Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 402459 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 402459

Odpowiedzi 1660

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów

Memorius
Moderator działu

Przebieg prac nad wersją Global Mod PL
#340 2014-01-31, 13:57(Ostatnia zmiana: 2014-01-31, 14:11)
zgłosiłem ten post do moderacji
Myślę że ten temat nie jest miejscem na erotyczne fantazje nastolatków.

Tymczasem testujemy powoli Betę.
Zadania  z rzepą działają prawidłowo.
Literówki , przecinki itd usuwane są na bieżąco w  ramach raportowania koledze Taliasan.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Dodałem ankietę, ponieważ w grupie zdania są podzielone. Teraz mamy losowy exp i losowe punkty nauki co level.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio

chicken
RaveN Studio

#342 2014-02-01, 19:29(Ostatnia zmiana: 2014-02-01, 19:35)
W ankiecie brakuje mi jeszcze opcji " Mi to obojętne ", bo mi to jest obojętne :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Zrobcie najlepiej przy wyborze , nie kazdy chce sie bawic w jakies losowania

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Zdecydowanie jestem na nie, nie jestem zwolennikiem wczytywania gry po dwadzieścia razy,  tym bardziej jeśli chodzi o tak istotne rzeczy jak punkty umiejętności, mówiąc delikatnie to cholernie irytujące by było, jeśli miało by to się pojawić to wyłącznie opcjonalnie :)
Swoją drogą nie mam pojęcia jak to się ma do expienia "na pałę", że niby co? Losowość ma jakoś wpłynąć na strategię rozwoju postaci? To, że dostanę mniej pkt um, wpłynie jedynie na to że trzeba będzie na wczesnych etapach gry lepiej zaplanować rozwój postaci, a właściwie nie lepiej a tyle co nastawić się, że zawsze może mi zabraknąć paru pkt, później to ta sama rąbanina co zawsze, a to że wbije poziom później czy dostanę 2 czy 3 pkt um mniej jakoś nie wpłynie na grę na tyle żebym mógł powiedzieć- "Koniec z expieniem na pałę, rzeczywiście coś innego" :), także proszę rozwiń to.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Zrobcie najlepiej przy wyborze , nie kazdy chce sie bawic w jakies losowania

nie w losowania a w losowość
PN są przydzielane w przedziale 8-11 (tak wynika z tego co podał chicken) za każdy wbity level

ponadto jeszcze raz powtarzam że przewidywania do upublicznienia wersja 1.5.2 PL miała w zamyśle nie zawierać żadnych zmian w balansie gry

Losowość ma jakoś wpłynąć na strategię rozwoju postaci? To, że dostanę mniej pkt um, wpłynie jedynie na to że trzeba będzie na wczesnych etapach gry lepiej zaplanować rozwój postaci, a właściwie nie lepiej a tyle co nastawić się, że zawsze może mi zabraknąć paru pkt

w sumie jak to tak przyjmuję , chociaż i później często jest zgrzytanie zębami że coś zabrakło do kolejnej nauki.

trochę nie rozumiem obaw -- w przypadku Returning to od pewnego poziomu już PN mozna pokój wytapetować , na co się z kolei wielu graczy skarży.

IMO Global rządzi się swoimi prawami i dlaczego go upodabniać do G II NK czy Returning?

bfkod

bfkod

Użytkownicy
posty209
Propsy54
  • Użytkownicy
taa dajcie respawn potworow co minute, paski zycia jak w minecrafcie, losowe doswiadczenie, postac zaczynającą na 50 poziomie i spalcie sobie dyski.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio

chicken
RaveN Studio

#347 2014-02-01, 20:32(Ostatnia zmiana: 2014-02-01, 20:37)
PN są przydzielane w przedziale 8-11 (tak wynika z tego co podał chicken) za każdy wbity level
Dokładnie to pisałem, że można dostać 8PN, 10PN, 10PN i 11PN. Tak, jest dwa razy 10PN z czego macie większe szanse :ok:

Post połączony: 2014-02-01, 20:34
taa dajcie respawn potworow co minute, paski zycia jak w minecrafcie, losowe doswiadczenie, postac zaczynającą na 50 poziomie i spalcie sobie dyski.
1. Da się zrobić.
2. Da się zrobić.
3. Da się zrobić.
4. Da się zrobić.
5. Nie będzie spolszczenia do moda :ok:
:lol2: Musiałem to napisać
Nic nie jest wiadome. Losowości może nie być wcale, a może też być.
A jeśli chodzi o losowanie to mogę zrobić ruletkę :ok: :lol2:

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
taa dajcie  losowe doswiadczenie,
ale to nie jest nasz wymysł
Tak jest w oryginalnej grze 1.14 RU

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: bfkod
My robimy spolszczenie, nie moda. Losowości niektórych wnerwiaja i mogą odstraszać niektórych graczy (maniaków) od moda. Wybór przy instalacji pogodzi wszystkich. Tylko chicken będzie zły

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Czemu mam być zły? Z jakiego powodu? Ja jestem zły tylko wtedy, gdy Memo pali.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
pale więcej gdy czytam o "upodabnianiu" na siłę.
Żeby była jasność
za zabicie szkieleta goblina od 135- 165 pkt
za zabicie młodego wilka od 23- 32 pkt itd

za zadania - oddanie tam pewnego listu od 130 do 160 pkt

za Brago od 180 do 220 pkt itd itd
nie wiem jak jest w skryptach , nie patrzyłem , to dane z beta testów

tak to mniej więcej wygląda i z tym się należy liczyć grając w wersję "bez zmian"

Co do opcjonalności ja nie mam nic przeciwko. Da się zrobić to się zrobi jeśli takie uzgodnienia będą w Drużynie Spolszczenia.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

A jeśli chodzi o losowanie to mogę zrobić ruletkę :ok: :lol2:

To najlepiej usuń losowanie, to jest gothic a nie jakaś ruletka

Cytat: bfkod
My robimy spolszczenie, nie moda. Losowości niektórych wnerwiaja i mogą odstraszać niektórych graczy (maniaków) od moda. Wybór przy instalacji pogodzi wszystkich. Tylko chicken będzie zły

O tym właśnie mówię

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
czy tu rozumiesz różnicę pomiędzy losowanie a losowość Mac Dun?

jak nie rozumiesz to sobie WYGOGLAJ :facepalm:

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Nie wiem jak sytuacja prezentuje się w tym modzie, ale w returningu faktycznie trochę przesadzili z ilością pd do zdobycia, a raczej z hordami wrogów do pokonania za którym te pd się kryje, nie było by to jeszcze tak monotonne gdyby nie to, że w miarę wcześnie można było zaopatrzyć się w najlepszą broń, mam nadzieję że tutaj twórcy nie popełnili tego błędu, bo fakt faktem fabuła pod koniec gry chyba nie za
bardzo się zmieni a przechodząc enty raz gothica to jednak takie smaczki typu unikalny amulet, pierścień, broń czy zbroja zdobywane stopniowo, coraz mocniejsze, zatrzymują przy tytule na dłużej. Koniec z tą małą dygresją, moja propozycja wygląda tak aby zmniejszyć pkt um na poziom do 5, od razu zastrzegam, że także do opcjonalnego wyboru przy instalacji, myślę, że to w wystarczającym stopniu utrudniło by rozgrywkę.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
czy tu rozumiesz różnicę pomiędzy losowanie a losowość Mac Dun?

Jak zwał tak zwał, dla mnie losowość jest zła  :ok:

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
props ode mnie za sensowne słowa Orzeszek

co do 5 minimalnie byłoby ciekawie... nie powiem , sam bym zagrał chętnie z taką opcją.
Tu są zresztą i inne utrudnienia. Bardzo ciężko jest z kasą a jak ktoś mówi inaczej to znaczy że chyba wszystkich bije i okrada pod rząd :lol:

I jeszcze jedno. Losowość przydziału PN wyrównuje poniekąd PODWÓJNA w zasadzie ilość kamiennych tabliczek.
Warto szukać. Oraz WŁASNE wykute własnoręczne bronie wszelkiego typu których tu jest dużo, bardzo dużo.

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Skoro uważasz, że jest to takie złe to po prostu nie będziesz grał w Global moda, nikt przecież cię do tego nie zmusza. Jak pisał Memorius to nie jest Returning, ale Global ze swoim balansem

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: Memorius
I jeszcze jedno. Losowość przydziału PN wyrównuje poniekąd PODWÓJNA w zasadzie ilość kamiennych tabliczek.
Warto szukać. Oraz WŁASNE wykute własnoręczne bronie wszelkiego typu których tu jest dużo, bardzo dużo.
Z drugiej strony potrzebujemy więcej doświadczenia do następnego levelu, przeciwnicy są wzmocnieni, jest ich więcej, niektóre zwierzęta są wściekłe. W ramach alternatywy dla losowości można zwiększyć ilość expa do następnego levelu do 1000, co było już kiedyś proponowane.

Janusz Korwin-Mikke,

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Wszelkie utrudnienia są mile widziane ja np zawsze lubiłem się z grą pomęczyć. Pewnie też returning na rzeźniku mnie zaciekawił . No i w sumie mam pytanie odnośnie losowości będzie to ustalone przy starcie gry czy też będzie można wczytywać żeby dostać więcej expa ?

0 użytkowników
Do góry