Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1576258 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1576258

Odpowiedzi 3149

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz
witam, kolejne pytanie i liczę na poradę. otóż całkiem przypadkowo :) otworzylem list Falka dla Bospera, i zapisalem nieopatrznie. Bosper mnie wyrzucil a teraz jak o tym opowiadam Falkowi to ten nie chce ze mną rozmawiać. Jak na razie odkrylem 2 sposoby by z nim mozna bylo wogole porozmawiac, jeden oklepać buźkę i zabrać broń, a drugi nie mowic o liscie i tym samym nie kącząc zadania. Pytanie tylko czy jest inne wyjscie i czy mimo zepsucia zadania bądz jego niedokonczenia dostane zadanie z orkami i bede mogl wyzwac Falka? ++

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wątpię, zawaliłeś sprawę strasznie.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Nalras

Nalras

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie, Pomocy!
Mam nietypowy problem. W necie parę osób też go miało, aczkolwiek żaden z nich nie raczył wytłumaczyć co z tym zrobili.
mianowicie po poprawnej instalacji wszystkiego, po załadowaniu się gry wyskakuje błąd
D:MDL: zModel(zCModelProto::Load3DSMAXAsc)
: ASC not found: ARMOR_GUARDIAN.ASC
Po czym gra poprostu się wyłącza jakby nigdy nic.
Bardzo proszę o pomoc, jednocześnie proszę, odpuście sobie komentarze typu "uruchom jako admin" albo "format dysku C".:D
Z góry dzięki! :)

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie, Pomocy!
Mam nietypowy problem. W necie parę osób też go miało, aczkolwiek żaden z nich nie raczył wytłumaczyć co z tym zrobili.
mianowicie po poprawnej instalacji wszystkiego, po załadowaniu się gry wyskakuje błąd
D:MDL: zModel(zCModelProto::Load3DSMAXAsc)
: ASC not found: ARMOR_GUARDIAN.ASC
Po czym gra poprostu się wyłącza jakby nigdy nic.
Bardzo proszę o pomoc, jednocześnie proszę, odpuście sobie komentarze typu "uruchom jako admin" albo "format dysku C".:D
Z góry dzięki! :)
Na jakimś zagranicznym forum (swoją drogą zajęło mi to 10 minut szukania, wstyd, że tobie się nie chciało, no chyba że próbowałeś i dalej dupa) znalazłem takie coś.
Oh, OK, I think I solved this... not only do I not understand Russian, but lack the Cyrillic characters as well, so when I did the mod install, I clicked NEITHER box indicating 'mod' or 'exe'. Simple as that!Niestety, mój angielski nie pozwala mi przetłumaczyć tego na tyle, żebym był w 100%, że ci pomogę, ale może ktoś lepiej obeznany z tym, językiem (może sam go znasz dobrze) ci pomoże. To chyba rozwiązanie, bo gość dalej pisze, że grał w Returninga i miał inny problem :D

Nalras

Nalras

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież szukałem na googlach, zawsze tak robie i jak już nic nie poradze to dopiero pisze na forum... angielski umiem ale to co on napisał niebardzo..

Oh, OK, I think I solved this... not only do I not understand Russian, but lack the Cyrillic characters as well, so when I did the mod install, I clicked NEITHER box indicating 'mod' or 'exe'. Simple as that!Niestety, mój angielski nie pozwala mi przetłumaczyć tego na tyle, żebym był w 100%, że ci pomogę, ale może ktoś lepiej obeznany z tym, językiem (może sam go znasz dobrze) ci pomoże. To chyba rozwiązanie, bo gość dalej pisze, że grał w Returninga i miał inny problem :D
no czyli; " nie rozumiem ani ruskiego ani cyrylicy(ruski alfabet). Więc kiedy instalowałem mod, nie kliknąłem zadnego z pól onznaczających "mod" ani "exe". i tyle!"
Czyli co? ;o

Elgcahlxukuth

Elgcahlxukuth

Użytkownicy
posty47
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oh, OK, I think I solved this... not only do I not understand Russian, but lack the Cyrillic characters as well, so when I did the mod install, I clicked NEITHER box indicating 'mod' or 'exe'. Simple as that!Facio mówi, że przy instalce nie zaznaczył opcji 'mod' ani 'exe' (miał po rusku więc nie dopatrzył za pierwszym razem). Zatem wygląda na to, że czeka cię reinstalka.

Nalras

Nalras

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm no ok spróbuję, ale wcześniej już to robiłem i w ogóle takiej opcji nigdzie nie było.. Dla pewności sprawdzę.. przy którym pliku powinno takie coś się pojawić?
EDIT: przy instalacji pokolei wg instrukcji w żadnym z procesów nie ma żadnego takiego wyboru. HALP

EDIT2: Ok udało się w sposób łopatologiczny: skopiowałem plik podobny do tego i zmienilem nazwę na armor_guardian.asc i dziala! :D

EDIT3: Działa, ale tylko jak dam nową grę. W przypadku gdy chcę wczytać, pojawiają się kolejne pliki .asc których brakuje, do tej pory wszystkie z początkiem ARM lub HUM..
Zauważylem, że przed instalacją 1.3.1 PL wszystko było ok, może instalator nie podaje do folderu _compiled tych plików od nowych zbroi dodanych w patchu?

EDIT4: ok udało się. Za pomocą gothictoola wypakowałem wszystkie pliki .asc, ale i tak brakowało okolo 15- podmienilem nazwy innych plikow o tej samej nazwie i teraz jest ok.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie wiem jak można być tak głupim i podawać rozwiązania z instalki sprzed 6 lat -.-
Oczywiście, że nie masz tej opcji bo nie można już instalować moda jako plik exe.
Twoim problemem jest natomiast to, że prawdopodobnie uruchamiasz moda złym plikiem tj. gothicstarter_mod, a nie gothicstarter. Twoja metoda podmiany armor_guardian prawdopodobnie zbuguje grę.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podobno usunęliście premie do walki z broni, ale Miecz Alrika nadal dodaje 10% do jednoręki.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Trochę głupie pytanie, ale jak nazywa się nuta z menu instalacyjnego? Albo chociaż link do niej.

Nie wiem co mogłem źle zrobić, ale zaraz po wczytaniu wychodzi mi z gry... ehh, kolejny reinstall, już nawet nie wiem który dzisiaj.

AstonBoss96

AstonBoss96

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Prosiłbym o jakiś hosting do patch 1.3 - dlaczego? otóż dlatego,ze ten z chomika pobiera się do 98% i koniec,tak jest za każdym razem,a patch'a nigdzie indziej nie znalazłem. Chciałbym sobie popykać od nowa w Returning'a na tym patchu ;) z góry dziękuję i pozdrawiam ;)

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co Ty gadasz, ja wczoraj pobierałem, i wszystko się git pobrało.

Ten duubing, to trzeba wszystkie pliki pobierać, czy tylko 1?

AstonBoss96

AstonBoss96

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ja nie wiem,co jest grane,pobiera sie do 98% i przy tym transfer spada do 0,mam ponad 1gb transferu na chomiku wiec wszystko powinno byc ok. Jest gdzieś link do patch 1.2?
Tak,wystarczy tylko jeden link.
Udało się pobrać 1.3.1 ;) teraz zostaje tylko kwestia patchu 1.2

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz
z tego co mi wiadomo po 1.3 wczesniejsze patche nie są wymagane, chyba ze sie myle

AstonBoss96

AstonBoss96

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawa zalatwiona,patch pobrany i zainstalowany. Nie posiadalem patch 1.2 i zainstalowalem 1.3 do folderu z gra. Dziala poprawnie,Xardas stal sie bardzo wulgarny ;d

Ghost72

Ghost72

Użytkownicy
posty7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam duży problem z modem przechodziłem go już raz postacią nekromanty i niedawno postanowiłem zagrać ogranym najemnikiem no i tak se gram przechodze jarkendar i wybijam wszystko wokół khorinis aż przychodzi czas żeby ruszyć do górniczej doliny ale okazało się że górnicza dolina była całkowicie zbadana i nie było za bardzo co w niej robić (po prostu nadpisałem te save z nekromantą najemnikiem ale okazało się że cała górnicza dolina została po staremu tak jak zakończyłem gre nekromantą (tylko górnicza dolina reszta wporządku) i teraz moje pytanie czy istnieje jakiś sposób żeby zresetować górniczą doline do stanu nienaruszonego czy czeka mnie nowa gra? dodam że sam nie próbowałem naprawiać tego w żaden sposób.

A i jeszcze jeden problem a mianowicie za każdym razem jak wchodze do górniczej doliny to inteligencja spada mi do 5 ale działa to tylko gdy ide do doliny ale gdy wracam do khorinis i mam 8 inteligencji to zostaje mi 8 .

Już wiem jak rozwiązać pierwszy problem ale jeśli ktoś wie jak naprawić ten drugi to proszę o pomoc.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam duży problem z modem przechodziłem go już raz postacią nekromanty i niedawno postanowiłem zagrać ogranym najemnikiem no i tak se gram przechodze jarkendar i wybijam wszystko wokół khorinis aż przychodzi czas żeby ruszyć do górniczej doliny ale okazało się że górnicza dolina była całkowicie zbadana i nie było za bardzo co w niej robić (po prostu nadpisałem te save z nekromantą najemnikiem ale okazało się że cała górnicza dolina została po staremu tak jak zakończyłem gre nekromantą (tylko górnicza dolina reszta wporządku) i teraz moje pytanie czy istnieje jakiś sposób żeby zresetować górniczą doline do stanu nienaruszonego czy czeka mnie nowa gra? dodam że sam nie próbowałem naprawiać tego w żaden sposób.

A i jeszcze jeden problem a mianowicie za każdym razem jak wchodze do górniczej doliny to inteligencja spada mi do 5 ale działa to tylko gdy ide do doliny ale gdy wracam do khorinis i mam 8 inteligencji to zostaje mi 8 .

Już wiem jak rozwiązać pierwszy problem ale jeśli ktoś wie jak naprawić ten drugi to proszę o pomoc.
Wygląda na to, że coś się ostro spierdoliło. W życiu nie widziałem (nie tylko w Gothicu) żeby zapisy tak się przeniknęły. I ta spadająca inteligencja. Najlepiej zacznij od nowa, ale wcześniej usuń zapisy z folderu, żeby czasem znowu się nie namieszało. Ewentualnie jak masz jakiś zapis z czystego slota, a nie nadpisanego z poprzedniego podejścia, to spróbuj grać na nim.

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz

a napisz prosze jak rozwiązales pierwszy problem, bo po skonczeniu gry straznikiem swiątynnym planuje nekro i tak na wszelki wypadek by się przydalo :)

maciex333

maciex333

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Otóż sprzedałem przez przypadek element skarbu Grega Valeranowi. Gdzie on się znajduje po tym jak wydajemy Fernanda, że handluje z bandytami? (Chcę odkupić tą część skarbu)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
w tawernie orlana ale niema opcji handlu aż do R3 i misji od gildii kupców :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników
Do góry