Wywoływanie funkcji przez perceptiony 2370 5

O temacie

Autor

Zaczęty 8.03.2014 roku

Wyświetleń 2370

Odpowiedzi 5

gothic1210
  • Gość
Witam. Mam problem z podpięciem funkcji pod perceptiona. Funkcja nie wywołuje się nie ważne do jakiego perca ją podepnę. Wywołuję w startup.d linijką:
Npc_PercEnable   (hero, PERC_ASSESSTALK,Er_pierscien_wykrycia);A funkcja to zwykły print:
func void Er_pierscien_wykrycia ()
{
print ("test!!");
};
Napis powinien się pojawić, gdy zagaduję do NPC jednak nie dzieje się nic. Podpinałem też pod PERC_ASSESSDAMAGE i też nic. Nie wiem może ja źle rozumuję te perceptiony? Proszę o jakieś wskazówki.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Perce to reakcje dla NPC (bez naszej postaci) które przypisane są do RUTYNY (nie wiem czy można komuś przypisać jakiegoś preca w StartUp bo perce się chyba nadpisują).

gothic1210
  • Gość
Avallach mi jakiś czas temu doradził, że jak chcę zrobić zatruwanie przez jaszczura to mam podpiąć funkcję pod PERC_ASSESSDAMAGE . No toona chyba musi działać też dla hero, bo przecież jego miała zatruwać.. 
Zmieniłem na:
Npc_PercEnable   (PC_Thief,   PERC_ASSESSTALK,Er_pierscien_wykrycia);
dla przykładu i dalej printa nie widać. 

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
PC_Thief nie działa bo przy rutynach masz ZEROWANIE perców musiał być dodać tego perca do rutyny pliki ZS_

gothic1210
  • Gość
Aha. Już ogarniam. Mimo wszytko do tej funkcji co ja chcę zrobić mi nie pasuje takie wywoływanie. Muszę zrezygnować. :D Dzięki za wyjaśnienie. 

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1625
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
ja wszystkie funkcje odp. za wywołanie w  perceptionach, podpinam zawsze do b_assesssc

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry