Pamiętam, że jak ta gra wychodziła to strasznie się jarałem, później jakoś zapomniałem. Niedawno kupiłem za 2 dyszki i jestem wchuj niezadowolony.
Pomijając kwestię fabularną (motyw nie całkiem z dupy wzięty, ale kwrva główny bohater jest pilotem i tylko dlatego jest odbity. No ok, ale ja pierdole czemu ma robić jako jakiś jebany marines? 1, JEDNA misja, w której lecisz helikopterem -

mogli coś lepszego wymyśleć) to gra jest wchuj niezoptymalizowana, albo ja mam wadliwy egzemplarz (? gra ściągana ze steama). Nosz cholera co kilka etapów w danej misji musiałem restartować grę żeby płynnie działała, bo zaczynało lagować (nieważne na jakich ustawieniach, choć wszystkie inne gry śmigam na ultra) + strasznie krótka. Jednym słowem nie warto.
Co do dwójki - mam mieszane uczucia. Niby robi ją Crytek dosyć spoko studio ale po Crysisie 3, który jest praktycznie niegrywalny (tak, grafika wyjebana, fabuła do dupy. Gdzieś chyba w ćwierć gry mnie znudził, co się jeszcze praktycznie żadnej grze nie udało) obawiam się, że Homefront może nie być taki super. Z drugiej strony jednak to nowy świat, nowy motyw. Zobaczymy.