Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1415374 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1415374

Odpowiedzi 3149

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Jestem za, bo chciałbym znowu zacząć grać od nowa łucznikiem;D.

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Przepraszam panowie, dysk mi się spalił.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Chcecie macie
Poniższy Changelog ulegnie jeszcze maksymalnie dwóm zmianom:
- Rzeczy które Thompson dorobił podczas finalizacji o których nie wiem jeśli takowe są.
- Po testach pewne rzeczy mogą odpaść ( mało prawdopodobne) lub dojść nowe ( bardziej prawdopodobne)

Tam kilka pkt może zostać lekko zmodyfikowanych ale dalej będzie odnosić się do tych samych zmian.
Spoiler
Changelog Returning Rebalance 2.1 patch 1.3 PL
Patch 1.3 Jest tylko w wersji PL i jest traktowany jako un-oficial i został stworzony amatorsko przez amatorów :)
Patch nie jest kompatybilny z poprzednimi zapisami stanu gry, nalezy rozpoczac gre od nowa. Osoby odpowiedzialne za patcha nie ponosza zadnej!! odpowiedzalnosci w przypadku nie zastosowania sie do zalecenia.
Wszystkie fix sa oparte tylko i wyłacznie o skrypty
Poprawki wproadzili Thompson i Tizgar
Skrypty udostepnił Ventrue
Efekt koncowy w postaci patcha z instalatorem - Ventrue
Changelog oraz Changelog Roboczy ( zawiera sciezki dostepu ) opracował Tizgar
Zarowno Thompson jak i Tizgar nie beda umieszczeni w creditsach itp. Sami nie wyrazili na to zgody.

<<<[ZMIANY]>>>

- Modifikacja poziomow trudnosci (Zmiany w ilosci zycia na start, potionach, goldzie i bonusach przyslugujacych na danych poziomach, ofc zmiany exp za walki tez)
- Drobne fixy w bronaich gildyjnych z wymogami siły ( Głownie bronie Paladynów z powodu npc-ów )
- Dodanie 8 nowych Broni ( Pełnoprawne bronie gildyjnie dla SS, nie 100% kopia broni ŁS )
- Dodanie Broni gildyjnych dla ss do sprzedarzy (Joru sprzedaje bronie 1H i 2H zaleznie od rozdziału 2-5)
- Zwiekszenie ilosci Stalowych pretów oferowanych przez Handlarzy rozdziały 1-5 (Erol,Fisk,Garett,Scatty,Bennet,Brian,Engor,GorNaBar,Hakon,Hasan,Khaled,Matteo)
- Dodano PAKIET Blizna Szakala <Bronie 1h znane z G1> (Do kupienia u Orlana od 1 rozdziału)
- Dodano Pierscien Oko Smoka przeciwienstwo Mestwa Innosa (Do kupienia u Benneta 4 rozdział)
- Mozliwosc Zdobycia w 1 rozdziale amuletu zwinnosc + 10 (Canthar Sprzedaje w 1 rozdziale)
- Dodano Ksiązke Sztuka Strzelnia z Kuszy (Do kupienia u Engora od 2 rozdzialu )
- Możliwość Ubicia Ashtara w 4 rozdziale (legalnie po prostu przestaje być immortal)
- Balans Uzbrojenia na nieumarłych ( poprawione działanie )
- Naprawa Szponu Beliara z Duszą ( teraz działa jak powinien co defakto klasyfikuje go rowna z nowa wersja Uriziela)
- Zmiany Bonusów od opiekunów (mag ma inne, wojownik ma inne)
- Dodanie do dropu Maski Śniącego (w postaci mieszka z Maska)
- Eliminacja buga z % w posługiwaniu się bronią ( bronie niemają już takowego bonusa)
- Poprawa Estetyczności w broniach ( wyświetlanie zasięgu w złym miejscu)
- Zmodyfikowana ochrona pancerzy ( różnice na poziomie max +/- 20 )
- Pancerze wymagają znacznie większych ilości danego atrybutu ( max nawet do 450-500 )
- Zmodyfikowane zbroje od opiekunów dla wojownika (stały się one najlepsze w grze zdobywamy ja w rozdziale 6 co niweluje jakiekolwiek przewagi na totalny end game)
- zbroja od kruka ( jako pancerz wbranca beliara + podkoksanie kruka )
- Podrasowanie Mieczy Nieumarłych ( Zarówno 1H jak i 2H )
- Zmieniona Arogancje Senstenzy ( teraz wymaga 100 sily i zadaje 135 dmg co oznacza ze jest najlepsza broń na Rozdział 1 )
- Zmieniono model klątwy azgalora ( miecz się ucinał w ziemi )
- Zmieniono Tex Ciezkiej Zbroi najemnika x5 ( Tizgara wkurwiał metal na dupie )
- Poziom Bardzo Łatwy otrzymał boosta w postaci 125% expa za walki ( Powód rownie chujowy co sama zmiana "bo snieg" )
- W koncu z fixowano Głos straznika ( powrot do 150 dmg, jednak runa dostepna od R4 )
- Poprawiona i u normalizowana regeneracja HP oraz Many ( Hp %, mana zależny od inta i kregu )
- Wyjebanie tylko i wyłącznie z Poziomu BŁ Wytrzymałości oraz Zatrucia ( antidotum zostało chuj wie po co )
- Normalizacja staminy ( Tyczy się wszystkich poziomów )
* Poprawiony regen staminy (1/3 na sec bez nauki z nauka 1/sec)
* Dwukrotne obniżenie zużycia staminy podczas walki,uzaleznione od posiadanej broni ( teraz nasz pasek starczy na nieco dłuższe i ciekawsze walki )
- Zmienione dzialanie Nordmasrkiego miecza ( Działa tylko na trupy, brak dmg na inne cele )
- Podrasowane bonusy za zostanie czeladnikiem ( z 2 do 5, z 10 do 15 )
- Wymagania na dołączanie dodane dla Strażnika i Maga ognia ( Strażnik 40 sila Mag ognia takie same jak dla pozostałych magów )
- Usuniecie wymogu 30% 2h na dołączenie do ss ( pozostałe wymogi zostały )
- SS dostaje swój najlepszy pancerz tak jak i reszta w Rozdziale 5 ( oficjalny wymóg to ubicie smoków co osiagamy w r4, no ale wiadomo )
- Zmiana eliksiru życia którego uczy constantino ( przestał wymagać szczawiu ale za to daje tylko + 5 hp )
- Poprawa kosturów ( kostur maga wody zamraza )
- Poprawa kosturów ( Kostur nekromanty unieruchamia )
- Halvorowe Fixy ( nie wkurwia sie na nas i przyjmuje wiekszą ilsoc fantów dzienie )
- Fix uciekajacych stworów
- Nauka regeneracji życia wymaga 200 siły lub 200 zrecznosci zamiast 3 kręgu, wytrzymałości tez, regen many bez zmian ( warunek, wybiera to czego mamy w danej chwili 200 )
- Zmienione Hełmy na gildyjne i podrasowano staty ( każda gildia ma swój własny hełm nawet mag czy łucznik )
- Premie do statystyk do hełmów gildyjnych
- Pasy z bonem gildyjnym ( ŁS paladyn SS )
- Modyfikacja Gniewów ( inny model + zmiany zasięg i dmg zasadniczo napisane od nowa )
- Zapełniona Luka w Rozdziale 1 z broniami 2H ( Bron do kupienia u Nigiela od R1 )
- Modyfikacja unikalnego bonusa dla ŁS od sagitty przysługującego na R4 ( teraz ma 2 Smocze krozenie )
- Zmiany w dialogu z Onarem teraz dokładnie wiadomo co mamy zrobić w sprawie questa z maria i elena
- EsterEgg ( a nawet 2 gotowe i pierdyliard pomniejszych )
- Poprawiono zasięg na broniach z błędnym zasięgiem ( Przykładowo nomad ma wpisany 70 a model ma 100 )
- Drobne fixy w broniach melle/range ( wymuszone przez balans aby były uzyteczne, oraz likwidacja siła wieksza niz dmg )
- Wersja 1H Władcy Smoków ( Dotyk Smoka, sposób zdobycia ten sam )
- Zmiany u handlarzy sagita i nigiel (Płytki, róg smoczego zebacza i poty na stamine )
- Zbroja pana cienia ( Neutralna na zycie )
- Zmiany u handlarzy ( Kwaracyt,Siarka,Smoła,Woda Swiecona itp,itd, waidomo chodzi oto ze maja tego wiecej w ofercie )
- Anty-smokowy Pierscień ( Dostepny od R4 u matteo jesli jestesmy w gildi kupców )
- Dobalansowywanie Łucznika - Pliki ponizej :)
* Dodano pancerze pod zręczności możliwe do zdobycia w odpowiednich rozdziałach ( Pełzacz - Mysliwy <R1>, Łowca Orków - Dolina cienia <R2>, Zabojcy - Asmal <R5> )
* Dodano Łuk i Kusza z gatunku R6, Gniew Aryna i Cien Feniksa, wiem kurwa oryginalne nazwy  ( Ofc do zdobycia z Smoka Ozywienca )
* Lepszy wybór broni 1h pod zręczności, ogólnie dodano kilka egzemplarzy ( R1 Jora R2 Canthar R3 Hakon )
* Dystansowe odpowiedniki Gniewów ( Ta poraz kolejny twórcy nie przewidzieli ze ktoś może grac łucznikiem/kusznikiem, do zdobycia po zabicu Terinaksa )
* Uzupelnienia rozdziałowe łuków ( R1-R5 u bospera i Khaleda )
- Poszukiwacze to koksy ( Maja lepsze staty oraz co rozdział maja nowe lepsze zaklęcia których używają. lecz przestali przyzywać )
- Smoki to koksy ( Lepszy dmg, resisty i wiecej HP, wszystkie 8 )
- Podrasowanie demonów ( maja lepsze staty i lepsze czary co rozdział )
- Ulepszone wersje kostórów ( Do kupna w R4 )
- Bossy dające Pn podrasowane ( 3-4 razy bardziej niż teraz )
- Bonusy z Profesji ( Jak W SnC 5 mieczy wykuty + 1 do siły, 10 udanych kradziezy kieszonkowy + zrecznosc, 10 potków zrobionych z alchemi + 1 mana, kazda nowa runa + 1 do inta ) < Wartość są prowizoryczne abyście wiedzieli o co dokładniej z tym biega >
- Hp co lvl ( +5, Tylko na BŁ )
- Zmiany w mieczach gildyjnych paladynów ( Nowe wałsne gdyz npc posidaja te same co gracz otrzymuje od harada, sposób zdobycia dalej ten sam ) 
- Balans Magi spelle zostały podrasowane względem dmg a resistów przecinków aby wyrównac różnice miedzy efekt podpalenia ( chodzi o poczatkowa faze gry ale kazdy spell przeszedł zmiany )
- Wymóg many na szaty ( max do 800 )
- Bronie magiczne ( Efekt bryły lodu 1h i 2h do pozykanai z inubisa i khadara )
- Podrasowywanie panów cienia   trzeba bo to oni maja bronie magiczne )
- Nowy balans potworów ( oprucz tego co juz jest podrasowane czyli boosy dajace pn, kruk , smoki, demony, poszukiwacze panowie cienia, to ogolnie potwory zostaja podpisane pod dany rozdział )
- Unikatowe Bronie Panów Cienia ( dla tych co nie beda mieli magicznych broni )
- Amulet + 10 siła i zrecznosc do kupna ( R2 od nigiela )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

xxzenek123

xxzenek123

Użytkownicy
"Skurwiały leń" :D
posty105
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "Skurwiały leń" :D
Czytając zauważyłem halvorowe fixy i że 'się nie wkurwia ' to ma związek z gildią zabójców, cantharem i halvorem ?

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
A co z broniami u Orlana? topór Silasa itp?
Nareszcie guru będzie miał coś do pokazania:), ciekawią mnie jeszcze te ester egggi:).
+ za ulepszenie broni sentezy.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wybrałem te bronie które chciałem, omawiałem to już ale mogę powtórzyć, chodzi o łamacza kości szakala i miecz blizny
Ta, to chyba logiczne ze oto biega z halvorem, chyba ze jest inna akcja gdzie się wkurwia o której nic nie wiem.

Jak coś to pytać o co tam chcecie o każdy punkt.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
1.Maska będzie dodawać 40int? i czy wypada każdemu?<chodzi mi o ten mieszek z nią>.
2.Kostur maga wody będzie działać jak ostrze chwały w gothicu 1 mt?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Chyba logiczne ze tak po to jest w mieszku żeby obejść kilka problemów,  zresztą każdy armor, kruka czy pana cieni tez będzie w mieszku
Tak to jest dość wyraźnie napisane ze zamraża tu niema co tłumaczyć.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Czy na poziomie łatwym zostało ogarnięte uciekanie potworów jak jesteśmy zbyt potężni? Irytujące to było w Reb 2.1 :D

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Wybacz;], ale mam jeszcze pytanie troche głupie.. czy miecz pod zręczność bedzię miał większe obrażenia od posiadanej zręczności czy siły?>

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Maska z tego co pamiętam nie daje inta, lub daje 10. Główne staty to resy. 
Potwory nie uciekają już w ogóle.
Co do dmg broni - to Tizgar robił.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Miecz np wymaga 35 zreki i zadaje 65 dmg ale w przypadku crita wpływa siłą to bez zmian, miecze się pojawiły po to aby łucznik wrazie konieczność walki bez zabicia przeciwnika, miał jakieś pole do manewru
Zbyt potężni to nie będziemy nigdy zadbałem oto, albo przynajmniej liczby tak mówią

Uciekanie potworów jest ogarnięte na każdym poziomie :P

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Dodał bym unikatowy miecz dla łucznika np bety która ma więcej dmg
Wymagana zręczność 140-150
Obrażenia 140-160
Żeby miał szansę np na pojedynki itp...( walka z. Haradrimem i takie podobne)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dodano miecze 1h pod zręczność dość wyraźnie pisze nie, nie widze sensu ani potrzeby dodawac czegos co już jest, ba nawet w ilosc x2 jest
Przeczytaj dosc uwaznie loga przed next pytaniem, byc moze odrazu uzyskasz odp.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Wybacz, czytałem z telefonu musiałem tego nie zauważyć;D.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
zdarza się, taki suprisa na wkurwienie ze istotnie zmiany w balansie będą nowe staty panów cienia każdy ma dokładnie takie same :P

instance Crypt_Skeleton_Lord(Mst_Skeleton_Lord)
{
    name[0] = "Inubis, Pan Cieni";
    level = 400;
    aivar[94] = TRUE;
    aivar[AIV_MM_REAL_ID] = ID_SKELETON_LORD;
    attribute[ATR_STRENGTH] = 500;
    attribute[ATR_DEXTERITY] = 500;
    attribute[ATR_HITPOINTS_MAX] = 10000;
    attribute[ATR_HITPOINTS] = 10000;
    attribute[ATR_MANA_MAX] = 200;
    attribute[ATR_MANA] = 200;
    protection[PROT_BLUNT] = 350;
    protection[PROT_EDGE] = 450;
    protection[PROT_POINT] = 1000;
    protection[PROT_FIRE] = 250;
    protection[PROT_FLY] = 250;
    protection[PROT_MAGIC] = 250;
    fight_tactic = FAI_HUMAN_MASTER;
    b_setvisuals_skeleton_lord_death();
    EquipItem(self,Icebane_1H);
    CreateInvItems(self,itke_darktower_01,1);
    CreateInvItems(self,ItMi_Gold,3500);
    CreateInvItems(self,ItPo_Mana_03,2);
    CreateInvItems(self,ItPo_Health_03,2);
    CreateInvItems(self,ItPl_Perm_Herb,1);
};

Widać tez ze golda każdy więcej sypie no i na przykładzie inubka widać ze on sam już będzie machać magic swordem w walce :P

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu

adrirolnik

adrirolnik