Mount&Blade 2: Bannerlord 100267 206

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 27.09.2013 roku

Wyświetleń 100267

Odpowiedzi 206

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
dobrze Pagan że informujesz na bieżąco. bardzo wyczekuje tej gry.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oświeci mnie ktoś, jak wyglądały te srakowate kolory? Bo szczerze mówiąc różnicy za bardzo nie widzę poza tym, że na tych nowych zdjęciach jest kolorowo jak w Fable, no i czasem brzydko przejaskrawione, co chyba zresztą jest modne ostatnio w grach RPG. :F

Odnośnie samego M&B, mógłby mi ktoś w skrócie powiedzieć jak wygląda gameplay w jedynce(i jak wyglądałby w dwójce)? Przeglądam wikipedyje, jutuby i wszędzie, że się skupia na walce. Czy to wszystko, co gra oferuje? Bo jeśli tak, no to ouch. Szukam sobie czegoś do grania i zainteresowało mnie to, że świat nie jest jakimś fantasy z magyą i innymi duperelami.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Oświeci mnie ktoś, jak wyglądały te srakowate kolory? Bo szczerze mówiąc różnicy za bardzo nie widzę poza tym, że na tych nowych zdjęciach jest kolorowo jak w Fable, no i czasem brzydko przejaskrawione, co chyba zresztą jest modne ostatnio w grach RPG. :F

Odnośnie samego M&B, mógłby mi ktoś w skrócie powiedzieć jak wygląda gameplay w jedynce(i jak wyglądałby w dwójce)? Przeglądam wikipedyje, jutuby i wszędzie, że się skupia na walce. Czy to wszystko, co gra oferuje? Bo jeśli tak, no to ouch. Szukam sobie czegoś do grania i zainteresowało mnie to, że świat nie jest jakimś fantasy z magyą i innymi duperelami.

Od strony fabuły się niczego nie spodziewaj. Siłą tej gry jest właśnie walka, zdobywanie miast i zamków i tworzenie królestwa. No i oczywiście mody:
http://www.nexusmods.com/mountandblade/?
http://forums.taleworlds.com/index.php?board=63.0

http://www.nexusmods.com/mbwarband/
http://forums.taleworlds.com/index.php?board=165.0

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Warband to klasyk, w żadnej innej grze zobaczysz tak dobrze zrobionej fizyki przy walce w ręcz i koni. 

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Jest szansa, że to wyjdzie w tym roku?:D

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Jest szansa, że to wyjdzie w tym roku?:D

Nic nie wiadomo.

https://www.youtube.com/watch?v=wY8s-r0tyCg

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Sir Lothrigern

Sir Lothrigern

Użytkownicy
posty27
Propsy110
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
https://www.taleworlds.com/en/Games/Bannerlord/Blog/8
Spoiler

Najważniejsze info: akcja gry toczy się 200 lat przed czasem akcji Warbanda. Wtedy na jej terenie było imperium, które przypomina Zachodnie Cesarstwo Rzymskie otoczone przez barbarzyńskie królestwa. Bronie, pancerze, stroje i architektura ma przypominać te z 600-1100 roku w Europie, rzadziej z XIII wieku. Są Vlandians(Swadianie?), których wodzowie stali się feudalnymi lordami i słyną z kawalerii. Są też Sturgians(Nordowie?), którzy skolonizowali lasy na północy i ich specjalnością są piechurzy uzbrojeni w miecze i topory. Aserai(Sarranidzi) zajmują oazy na południu i walczą zarówno pieszo jak i konno. Khuzaits(Khergici) zajęli kupieckie miasta na wschodzie, ich specjalnością są łucznicy konni. Battanians(Rhodokowie?) zaszyci są w swoich puszczach i urządzają zasadzki sypiąc deszczem strzał i zeskakując z drzew na wrogów. Imperium spędziło pokolenia na doskonaleniu walki przy użyciu różnych jednsotek i formacji.

Dużo też jest o tym, jak to gra ma nabrać głębi i klimatu, w co nie wierzę w przypadku gdy mówimy o TaleWorlds. No, ale od czego są mody :F

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czy w MB 2 robi się coś innego niż jeździ i atakuje? :F
Bo w jedynce chyba się tylko jeździło koniem i atakowało?

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tworzyłeś własne państwo, wykonywałeś misje dla burmistrzów, sołtysów, królów, lordów. Toczyłeś wojny, żeniłeś się, handlowałeś, budowałeś i zarządzałeś wsiami i miastami. Wszystko to jednak jest zrobione IMO nie do końca, tzn działa tak jak trzeba, ale czegoś w tym brakuje. Najlepszym elementem tej gry jest walka.

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
Ta... Chociaż do końca się z tobą pagan nie zgodzę... Budowanie relacji z innymi wasalami w twoim królestwie by podnieść swoje szanse na zdobycie nowego lenna... To też miało swój urok.. No i oczywiście te ucieczki przed oddziałem stworzonym głównie z jeźdźców by mieć jak najmniejsze straty w ludziach (no chyba że ty miałeś taki oddział ;3). Chociaż i tak odbijanie miast i zamków najlepsze :D

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Pagan, ale chyba się cieszysz na wieść o barbarzyńskich plemionach :D

makin' bacon

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Ta... Chociaż do końca się z tobą pagan nie zgodzę... Budowanie relacji z innymi wasalami w twoim królestwie by podnieść swoje szanse na zdobycie nowego lenna... To też miało swój urok.. No i oczywiście te ucieczki przed oddziałem stworzonym głównie z jeźdźców by mieć jak najmniejsze straty w ludziach (no chyba że ty miałeś taki oddział ;3). Chociaż i tak odbijanie miast i zamków najlepsze 
Filthy Nord detected

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Pagan, ale chyba się cieszysz na wieść o barbarzyńskich plemionach :D

No jasne, chociaż bardziej czekam po prostu na robienie modów. Od dłuższego czasu w M&B możliwości dodania własnego contentu jarają mnie bardziej niż gra.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Nie tylko Ciebie, te gry dzięki temu cieszą się taką popularnością. Zwykły Native prawie nikogo nie obchodzi, choć ja lubiłem pograć.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mam nadzieje, ze w tym Bannerlord w koncu zrobią cos jesli chodzi o budowle. Irytowalo mnie strasznie, ze wjezdzam do wioski w ktorej wybudowalem kilka budowli i zatrudnilem kilka osob a nie ma tego gdy przez nia przejezdzam...

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Jak na razie zapowiada się fajnie, widać kolosalną różnicę między Warbandem. Czekam  w chuuuj. Jakieś nowe info może było?

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Coś tam piszą na blogu, ale screenów brak.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
https://www.youtube.com/watch?v=obO5sbziqjM

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry