Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1578700 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1578700

Odpowiedzi 3149

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ejejejej Thompson bez takich lewackich zmian dot. orków, szkieletów, inubisa i czaru śmierć ożywieńcom, przez to jeszcze bardziej rozdupcys balans niż ruscy w reBalance xD

No właśnie balansu nie było wcale :D 1.3.1 pomijam ze względu na zbugowane bronie - ale trzeba przyznać, że zbyt łatwo było zdecydowanie. Orkowie nawet nie mogli drasnąć bohatera. Na testach powinno wszystko wyjść (jak będzie miał kto testować, bo obecnie mam 2 testerów, ale jeszcze nie dostałem wiadomości żadnej od nich).

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Ejejejej Thompson bez takich lewackich zmian dot. orków, szkieletów, inubisa i czaru śmierć ożywieńcom, przez to jeszcze bardziej rozdupcys balans niż ruscy w reBalance xD
Dlaczego te zmiany są lewackie? Jak dla mnie są całkiem przeciwne :lol:. Ale zgadzam się, balans musi być, więc ostrożnie z tymi zmianami :P.
No właśnie balansu nie było wcale :D 1.3.1 pomijam ze względu na zbugowane bronie - ale trzeba przyznać, że zbyt łatwo było zdecydowanie. Orkowie nawet nie mogli drasnąć bohatera. Na testach powinno wszystko wyjść (jak będzie miał kto testować, bo obecnie mam 2 testerów, ale jeszcze nie dostałem wiadomości żadnej od nich).
Ja tam mogę potestować, bo nie mam nic do roboty. Ale nie wiem czy się nadaję. Jakie zadanie mam wykonać, żeby udowodnić swoją wartość? :lol:. Co do obrażeń orków, to uważam, że siła ich kusz jest jakaś przesadzona. Mimo, że są malutkie to zadają większe obrażenia niż broń biała. Pomimo posiadania dość przyzwoitej zbroi można paść po jednym lub dwóch strzałach, nawet jeśli można przyjąć dość sporo ciosów z ich pałek.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ale ty teraz mówisz o orkach z pałkami, czyli tych najsłabszych. Ogólnie to kusznicy są też mocniejsi.

I zgłaszać się na PW.

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Ale ty teraz mówisz o orkach z pałkami, czyli tych najsłabszych. Ogólnie to kusznicy są też mocniejsi.
No przecież ci najsłabsi są z pałkami (czy mi się coś pomyliło? :P). A mówię o sytuacji, że ten sam ork zadaje więcej obrażeń kuszą niż swoją bronią do walki wręcz. A skąd wiem? Bo jak podbiegam do takiego, to zdąży mnie wyhaczyć z kuszy i jednym strzałem mi zabiera pół zdrowia, a potem chowa kusze i napierdala pałką (czy czym tam ma :P) i jakoś nadal żyję po kilku ciosach, gdzie po dwóch, góra trzech powinienem nie żyć jakby obrażenia były podobne do tych z kuszy, tym bardziej, że nie mam pełnego zdrowia, a regeneracja nie jest taka szybka, żeby to cerować :lol:.

Elminster5

Elminster5

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mogę zmienić minimalną ilość zadawanych pkt obrażeń z 5 na 25? Wydaje mi sie , ze nie moze być to jakieś bardzo skomplikowane więc pytam tutaj. Ogólnie Returning w pewnym momencie staje się rzezią niewinnych stworzeń przez naszego bohatera (Mniej więcej od 30 poziomu naszego herosa, czyli to w Returniungu już 2 rozdział) a początek tak czy inaczej jest upierdliwy więc nie wydaje mi się żeby zrobiło mi różnice że wilk czy inny goblin bedzie miał mnie na 3 strzały zamiast 4 a za to w późniejszej fazie gry nie będzie można stanąć między stadem orków i iść sobie zaparzyć herbatkę tracąc w tym czasie mniej niż 50% hp.

No i w sumie mogłoby być to dobrą opcją (może opcjonalną) na kolejny patch, może nie 25 ale 10-15-20? Nie podniesie to za bardzo trudności na początku ale za to doda człowiekowi chęci do maksymalizowania swojej postaci w późniejszych etapach gry ;)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
I tak nie będzie można stać w stadzie orków nawet 10 sekund. Oni będą się przebijać przez pancerz, nawet ten najmocniejszy. A zmiana minimalnego dmg działa w dwie strony - więc nie wiem, czy to utrudni grę. Ułatwi na początku, ponieważ będziemy zadawać stworzeniom minimum 25 punktów obrażeń.

Elminster5

Elminster5

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też dobrze. Wiele osób nie radzi sobie z początkiem i rezygnuje z gry albo ucieka się do "niecnych taktyk" ;) Minimalne zwiększone obrażenia wprowadzą taką hmm "glass cannonowość". Nasz hero jest silny w łapie ale też szybko padnie, pojedyncze stworzenie wiele na tym traci bo nie oszukujmy się walka z 1 przeciwnikiem jaki on by nie był jest banalna ale za to stado, nawet 2 potwory dostają dużego kopa. A jednak nie każdy stwór daje sie wyciągnąć ze swojego stadka ;)
No i przez cały czas czułoby się to wyzwanie i troche realności. Nawet rycerz zakuty w zbroje od stóp do głów nie miałby za bardzo szans w realnym świecie na stado ok 6 wilków ;) 

Miło, że w kolejnym patchu nie bedzie możliwe stanie wśród orków przez 10 sekund no ale pomyślmy też o naszych mniejszych "przyjaciołach", którzy w późniejszych rozdziałach stają się tylko biegającą upierdliwością i darmowymi punktami expa, wiadomo, nie należy z nich robić nie wiadomo jakiego wyzweania ale fajnie by było gdyby one też w jakiś sposób bolały naszego hero ;)

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No i przez cały czas czułoby się to wyzwanie i troche realności. Nawet rycerz zakuty w zbroje od stóp do głów nie miałby za bardzo szans w realnym świecie na stado ok 6 wilków ;)

Rycerz, o którym piszesz nie miał by na ciele nawet zadrapania po walce i z 10-cioma stadami wilków.

Elminster5

Elminster5

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rycerz, o którym piszesz nie miał by na ciele nawet zadrapania po walce i z 10-cioma stadami wilków.

Przeceniasz zbroje rycerską ;) Wilk akurat ma ogromną siłe zacisku szczęk, zęby by sobie połamało całe stado ale ogólnie rzecz biorąc zabiłoby go spokojnie. Poza tym wilk to nie tylko szczęki, to też dość duża waga, która potrafiłaby zwalić człowieka z nóg a wtedy to już naprawdę łatwo o zabicie kogokolwiek.

No to powie mi ktoś którą linijkę/linijki kodu czy czegoś innego mam zmienić aby minimalny dmg wynosił więcej niż te podstawowe 5? ;P

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wilki stali nie jedzą. Rycerz, o którym napisałeś pasuje jak ulał do rycerza końca XV w. W owym czasie wykształciły się już zbroje pełno-płytowe czyli na zewnątrz nigdzie nie było odsłoniętego ciała, na stawach były fołgi, a pod samą płytą jeszcze kolczuga. Wilczek by sobie zęby prędzej połamał niż by pokonał takiego "knajta".

Stali też nie robiono z plastiku tylko mieszana lekką z twardą bodajże by nabierała wyjątkowych właściwości. To ma być rycerz, a nie popierdółka, która da się zjeść po drodze.

Już nie mówiąc o tym, że jakby zobaczył owego wojownika to prawdopodobnie nie wziąłby go za...kolację :D

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders

Przeceniasz zbroje rycerską ;) Wilk akurat ma ogromną siłe zacisku szczęk, zęby by sobie połamało całe stado ale ogólnie rzecz biorąc zabiłoby go spokojnie. Poza tym wilk to nie tylko szczęki, to też dość duża waga, która potrafiłaby zwalić człowieka z nóg a wtedy to już naprawdę łatwo o zabicie kogokolwiek.

No to powie mi ktoś którą linijkę/linijki kodu czy czegoś innego mam zmienić aby minimalny dmg wynosił więcej niż te podstawowe 5? ;P

NPC_MINIMAL_DAMAGE

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Jak wykonać zadanie wodny krąg jeśli się jest nowicjuszem wody i oddać pierścień Laresowi? Czy telekineza wgl działa? Usunięto amulet szukającego ognika i jak mam teraz szukać przedmiotów?
I kto wymyślił, żeby mag nosił kapelusz? :facepalm: Wygląda teraz jak skrzyżowanie kowboja z biskupem :lol:. Magowie powinni nosić kaptury i by wszystko pasowało. Kapelusz to by chyba tylko myśliwym pasował, jeżeli wgl.
Chociaż latanie w kapeluszu po jarkendarze było dość przyjemne. Czułem się jak Indiana Jones albo postać z japońskiego anime o dzikim zachodzie :lol:.

rasun

rasun

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z instalacją tego moda. Po wybraniu miejsca zapisu i komponentów do instalacji wyskakuje mi jakiś błąd, niestety nie wiem jaki bo jest tylko "???? ?? ??????? /? Gothic2 ?? ??????" takie coś... Jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc to będę wdzięczny.

Ten problem rozwiązany, przeinstalowałem Gothica i jakoś poszło, jednak po zainstalowaniu moda nadal mam "czystą" Noc Kruka. Podczas instalacji wyskakiwały mi jakieś błędy, jednak w poradniku instalacji pisało aby się tym nie przejmować, a jednak Powrót nie działa tzn. jak uruchamiam G2 to mam 'logo' Returning, ale samej zawartości moda w grze nie ma. Proszę o pomoc.

longinblue

longinblue

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
HALO! Mam ten sam problem co Rasun, ADMINI możecie powiedzieć jak go rozwiązać bo cholernie mi się chcę zagrać w tego moda :D

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
HALO! Mam ten sam problem co Rasun, ADMINI możecie powiedzieć jak go rozwiązać bo cholernie mi się chcę zagrać w tego moda :D

A z jakiego pliku uruchamiacie gre ?

Jak ze zwykłęgo to nie zadziała, musicie z nowego Launchera odpalić Returna i wybrać najlepiej Rebalance.

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wszystko zrobiłem jak trzeba grałem już 5 razy w rebalance, ale to cholerstwo nie chce współpracować.

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Hmm... to pokombinujmy.

Masz na pewno wszystkie foldery moda, tam gdzie być powinny ? najlepiej zarzuć jakimś screenem, bo coś musi być źle :)

Ponieważ mi działa bez problemu.

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Full_Pack_Rebalance_SnC_v2, Spolszczenie Returning, Patch_1.2_PL, TexturePack_Video_PL no i gothic fix 2.6.0.0-rev2

Post połączony: 2015-10-21, 20:23
Mi po prostu odpala sie normalny gothic nk

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

0 użytkowników
Do góry