Returning 2.0 779752 1769

Ankieta

Która gildia powinna zostać najbardziej rozbudowana?

Paladyni
81 (16.2%)
Magowie Ognia
28 (5.6%)
Magowie Wody
27 (5.4%)
Guru
28 (5.6%)
Strażnicy świątynni
43 (8.6%)
Łowcy Smoków
58 (11.6%)
Nekromanci
102 (20.4%)
Bandyci (być może jako gildia)
53 (10.6%)
Najemnicy orków (być może jako gildia)
80 (16%)

Głosów w sumie: 500

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.11.2013 roku

Wyświetleń 779752

Odpowiedzi 1769

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Maga Wody nie trzeba dawac najemnikow, mozna przecierz bardziej zrozbudowac Wodny Krag.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Najemnicy orków - mały obóz koło słonecznego kręgu, albo w jaskini bandziorów w lesie w którym polowaliśmy z Bartokiem. Mroczny las to chyba zbyt trudne miejsce dla bezgildiowca.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Zależy ,bo oddział orków gdzie znajdujemy ciało Trokara jest tuż obok farmy Akila, w 1 rozdziale na drodze spotykamy tylko polne bestie i dziki. Nieco dalej są wargi. 

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
 :facepalm: Pie**** o niczym i jak zwykle czepianie się o nic. Nie wierzycie w wymówkę, że coś sprawdzał? Ja jestem skłonny uwierzyć, bo sam nie raz nie znając się na skryptach korzystałem z kodów, żeby coś przetestować ... Moja propozycja do returna 2.0 to przywrócenie systemu z nk, że po pewnym progu uczymy się naraz dwóch umiejętności (mam nadzieję, że zrozumiale to napisałem :P)

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Tu tak propozycja ode mnie, a mianowicie telekineza. O ile natknąłem się w spisie Thompson na tą rune o tyle domyślam się że dostęp do niej mają tylko Zielarze, bo osobiście takiego zwoju nie znalazłem.
Można rozbudować jej użycie, np:
Żeby zdobyć jakiś przedmiot potrzebny do zadania, przykład z G1, gdy z Lesterem idziemy po kamień ogniskujacy (bez telekinezy się chyba nie da) lub inny cenny przedmiot który znajduje sie za krarą, przyciągamy go pod kratę i podnosimy go gdy już jest w naszym zasięgu.
Inne zastosowanie, pomysł zaczerpnięty z Risena, uruchamianie dźwigni dzięki telekinezie. Dźwignia jest za krarą i żeby ja otworzyć trzeba pociągnąć dźwignię właśnie telekinezą
W ten sposób można by rozbudować zadania dla Gildii Złodziei
Niby taki drobiazg a brakuje mi go w NK czy Returnie
Co wy na to?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Zwój nie jest zwojem tylko recepturą.
Co do kamienia ogniskującego to z akro się da bez niej.
Pomysł nawet sprytny. Ale wszyscy wiemy jak jest telekineza wykorzystywana przez graczy.
Widzisz przedmiot to bugujesz i go bierzesz ze 100m

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Kolejny bugg o którym nie miałem pojęcia :P no ale w telekinezie chyba o to chodzi żeby zdobyć to czego normalnie sie nie da :P

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No ja rozumiem ale to jest nonsens.
Zastanawiał się ktoś kiedyś czemu w G2 nie ma telekinezy? Myśle że właśnie dla tego.

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Kurwa mać nareszczie, chłopaki!! Ta telekineza miała być głównie do zadań i przesuwania dźwigni, a to czy ktoś będzie sie nią posługiwał do zbierania roślinek czy buggowania czegoś to już jest jego wola. W mojej wizji miała być urozmaiceniem, i wprowadzić coś świeżego jak w przypadku tych dźwigni.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Po co wprowadzać takie narzędzie?
Toż to jest lepsze niż gniew stwórcy.

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy

mateuszzxcv

Returning 2.0
#370 2014-01-11, 21:09(Ostatnia zmiana: 2014-01-11, 21:31)
Jeszcze jak byś mi wytłumaczył jak jedno ma sie do drugiego to był bym wdzięczny bo serio nie wiem co ma piernik do wiatraka
EDIT:
I nadal nie wiem jaki wpływ na umiejętności i staty ma telekineza. Napisz konkretnie i z przykladami bo nie bardzo wiem jak sie do tego odnieść
EDIT2:
Nie chcę być nie miły ale jaki ma to związek z telekinezą? O.o
To podasz w końcu jakiś przykład?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

gandalfgandalf

Returning 2.0
#371 2014-01-11, 21:13(Ostatnia zmiana: 2014-01-11, 21:33)
No to ja ci powiem że 600 darmowych umiejętności i staów jest lepsze niż 500dmg

Post połączony: 2014-01-11, 21:27
Jakiś prostak rzucał sie tu do mnie że namawiam kolesia do założenia konta TU
otóż odpowiadając nie odpaliłem nic nie wnoszącego linka. Ten kolo zaproponował mi współprace.
Na tamtym forum nie ma PV.
A na tym jest.

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dobra jedziemy dalej z moim pomysłem na watek Łs Na czym to stanęliśmy ano tak obóz zdobyliśmy

Organizacja
Po zdobyciu fortecy gadamy z cragiem który powie ze to miejsce trzeba ogarnąć i ze każdy ma się czymś zając. Przełazimy się po obozie i każdemu znajdujemy zajęcie kazdego można przydzielić do dowolnej roboty ofc nikt nie zgodzi się być alchemikiem kowalem ani kwatermistrzem po przydzieleniu zadan wracam do Craiga

Kwatermistrz
Craig mowi ze tylko 2 osoby sie do tego nadaja Ciper albo Kjorn i to nasza w tym głowa aby to załatwić, idziemy z nimi pogadać kjorn zgadza się bez problemu ale cipier nie zgadza się zeby kjorn nim był bo wtedy on będzie musiał zapierdalać przy kuźni z pretami. Mamy 2 opcje albo im zapłacic albo zaproponować rozwiązanie siłowe opcja druga jest lepsza mówimy żeby ze sobą zawalczyli o stanowisko tak czy siak zawsze wygra ciper przez co staje się on nowym kwatermistrzem a kjorn idzie robić w kuzni przez co nie bedzie nam chciał sprzedawać pretow jednak to rozwiązanie skutkuje dodatkowymi prętami i czarna ruda u cipera :P

Kowal
Kolejna robota dla nas Craig chce kowala i chce benneta. No to idziemy na farmę do benneta który mówi ze niema problemu o ile lee się zgodzi lee oczywiście mówi ze to odpada i bennet jest tu potrzebny wracamy do benneta ten mówi ze wcześniej podobnymi sprawami zajmowałem się wilk ale nie koniecznie może znać tajniki kowalstwo których wymaga craig. Idziemy do wilka który niezależnie czy jest na farmie bengara czy nie zgadza się na robote dla łowców problem jest jego brak umiejętności wiec znowu runda do benneta który nauczy wilka kilku sztuczek i zrobi to za free bo wyciągnęliśmy  go z paki jednak za zbroje musimy już zabulić 3k no chyba ze mu swoja stara lekka odamy :P czyli inaczej ŁS nie musi bulić kasy :P Po 3 dniach wracamy po wilka eskortujemy go do craiga ktory troche po marudzi ale w koncu bedzie zadowolony 

Alchemik
Craig wyrzuci nam monolog ze jeszcze nikt wojny sama stala nie wygrał i jakies wsparcie magiczne sie przyda a i mikstury tez zawsze moga byc pomocne i musimy znaleźć jakiegoś maga. Craig wspomina tez ze nie jest istotne  jaki to będzie mag tylko żeby czasem mu szajba nie odbiła i nie chciał testować tu deszczu ognia czy czegoś innego.
U magów ognia nie mamy czego szukać
U magów wody Merdarion będzie chetny do pomocy i zgodzi się bez szemrania lecz nie jest to najlepsza opcja bo zyskujemy tylko handlarza i kilka free mikstur
U Xardasa uzyskamy info ze być moze kreol będzie chetny do pomocy pod pewnymi warunkami idziemy wiec do niego kreol powie ze udzieli nam pomocy ale chce 25 czasek 10 serc demon i 100 martwych ciał po odaniu mu rzeczy kreol łaskawie nas poinformuje ze on się na to nie pisze ale jego uczeń Enzim może nam pomoc mówi ze znajdziemy go w dolinie cienia. Udajemy się do doliny gdzie w słonecznym kręgu znajdujemy enzima mającego problem z demonami w zamian za pomoc z nimi zgadza się być alchemikiem wracamy z nim do craig który nie jest zbytnio zachwycony z wyboru bo Enzim będzie chciał w zamian moc dalej odprawiac demoniczna magie idziemy wiec z Cragiem pokazać mu tajne pomieszczenie w fortecy i ze w tym miejscu nikomu nic się nie stanie a enzim w razie problemów sam się upora ze swoimi nie wypałami na co cragi przystaje

Dwóch idiotów
Craig wspomina ze brakuje silvio i bullka i ze mamy ich tu sprawdzić na jego wyraźny rozkaz w razie nie subordynacji mamy zlikwidować problem raz na zawsze 
No to wiadomo standard i tak po walce z lodowym smokime ich likwidujemy :P bo nie zgodza sie isc do obozu mimo ze silvio będzie wciskał kit  ze po załatwieniu sprawy smoka wroci :P

Siła i Magia ( wymagane mora ultaru )
Gdy na alchemika wybierzemy Enzima zaoferuje nam układ ze za każda dusze smoka da nam eliksir Potęgi +3 do statów  oczywiście zgadzamy się ale  wspominamy ze nie wiem jak to robić enzim mówi ze wie iz beliar obdarował nas mocy łowcy dusz i mówi nam ze jeśli przyniesiemy mu 2 krwi smoka będzie w stanie wzmocnic efekt runy aby łapała dusze smoka odajemy krew i wybieramy się po smocze dusze :P

No narazie to tyle bo musze wene złapac :P to takie questy typu podaj pozamiatasj ale kilka takich byc musi :P 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Z duszami smoków bardzo dobry pomysł. Jak już tak faworyzujesz ŁS to wymyśl coś dla innych gildii.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No najpierw ten skończę poza tym mówiłem innymi gildiami niech zajmie się ktoś kto je lubi bo tak będzie najprościej nie i najefektywniej :P
Ja robie Łs od podstaw bo nie maja dosłownie niczego  żadnego obozu żadnych questów ledwo parę z dupy questów na zamku które można podpiąć pod ŁS
Logiczne jest ze nie mogę robić wątku dla paladynów bo ja w grze nie widzę dla nich zastosowania :P
Do magów jestem neutralny wiec nie mam pomysłu ktoś kto bardzie lubi te gildiie mógł by im jakiś ciekawy watek wsadzić :P ( chociaz oni akurat maja swój unikalny dostępny tylko dla nich mój jest dla kazdego tylko finałowe questy będą dla ŁS ale do nich jeszcze nei doszedłem wiec wszystkie te obecne może robić każdy tyle ze paladyn musi być w przebraniu )
Ja tak jak mowie robie dla ŁS bo im jest najbardzije potrzebny oni w przeciwieństwie do innych gildii w sumie niczego nie maja jeśli chodzi o linequesty :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mam propozycję.
Miaanowicie w Wolnej Kopalni jest jedna skrzynka której otworzyć się nie. Wiemy też że w G1 w okolicach trjże skrzyni przebywał Tarrok.
Można by dodać mini zadanie:
Jak jesteśmy w tej kopalni i chcemy otworzyć skrzynie dostajemy wpis. Udajemy się do Tarroka a ten zleca jakiegoś questa a w nagrodę dostajemy klucz.

ps chyba tam są dwie skrzynie :D

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
K***** Tizgar jak widzę twój 'obiektywizm' to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Co mają np. magowie wody lub nekromanci specjalnego? Przy nich ŁS mają zajebistą fabułę. W porównaniu z paladynami są mniej więcej na równi teraz, ale przeważają siłą klasy i ewentualnym klimatem. Taka mentalność, że 'to moja klasa/profesja i trzeba ją koniecznie ulepszyć, chociaż już jest op' charakteryzuje raczej podstawówkę/gimnazjum (chociaż nie chcę szufladkować). O takich pobugowanych, słabych i 'zdziczałych' członkach sekty to nie wspomnę. Jednak jeżeli tak stawiasz sprawę to postaram się coś wymyślić dla innych klas (chociaż wątpię czy cokolwiek z tego wejdzie w życie), a na pomoc innych userów w tym temacie również liczę.

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Widac ze ty jeszcze nie załapałeś o czym tu jest mowa :P

Nie jest mowa o sile danej klasy gildii a o ich questach o tym ze oni są maja jakoś namiastkę historii coś robią powiedzmy, idąc twoim tokiem rozumowania jak dodanie kilku questów dla danej gildii może mi poprawić silę tej gildiie jako wybór gracza skoro jeszcze każda inna gildia tez może te questy zrobić kurwa oto cie proszę wytłumacz mi jak questline wplywa na sile danej gildii bo za chuja tego nie rozumiem :P

W obecnym stanie każda gildii ma jakieś questline z większym bądź mniejszym naciskiem na fabułę poza Łs i magami wody którzy maja questy z przymusu ale swoich własnych to tez nie maja

W czym problem aby każdy kto lubi dana gildie walną w kilku postach questlina dla nich potem ktoś tam to wyśle ruskim i chuj co oni z tym zrobią to już ich sprawa

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie łapie w ogóle.
Jeśli paladyni mają questa z naciskiem na fabułę to ŁS też mają.
Jeśli nie to nie.

A co do siły gildi to chyba też nie zbyt.
Na razie potek +3 razy dusza smoka
Czyli 4x chyba że coś pominąłem.
Potem co? Potek +10 siła? Jak złapiesz dusze SO i CS?
Toż to feed taki będzie że...

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta gandalfie a doczytałeś ze każdy tego potka dostanie nie zależnie od gildii czy to już ominołes ?

0 użytkowników
Do góry