Global Mod 1.14 RU 63359 50

Ankieta

Czy losowości w grze są potrzebne?

Tak, koniec z expieniem na pałę!
6 (16.2%)
Tak, ale tylko losowość doswiadczenia
1 (2.7%)
Nie, to psuje balans gry
6 (16.2%)
Powinno być to opcjonalne przy instalacji
24 (64.9%)

Głosów w sumie: 36

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 27.10.2013 roku

Wyświetleń 63359

Odpowiedzi 50

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Jak dobrze pójdzie, to w weekend będzie filmik prezentujący nowy świat oraz opis po polsku, a nie po polskiemu. Temat się rozkręca i mam nadzieję, że ktoś w końcu podejmie się spolszczenia.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Czy ten mod to nie przypadkiem rozbudowany projekt moda dunkle magie -.- ? Te same gildie i ta sama postać przed wieżą.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?

panzpis

Global Mod 1.14 RU
#22 2013-11-09, 21:25(Ostatnia zmiana: 2013-11-10, 10:58)
Nie do końca. Dukle magię jest cześcią tego moda, tak samo jak Unnamed.  Ale jest dodane tyle rzeczy, że nie można nazwać tego rozbudowaną wersją Dunkle magie.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Miało być w wysokiej jakości i dłuższe, ale nie spodziewałem się, że 5 minutowy film w najwyższej jakości będzie się przesyłał 600 minut:facepalm:
Dlatego będzie w kilku częściach. Jak ktoś ma lepszego neta od mojego to może sam nakręcić film. Spropsuję! Wejście do nowego świata jest za namiotem czarnych goblinów w lesie, w którym polowaliśmy z Bartokiem.
https://www.youtube.com/watch?v=M7L4NZiJTOU

Janusz Korwin-Mikke,

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poza tym wyszła już chyba wersja 2.0, ale nie jestem pewien.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Ja też pewien nie jestem, ale na stronie Magic Teamu, pisze, że Global mod 2.0 zostaje odłożony ze względu na pracę nad Dark Sagą 2. 

Janusz Korwin-Mikke,

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
https://www.youtube.com/watch?v=oTEScbe15rc

W tym odcinku młody Rosjanin dostaje się do nowego świata.

Janusz Korwin-Mikke,

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkoda, że nie znam ruskiego :/. Mod wydaje się niezły.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: przemek273
Szkoda, że nie znam ruskiego :/. Mod wydaje się niezły.
Mnie najbardziej ciekawi V rozdział w którym ma nastąpić choroba i inwazja zombi w Khorinis. No i fabuła w nowym świecie. 

Janusz Korwin-Mikke,

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Hmmm o tym modzie mówliśmy kiedyś w uuuuuuuuuj dawno w tajnym DV. Hmmm... Wątpię, że udałoby się zebrać skład do GM. Nie dość, że teraz naprawiamy babole z aktualnego spolszczenia, to w takim składzie byśmy za chiny nie zrobili spolszczenia przez 10 lat. Hmmm... Mod nie wydaje mi się większy od Returna. Konkurencja przyzwoita, ale nie wielka. Co z tego, że ma Targez i ktoś tam na G (twórcy pierwotnego Returninga. Dimmel stworzył tylko łatkę Rebalance) korzystali z nie swoich materiałów? Mieli na to zgodę autorów ów modów z których czerpali, ale  i o tym wspominali w ReadMe (czy ktoś to kiedyś czytał?). Miasto nieumarłych z Jaktyla. Świat z Wspólnoty Świtu. To co za palisadą to wypisz wymaluj NoName mod. Obóz bractwa (nie licząc questów pewnych) to Die Secte. Dolina cienia to w ogóle xD przeobiony ZEN Khorinis XD pewnie by się wiele rzeczy znalazło ale nie ma co jechać po tym czy materiały są przez nich zrobione, czy nie. Mieli zgodę, to ok. Do wielkości i jakości moda liczy się nie głównie nie środki, a efekt,a Return powala w wielu względach GM wg. mnie.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Wiem, że returning większy i lepszy, co do tego nie ma wątpliwości, ale ten nowy świat jest na naprawdę wysokim poziomie. Miasto, Wieża Beliara, Wieża Nekromanty, Latarnia morska, budynki budowniczych, obóz orków, wielki las i kapliczki Innosa i skarby do wykopania rozsiane po całej lokacji. Wiem, że spolszczenie to mnóstwo roboty, ale jest inny sposób: Rosjanie pracują nad nowym Returningiem. Myślę, że mogliby włączyć Global moda w skład Returninga 2.0. Twórcy chyba by się nie obrazili. Chciałem im to zaprezentować na stronce http://modostroy.ru/index.php?PHPSESSID=aa4697416a02bc3d673d2b835753faee&board=63.0 ale nie mimo aktywowania konta przez e-mail, admin mimo upłynięcia 3 dni nie zaakceptował mi konta. 

Janusz Korwin-Mikke,

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Witam
to mój pierwszy post na forum , chociaż czytam od dawna. Jestem uzależniony od Gothic od daty premiery pierwszej części , grałem we wszystko "po sto razy" , aktualnie jednak ugrzązłem w świecie Morrowinda przepełnionym modami.
Mam nadzieję że nie jestem za stary w tym towarzystwie bo realny swiat ogladam już od pół wieku.
Pozdrawiam wszystkich.
Do rejestracji skłonił mnie akurat ten temat , bo onegdaj sam chciałem go założyć.
Ten mod jest zdeydowanie wart popularyzacji jako wielka alternatywna i rozbudowana wersja podstawki.
Rosyjski znam perfekcyjnie , chętnie bym się podjął wspołpracy przy jego tłumaczeniu , bo naprawdę warto, mimo że jest obarczony kilkoma bugami i błędami - na szczęście do przebrnięcia.
Mam nawet już gdzieś na roboczo solucję do tego moda zrobioną - takowa istnieje w języku rosyjskim , ale jest nieco zawikłana miejscami i nie zawsze daje trafne podpowiedzi.
To tyle na początek -służe pomocą tym którzy się za to wzieli jako gracze i tym którzy zamierzają coś z tym zrobić w naszym ojczystym języku.
Na moddingu Gothica w przeciwieństwie do moddingu Morrowinda się nie znam ale od strony językowej i doswiadczeń z rozgrywki zapewne mogę być przydatny.
Returning jest z pewnością lepszy ale i tu jest masa pasjonujących wątków , goldii i nieoczekiwanych zwrotów akcji.
Jeszcze raz serdecznie wszystkich pozdrawiam.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: Memorius
Witam
to mój pierwszy post na forum , chociaż czytam od dawna. Jestem uzależniony od Gothic od daty premiery pierwszej części , grałem we wszystko "po sto razy" , aktualnie jednak ugrzązłem w świecie Morrowinda przepełnionym modami.
Mam nadzieję że nie jestem za stary w tym towarzystwie bo realny swiat ogladam już od pół wieku.
Pozdrawiam wszystkich.
Do rejestracji skłonił mnie akurat ten temat , bo onegdaj sam chciałem go założyć.
Ten mod jest zdeydowanie wart popularyzacji jako wielka alternatywna i rozbudowana wersja podstawki.
Rosyjski znam perfekcyjnie , chętnie bym się podjął wspołpracy przy jego tłumaczeniu , bo naprawdę warto, mimo że jest obarczony kilkoma bugami i błędami - na szczęście do przebrnięcia.
Mam nawet już gdzieś na roboczo solucję do tego moda zrobioną - takowa istnieje w języku rosyjskim , ale jest nieco zawikłana miejscami i nie zawsze daje trafne podpowiedzi.
To tyle na początek -służe pomocą tym którzy się za to wzieli jako gracze i tym którzy zamierzają coś z tym zrobić w naszym ojczystym języku.
Na moddingu Gothica w przeciwieństwie do moddingu Morrowinda się nie znam ale od strony językowej i doswiadczeń z rozgrywki zapewne mogę być przydatny.
Returning jest z pewnością lepszy ale i tu jest masa pasjonujących wątków , goldii i nieoczekiwanych zwrotów akcji.
Jeszcze raz serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Dziękuję za chęć pomocy przy tłumaczeniu, ale teraz mam inny plan. Mianowicie połączenie tego z nowym returningiem, a dopiero potem spolszczenie. Jak się wyjdzie nowy returning to na pewno pojawi się jakaś ekipa, która go spolszczy. Jeśli bardzo dobrze znasz rosyjski to z pewnością zostaniesz jej członkiem.

Janusz Korwin-Mikke,

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Połączenie z Rerurningiem to zadanie bardzo ambitne , nie wiem jednak czy wszystko by się zgrało pod wzgledem fabuły.
Kilka wątków na pewno można by wpleść , w tym główny , na pewno też gildię myśliwych i sporo innych rzeczy.
Fabuła ogólnie jest dosyć zawikłana , uważam też że z paru rzeczy można by przy takiej konwersji zrezygnować.

Poziom trudności moda jest wysoki , dużo wyższy niż zwykła Dwójka.
No i wreszcie problem Doliny Przodków. Powazny problem w grafice powodujący ogromne lagi w czasie gry, nawet jesli się zminimalizuje ustawienia. Oczywiście mówię tak na przykładzie swojego sprzetu nie najwyżej juz klasy , ale jest on sygnalizowany też i przez posiadaczy lepszego kompa...
Da się grać w tej Dolinie ale do rozkoszy daleko.
Jest też kilka bardzo irytujących bugów - tam właśnie , które bez kodów niekiedy trudno przeskoczyć.
Konkludując - znaczna część Globala w połaczeniu z Returningiem TAK , ale chyba by trzeba było dobrze przemyśleć z czego ewentualnie zrezygnować .
z pewnością nic by się nie stało gdyby wypadł Dunkel - ta gildia i opcja nie oferuje wiele poza kilkoma nieciekawymi questami i stopniowym upgrade broni i pancerza.
Linia główna "Starożytny Kult" jak najbardziej , podobnie jak zadania Gildii Myśliwych , ponadto Czarne Jastrzębie - czemu nie....
Warto by jednak sprawdzić czy alternatywne rozwiązania pewnych wątków z Górniczej Doliny nie kolidują z Rerurningiem - chociażby sam sposób dostępu do Górniczej Doliny zastosowany w Global.

Masa uwag się nasuwa przy omówieniu tego moda....

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Ja mam 8GB RAM-u kartę GTX650 i potrafi się zawiesić na nawet 30 sekund. Starożytny kult idealnie pasowałby o returninga, Czarne Jastrzębie mógłby idealnie skomponować z gildią zabójców. Gildia myśliwych mogłaby być powiązana z gildią w Khorinis, a fabuła Dunle magie może zostać powiązana z Nekromantami z returninga tzn Xardasem i Kreolem. Jednak GD z Global moda poza kilkoma wyjątkami jest gorsza od tej z returninga. Wyjątki to zamek wraz z lochami, miasto orków i jaskinia goblinów ( tam gdzie w G1 był almanach ).

Janusz Korwin-Mikke,

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Memorius

Global Mod 1.14 RU
#35 2013-12-07, 17:33(Ostatnia zmiana: 2014-02-25, 10:03)
Jedną z gildii do której można dołaczyć z tym modzie jest organizacja przestępcza - gang Czarne Jastrzębie , kontrolujący nocne życie Khorinis.
Można do niego dołączyć już na samym początku gry po dotarciu do miasta nabraniu na tyle doświadczenia i siły aby pobić ...no Mo oczywiście.
Tym razem Mo , pałętający się przed gospodą Kardiffa jest jednym z członków tego gangu. Pobity oczywiście sie odgraża ale jesli podejdziemy do niego na drugi dzień poinformuje że jego szef chce się z nami spotkać o północy w środku gospody Kardiffa. O wyznaczonej porze przychodzimy na miejsce spotkania aby poznać szefa - Oskara.

W przypadku przechodzenia zadań tej gildii trzeba pamiętać o dwóch rzeczach
1/ dokładnie pilnować czasu jaki jest podany w zadaniach i nie pchać się nieproszonym tam gdzie nas nie chcą - nawet do siedziby gangu w mieście.
   Zadania otrzymujemy tylkow gospodzie o północy.
2/nie można być członkiem gildii złodziei praktycznie do ukończenia misji Jastrzębi. Między tymi gildiami trwa utajniona wojna , a naszą rolą będzie między innymi doprowadzić to wszystko do korzystnego dla stron końca.

Zadań aż za wiele nie ma , nie wymagają one też nadmiernie wysokiego poziomu postaci.
W ramach wyposażenia dostajemy specjalny mundurek - pancerz , w którym można bezproblemowo spacerować po mieście za dnia i w nocy.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Memorius

Global Mod 1.14 RU
#36 2013-12-08, 09:32(Ostatnia zmiana: 2014-02-25, 10:04)
wątek Starożytnego Kultu jest bardzo ciekawy

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Memorius

Global Mod 1.14 RU
#37 2013-12-08, 11:54(Ostatnia zmiana: 2014-02-25, 10:06)
zawiera zarówno zadania bojowe jak i misję detektywistyczną

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?

panzpis

Global Mod 1.14 RU
#38 2013-12-08, 13:41(Ostatnia zmiana: 2013-12-08, 14:00)
Jak widać fabuła bardzo ciekawa, większość współgrałaby z returningiem. Połączenie tych dwóch wspaniałych modyfikacji dałoby najdluzszą i najciekawszą modyfikacje do Gothica. Miejmy nadzieję, że się uda. Czekam na dalszą część solucji.

Janusz Korwin-Mikke,

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tak fabuła jest bardzo ciekawa a akcje z monetkami i pergaminami niszczą wszelkie obiekty.

Szkoda może tylko że finał się rozgrywa w Dolinie Przodków. Miałem tam poważne problemy sprzętowe przez co kulminacja akcji była dla mnie nieco męcząca.
Mam nadzieję że ta solucja wyjaśnia różne kwestie, nie zawsze jasne w toku gry.
Popracuję teraz nad dalszymi opisami - nieco cierpliwości...

Warto zauwazyć że bugów jest bardzo niewiele. Tam mi się zdarzyło co najwyżej że jakieś drzwi nie chciały się otworzyć ale zazwyczaj tylko za pierwszym razem. Mod idzie płynnie od początku do końca przynajmniej w tym wątku.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry