór to niema przymusu ludzie się nie przyznają co wola ale jak dasz opcje to wybiorą to co im bardziej pasuje :P

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To mówiąc brutalnie tu też będzie wybór: albo grasz w wydanego moda, albo nie. A z ciekawości zapytam, ile pkt nauki zostało Ci na zakończenie Ret? Tylko nie mów, że ,0...

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Daliśmy zgodną z logiką moda zbroję Kiranorowi w Khorinis.
Doszło kilka brakujących wpisów do dziennika o nauce i handlu.

Co jednak najważniejsze udało się nam w końcu dojść dlaczego tak trudno było zrobić zadanie Misa Magnata.
Teraz to już jest poprawione i nie ma elementu przypadkowości jak w 1.14RU.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Titufie odp ci na twoje pytanie bo przemogłem się i doszedłem do końca moda mimo ze było już aż za łatwo, jak wróciłem z zapomnianej wyspy to miałem 0 :P postać idealna wymaga dużego nakładu pn zawsze jest na co wydawać każdą pierdole zbędna czy nie chciałem się nauczyć jeśli tylko mogłem :P

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W tym miejscu jedni gracze poczują ulgę, a inni - nie lada wyzwanie.
Spoiler

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Tizgar co do takich ludzi to jesteś (przynajmniej na tym forum) chyba jedną taką osobą ;D Trochę w tym racji jest ale to moim zdaniem urozmaica grę. Nie ma ciągle tej samej rutyny co do robienia postaci, zasad, reguł i schematu, który mi mówi co kiedy będę mieć. Ciekawe jakby ta losowość sprawdziła się gdyby dodać np. Włamywanie się 3-8 pn, skradanie 2-5 pn.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Nie ma ciągle tej samej rutyny co do robienia postaci, zasad, reguł i schematu, który mi mówi co kiedy będę mieć.
plus ciekawa fabuła mocno osadzona w klasycznym G II NK i to jest sól tego moda

co do losowości skradania czy włamywania...
wszystkie ceny PN za naukę są ściśle określone naturalnie i wiadomo dokładnie ile potrzeba PN na daną naukę.
A przepis jak zdobyć brakujące PN już w temacie dawałem. Zresztą ta cała sprawa od 2 -3 rozdziału nie ma już większego znaczenia.
Tyle że I rozdział jest wyjątkowo długi :lol:

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry