Jedzenie :I 14407 49

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 13.11.2013 roku

Wyświetleń 14407

Odpowiedzi 49

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Polecam naleśniki z serem i parówkami :D Smażysz naleśniki potem zawijasz w nie parówkę, z żółtym serem. Wlewasz trochę oleju smażysz na patelni z przykrywką na małym ogniu, obracasz po jakimś czasie żeby się nie spaliły. Wyjmujesz polewasz keczupem i jesz xD Nie uwierzysz mi na słowo zanim nie spróbujesz :) 

Fraser
  • Gość
Cytat: Lansjer
Polecam naleśniki z serem i parówkami  Smażysz naleśniki potem zawijasz w nie parówkę, z żółtym serem. Wlewasz trochę oleju smażysz na patelni z przykrywką na małym ogniu, obracasz po jakimś czasie żeby się nie spaliły. Wyjmujesz polewasz keczupem i jesz xD Nie uwierzysz mi na słowo zanim nie spróbujesz  
Miałem okazję jeść, po prostu paskudne. Może dlatego, że nie strawię parówki.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Nie gadaj tylko wpier... :D Dla mnie jedna z najlepszych potraw jakie jadłem, ale wiadomo każdy ma inny gust xD 

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Paztor, a może chcesz coś, co jak nagotujesz, to będziesz jadł parę dni? Mam parę przepisów.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
Polecam naleśniki z serem i parówkami :D Smażysz naleśniki potem zawijasz w nie parówkę, z żółtym serem. Wlewasz trochę oleju smażysz na patelni z przykrywką na małym ogniu, obracasz po jakimś czasie żeby się nie spaliły. Wyjmujesz polewasz keczupem i jesz xD Nie uwierzysz mi na słowo zanim nie spróbujesz :)

:ok: Zajebiste :D

A moze bigosik ?
Hmm... Nwm. Kotlety sojowe ala schabowe <--- taka nazwa.

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Bigos jak najbardziej pasuje :ok:

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Cytat: Sili0n
A moze bigosik ?
Hmm... Nwm. Kotlety sojowe ala schabowe <--- taka nazwa.
:ok:

makin' bacon

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
:lol2: Co za gówno :lol2:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Smażenie na oliwie nie jest czasem... niezdrowe?

• Proste danie i smaczne? Kup sobie garnek do gotowania na parze. Obierasz ziemniaki (jak dla mnie na parze gotowane są genialne), posypujesz je Vegetą  i gotujesz 20 minut (górny garnek wkładasz w momencie zagotowania wody). Do tego do tego samego garnka co ziemniaki wrzucasz posypany Vegetą czy innymi przyprawami kawałek piersi kurczaka. Proste i dobre. I w sumie nie takie drogie. Pyry w Polsce zawsze będą tanie. Zamiast piersi możesz wrzucać inne mięso oczywiście. Sam dzisiaj będę wrzucał rybę, choć tu trzeba uważać - wrzucić ją do garnka dopiero jakoś 5-6 minut przed końcem gotowania :D. Do tego można kupić słoiczek buraczków czy czegoś takiego. Ja dałem radę z pół kilo piersi, 3kg ziemniaków (dałem się zrobić w ciula, w Almie ziemniaki tańsze niż w Biedro!) i słoika buraczków zrobić sobie trzy obiady. Koszt koło 5zł za obiad. Przy zdecydowanie zbyt dłużej ilości gotowanych ziemniaków. I jeszcze tych kartoffelnów zostało.
1. Frytki są spoko, ale kosztują dużo oleju. Poza tym już mi się przejadły całkowicie, kiedy były moją podstawą żywieniową we Wrocławiu. Teraz jako przejaciół moich kotletów na talerzu wolę zwykłe, gotowane ziemniaki
Zwłaszcza te czyjeś. Ostatnio z Łośkiem wspominaliśmy.

Pozdro Mea.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tomek
Pyry w Polsce zawsze będą tanie
Inshallah

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jakie kurwa pyry. Ziemniaki do kurwy nedzy!

Miałem okazję jeść, po prostu paskudne. Może dlatego, że nie strawię parówki.
Ty wiesz czym parówka była za komuny? Delikutas, rarytas...

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak Wrocław to polecam http://bazyliabar.pl/ przed zamknięciem, mają 50% taniej. Z reguły płaciłem 7-8zł, jedzenie było naprawdę dobre, chociaż czasem z uwagi na to że to koniec dnia, nie było za bardzo z czego wybrać.

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Może jakieś udka kurczaka w sosie słodko-kwaśnym?

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co ja mówiłem o kurczakach? ;-;

Ogrodnik - Ciebie nie słucham. Razem z łośkiem jesteście siebie warci... wegetarianie jebani :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
wait, wait....
Ogrodnik jest wegetarianinem?
CO ZA KURWA PEDAŁ.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Są też ziemniaki w mundurkach, nieobrane ziemniaki gotujesz aż będą miekkie, obierasz, wpierdalasz z masłem, kethupem, majonezem, czymkolwiek, jednak wadą jest fakt że długo się to gotuje, Polecam także chłopski garnek, Kopytka, Kluski, Goloneczke z piwem, Placki ziemniaczane, kasza z gulaszem, i chuj wie co jeszcze

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"

Są też ziemniaki w mundurkach, nieobrane ziemniaki gotujesz aż będą miekkie, obierasz, wpierdalasz z masłem, kethupem, majonezem, czymkolwiek, jednak wadą jest fakt że długo się to gotuje, Polecam także chłopski garnek, Kopytka, Kluski, Goloneczke z piwem, Placki ziemniaczane, kasza z gulaszem, i chuj wie co jeszcze

Narobiłeś mi smaka :ok:

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jakie kurwa pyry. Ziemniaki do kurwy nedzy!
Normalnie nie mówię pyry.
Jak Wrocław to polecam http://bazyliabar.pl/ przed zamknięciem, mają 50% taniej. Z reguły płaciłem 7-8zł, jedzenie było naprawdę dobre, chociaż czasem z uwagi na to że to koniec dnia, nie było za bardzo z czego wybrać.
Mnie osobiście nie stać na jedzenie za tyle złociszy : P
W każdym razie, w Cynamonie przed zamknięciem są chyba tańsze obiady i wybór.
Ogrodnik - Ciebie nie słucham. Razem z łośkiem jesteście siebie warci... wegetarianie jebani :lol2:
Jestem Wegetą?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tomek
Jestem Wegetą?

Już dawno chcieliśmy Ci to powiedzieć

Mark Twain

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
ogolnie NIE POLECAM stolowania sie na miescie. Obiad do zrobienia samemu to jakies 5 zl, moze nawet mniej. 6 kawalkow schabu na kotlety w biedrze kosztuje okolo 8. Do tego bulka tarta, jajka, olej, ziemniaki i jakas salata i pomidor to mikroskopijne koszta biorac pod uwage ze wieszkosc z tych rzeczy uzyjemy w malym stopniu. Mozecie powiedziec ze to oszczednosc 3 zl ale 3*30 = 90 i juz jest na dwie duze paczki tytoniu i 250 gilz.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry