Błędy w ostatecznej wersji moda 459107 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 459107

Odpowiedzi 1149

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: Thompson
Potwory mnie nie atakują, wybiłem prawie wszystko, chciałem spróbować pokonać Kamiennego Golema Młotem Orków, ale ten nawet się nie rusza. Pobiegłem dalej, żaden golem się nie rusza. Biegnę dalej, Ogniste Jaszczury też mnie nie atakują. Wczytywałem gre/restartowałem - nie pomaga.
Dobra, wystarczyło się przespać.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Może głupie pytanie, pewno gdzieś o tym pisze, ale czy zwierzyna, czytaj mój exp respi się co rozdział, a jeżeli tak to czemu u mnie to nie działa?
Respawn wyłączony :D

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Adanos
Respawn wyłączony
;o Szkoda, bo liczyłem na systematyczne expienie. A tak prawie wszystkie słabsze stworzenia zabiłem. Mam tylko nadzieję, że gra jest dobrze zbalansowana:)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Problem rozwiazany.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy nie za bardzo utrudniliście rozwój postaci. Nie dość, że wszystkie typy oręża rozwija się do 100% to do tego dochodzą uniki, kowalstwo i alchemia... Nie mogliście zrobić np. 3 poziomów kowalstwa i alchemii, tak jak było np. w Risenie? Żeby mieć stuprocentową pewność, że coś wykuję albo wytworzę muszę wydać przynajmniej te 60 PN, jak widziałem na jednej recepturze...
A przecież trzeba się skupić na najważniejszych współczynnikach. Dodatkowo są jeszcze jakieś warunki. Żeby np. nauczyć się broni jednoręcznej o 5% muszę mieć określoną liczbę siły i zręczności.
Na koniec oczywiście brak respawnu, przez co będzie zdobywać się mniej PD.

jjozek

jjozek

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dosyć często wystepuja u mnie crashe... Nie wiem jak u Was ale u mnie niemalże co 10 minut. Jest na to jakiś sposób ? Wszystkie pliki są na swoim miejscu :(

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A edytowałeś plik CzasZaplaty.ini? Na koniec trzeba dodać tę linijkę:
ENGINE.zTexCacheSizeMaxBytes=52000000

Odkąd to zrobiłem nie miałem ani jednej zawiechy.

jjozek

jjozek

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A edytowałeś plik CzasZaplaty.ini? Na koniec trzeba dodać tę linijkę:
ENGINE.zTexCacheSizeMaxBytes=52000000

Odkąd to zrobiłem nie miałem ani jednej zawiechy.

Wielkie dzięki!
Działa :D Jak już to jest ten crash z application violation czy jakoś tak, ale da się grać :D Ważne że w końcu będę mógł skończyć tego moda  :lol2: Jeszcze raz dziękuję

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Napiszę w ten sposób.. o kurwa :XD

Primo.
W podziemiach klasztoru przy pierwszej bramie, kombinacja z poradnika nie działa. Tak czy srak zamieniamy się w chrząszcza, potem w ducha i gówno można zrobić.
Secundo.
Nie wiem jak u innych, ale u mnie Roderik nie walczył z Turanem czy jak mu tam, tylko stali sobie obok, anyway. Po każdym wczytaniu zapisu, przed wejściem do sali, gdzie stoi ten Turan, jest dodatkowy Roderik ale już jako zwykły człowiek. U mnie stało ich tam chyba ze trzech + każde wielkie drzwi zamykają się w piździec.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Drzwi się otwiera lampami na ścianach obok drzwi.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
nwm co robic dalej w zadaniu Hrabia, z krukiem przenieslismy sie do Orlego Gniadza i nic, kolejny bug czy bład jest taki ze w 2 turze Konwojow,  razem z  Orikiem nie moglismy znalesc tego konwoju wg.

jjozek

jjozek

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam!
Mam pewien problem, po odpaleniu moda niemalże od razu wyskakuje błąd access violation z mss32.dll, bardzo chciałbym dokończyć moda a ten błąd mi to uniemożliwia. Bardzo prosze wie ktoś jak temu zaradzić :( ???
Dodam, że jeszcze wczoraj się dobrze grało, nie było błędów a nic a nic w folderze Gothica nie zmieniałem

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Mam problem , zabieram ornament ten spod orkowej twierdzy i przed wejściem do jaskini pojawia się hrabia ale on nie ma żadnego dialogu jak mogę to odbugować?.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
poprostu pogadaj z wegorzem, jest obok, nie zabijaj go wejdz do jaskini, wez ornament i hrabia do ciebie zagada.

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Węgorz nie chce rozmawiać :(.

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Mam wrażenie, że kompas powoduje ścinki. Zróbcie coś z tym, bo fajny bajer. 
Mało przejrzysty ekran ekwipunku. 
W menu ten zaznaczona pozycja mogłaby bardziej się wyróżniać. 

Nie ma sensu zawracać sobie dupy dwoma ostatnimi spostrzeżeniami, naprawcie kompas. 

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
naprawcie kompas.
Kompas jest naprawiony.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam problem w podziemiach klasztoru. Mianowicie po 1 rozmowie z Roderickiem on od razu mnie zagaduje i dziękuje mi za pomoc w pokonianu zła  :ok: Dobra, w takim razie i tak otwieram bramę, podchodzę idę z nim widzę z góry naszego przeciwnika a gdy jest zbliżenie widzę Rodericka który ma dziwne drgawki, czarne pasy na ekranie takie jak przy rozmowie i do tego nie mogę się poruszać, jedynie można włączyć menu gry. W takiej sytuacji chciałem być sprytniejszy więc skoro Roderick mówi mi przed otwarciem bramy że wykonałem misję, to oczywiście wykorzystuję to. Nie otwieram bramy, na kodach znajduje teleport do kolonii, pojawia się obrazek ładowania, wszystko git ale sekunde po tym jak znajduje sie w kolonii( a dokladniej w zamku w SO) w mgnienu oka wyłącza mi się gra z błędem Acces Volation.

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team
Cóż, jeśli o mnie chodzi to jedynym błędem, który najbardziej psuje rozgrywkę jest to, że po zabiciu jednej bestii muszę wczytać grę żeby zabić następną, ponieważ robią się one nie do trafienia (nieśmiertelne nie są bo inni npc mogą je zabić).

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
mam nadzieje, ze poprawia tego moda, bo jak narazie to mnie obraził

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry