Homefront 2660 6

O temacie

Autor Werewolf

Zaczęty 28.07.2013 roku

Wyświetleń 2660

Odpowiedzi 6

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Homefront
2013-07-28, 22:30(Ostatnia zmiana: 2013-07-29, 10:05)
Bardzo fajna, przyjemna gra akcji, FPS, strzelanka, jak tam zwal to zwal.

Gra osadzona w 2027 roku, opowiada o upadku finansowym, militarnym USA, śmierci Kim Dzong Ila i przejeciu wladzy przez jego syna, Kim Dzong Una. Zjednoczyl on całą Koree Północną i Południową tworząc Wielką Republike Korei. Zaatakowal USA, przejał i wygrał. Zaczynamy gre jako pilot, wybawiony przez ruch oporu, do ktorego chcąc nie chcac dolaczamy i ktoremu pomagamy. W miare postepu w grze pomagamy takze głównemu wojsku Ameryki, walcząć z najeźdźcą. W grze, jak to w "przyszlosciowej grze" doswiadczamy cudów techniki, chociazby bezzałogowy pojazd niszczyciel Goliath, którym mamy okazje sterować. Oprócz tego gra oferuje takze sterowanie pojazdami jak pancernik HAVOC czy helikoptery szturmowce. Broń jak to broń - doswiadczamy zarówno starych M4, M16 jak i zupelnie nowych, futurystycznych karabinów. Mamy okazje walki zarówno nozem, pistoletem oraz bronią główną, a także snajperką.

W grze jest duzo momentów, takich, ze powiem, dziwnych. Np. cos poczulem jednak widząc, jak ustawieni pod scianą rodzice zostają rozstrzelani, po czym dziecko malutkie biegnie do mamusi, przytula sie i placze. Cos jednak czlowieka boli.

Kilka screenów:

http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=205907
http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=205911
http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=205912
http://www.gry-online.pl/S055.asp?ID=205885

Pozdrawiam i polecam, Werewolf :ok:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Homefront
#1 2013-07-28, 23:01(Ostatnia zmiana: 2013-07-28, 23:02)
takie se. sam wstep do gry niby szokuje, ale fabuła z dupy. ot nic specjalnego. szkoda bo o ile dorze pamietam miali bardzo dobra promocje przed premiera

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Splash
Moderator

Homefront
#2 2013-07-28, 23:03(Ostatnia zmiana: 2013-07-28, 23:04)
śmierdzi Kim Dzong Ila
oO  
Spoiler

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
W grze, jak to w "przyszlosciowej grze" doswiadczamy cudów techniki, chociazby bezzałogowy pojazd niszczyciel Goliath, którym mamy okazje sterować.

Tym futurystycznym narzędziem Aztek mnie wkurwia jak gra Niemcami w CoHa.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Homefront
#4 2013-07-29, 10:06(Ostatnia zmiana: 2013-07-29, 10:08)
oO  
Spoiler

Jeeezu, cóż za błąd :D  i to popelnilem go ja, orędownik słownika ortograficznego i poprawnej polszczyzny :D  no cóż, cały weekend pracy, godzina 22:30 plus ja spalony słońcem i wychodzą takie gówienka.

EDIT: Ciekawe co wyjdzie z zapowiedzi Homefront 2. Czy gra lepsza, zarówno pod wzgledem fabuły, grywalności jak i pod względem... kazdym innym mozliwym.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

jono

jono

Użytkownicy
posty525
Propsy155
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Pamiętam, że jak ta gra wychodziła to strasznie się jarałem, później jakoś zapomniałem. Niedawno kupiłem za 2 dyszki i jestem wchuj niezadowolony.
Pomijając kwestię fabularną (motyw nie całkiem z dupy wzięty, ale kwrva główny bohater jest pilotem i tylko dlatego jest odbity. No ok, ale ja pierdole czemu ma robić jako jakiś jebany marines? 1, JEDNA misja, w której lecisz helikopterem - :| mogli coś lepszego wymyśleć) to gra jest wchuj niezoptymalizowana, albo ja mam wadliwy egzemplarz (? gra ściągana ze steama). Nosz cholera co kilka etapów w danej misji musiałem restartować grę żeby płynnie działała, bo zaczynało lagować (nieważne na jakich ustawieniach, choć wszystkie inne gry śmigam na ultra) + strasznie krótka. Jednym słowem nie warto.

Co do dwójki - mam mieszane uczucia. Niby robi ją Crytek dosyć spoko studio ale po Crysisie 3, który jest praktycznie niegrywalny (tak, grafika wyjebana, fabuła do dupy. Gdzieś chyba w ćwierć gry mnie znudził, co się jeszcze praktycznie żadnej grze nie udało) obawiam się, że Homefront może nie być taki super. Z drugiej strony jednak to nowy świat, nowy motyw. Zobaczymy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do Twojej plynnosci w grze to nie wiem. Ja co prawda mam teraz dosyc przyjemny komp, ale jakis wyjebany to on nie jest, a na max detalach homefronta przeszedlem bez zadnych zacin (3 godziny z zycia... od 15 do 18 i gra po calosci :D)

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry