Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1579978 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1579978

Odpowiedzi 3149

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po pierwsze ani razu nie narzekałem, tylko  zauważyłem (testując każdy poziom trudności) ze na BŁ jest 2k złota na start czyli 2x więcej niż w patchu 1.2. Pisałeś że robię zamęt na forum i szukam pretekstu ,ale tak na prawdę po tym co napisałeś widać że Ty nie jesteś zbytnio inteligenty tak jak inni którzy nie umieją czytać ze zrozumieniem. Z tym złotem  pisałem  że to trochę za dużo dopóki nie zauważyłem że to  w sam raz. Po tym jak napisałem ten post , ludzie nie zrozumieli (tak jak i Ty), że chodziło mi o to że jest tego złota za dużo. Oczywiście była osoba która napisała że to jest zbalansowane i dobrze wyliczone i że nawet może braknąć. Ale inni oczywiście "Co nie podoba ci się nubku?" "Graj na większym poziomie, Boże jakie ty masz problemy". Czyli po prostu brak czytania ze zrozumieniem. Nawet mi się nie chciało tłumaczyć o co chodziło,że testowałem poziomy trudności, bo i tak tacy jak Ty by nie zrozumieli. Dla twojej wiadomości gram na normalnym poziomie trudności,o czym pisałem już wcześniej,więc koleś zejdź ze mnie.

P.S Przypominając to o mnie pokazujesz że to ty próbujesz tu zrobić zamęt. :)
I zanim napiszesz,że Cię obrażam, wiedz że wyciągam wnioski z Twojego rozumowania. Dobranoc

Post połączony: 2015-02-27, 02:53
Shermor nie grał w returna a się wypowiada, skoro z niego taki hardcore pro gamer gothicman( nie obrażając naszego agresora forumowego ^^), to niech zagra sobie na rzeźniku. Tylko niech później nie narzeka, że za trudno, albo coś. Podejrzewam, że nawet na BŁ było by dla niego za trudno :P

PS: Widać, że typ ma psyche zrytą w chuj.
A oto dowód (up)

Post połączony: 2015-02-27, 02:55
Co jest nowego w patchu 1.3.1 ? (w changelogu nie ma ) . I powiem wam tak pograłem w 1.3 i zdziwiłem się dlaczego tyle hajsu na początku (około 3k  zanim wejdziesz do miasta) na BŁ.

Czy Ty i inni widzicie tu narzekanie, bo ja raczej nie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ja widzę lenistwo ale to szczegół.
Napisałeś ze masło jest maślane ale spoko.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
E ja tam nawet nie czytałem co napisałem pewnie troche chaotycznie ale mam ndzieje ze przekaz jest zrozumialy.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
testując każdy poziom trudności
nie jesteś zbytnio inteligenty
testowałem poziomy trudności
Czyli po prostu brak czytania ze zrozumieniem/quote]
A masło jest z masła i ma w sobie trochę masła
No a cała reszta to masło.  :lol2:

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Dziwne macie problemy. Poziom bardzo łatwy przecież został bardziej dostosowany do graczy, którym gra w Returna idzie bardzo ciężko lub nie znają w ogóle tej modyfikacji. A skoro zostały poziomy trudności przetestowane to jest wszystko ok. Nie ma się o co spierać niech każdy gra na takim poziomie trudności jaki jemu pasuje.
Jak złota za dużo, zawsze można odłożyć do skrzynki, wyrzucić do morza, dać się pobić żeby zabrali, wytracić u NPC, oddać w kapliczkach, rowiązań jest naprawdę dużo :)

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oczywiście kolego :), ale jeżeli chodzi o mnie to ja nie narzekam na dużą ilość pieniędzy na poziomie BŁ, to mnie po prostu troszkę zaskoczyło, bo w porównaniu do patcha 1.2 ilość złota się zmieniła. Ale nie każdy zrozumiał co napisałem trudno. :/

Hmm ja tutaj wolę już nic nie pisać, bo jedynym rezultatem jest to,że zaraz każdy zacznie mnie cisnąć.

Zit

Zit

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hello
Czy możliwe jest wykonanie misji od opiekuna, Tegona, która wymaga nauki języka demonów w piątym rozdziale? Nie ukrywam, że przeciągałem wątek z opiekunami, bo nie sądziłem, że quest od Moriusa, czyli zabranie książeczki z klasztoru miało wiązać się z chamskim wtargnięciem do piwnic, pomimo zakazu Talamona. Zatem czekałem do rozdziału 5, w którym to na legalu można się tam dostać.
Aaa, i jeszcze byłbym wdzięczny, jeśli ktoś powie mi jak nauczyć się 5 i 6 kręgu magii. Xardas wyparował, a ja jestem nekromantą :'(

Jeśli nie ma opcji żeby jakoś się z tym uporać, to czy istnieje jakiś kod, dzięki któremu będę w stanie nauczyć się mowy demonów?
Returning bardzo mi się podoba i trochę tak kijowo byłoby przerwać trwającą parędziesiąt godzin rozgrywkę.

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A gadales z kerolem ? może ma jakąś opcje dialogową jeśli chodzi o nauke języka demonów ?

Zit

Zit

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, nie spotkałem go nawet jeszcze. Może on bedzie w stanie nauczyc mnie zarówno kręgów jak i języka.
Sprawdzę

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Nie zadawajcie pytań odnośnie rozgrywki w tym temacie.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale.

Otóż najprawdopodobniej wykryłem błąd w patchu 1.3.1. Pamiętacie sytuację z kosturami? Był dla nich mnożnik obrażeń x10 i gracze narzekali, że hity są zbyt potężne.

Otóż najprawdopodobniej wykryłem ten sam błąd na innych broniach, które posiadają dodatkowe obrażenia od magii. W moim przypadku był to szpon beliara z dusza s'enyaka. Sam miecz w wersji 1h ma 200+100 obrażeń, mając 270 siły i 100 inta w przeciwnika posiadającego 0 pancerza moj hit wynosi ok. 1650. Smoki padają na jakieś 10 ciosów. To chyba nie jest normalne tak wysoki hit? Zapewne i tutaj mnożnik jest x10 lub podobny.

Także sprawdźcie proszę ten problem dla innych broni bo są one zbyt potężne.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
bo dla tych broni istotnie mnozki jest x10 :P

A teraz ci wyjaśnię dlaczego dla nich jest x10
Otóż wyszło to na testach ze bronie przy mnożnikach 1:1 maja obniżony dmg dziesięciokrotnie
Przy 1:1 dmg o jeden zwiększa się dopiero za posiadanie 10 inta stad taka zmiana one maja mieć x10 bo tylko tak mogą mieć poprawny dmg
Ze szponem problem może leżeć gdzie inaczej także jeśli chcesz zgłosić taki bug to na podstawie innych broni wtedy będzie można mówić ze to bug lub nie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Czyli teoretycznie 1:10 ma działać jak +1 int = +1 dmg magicznego? Sprawdzę inne bronie jak dojdę do dalszych części gry. Napewno sprawdze te lodowe ostrze od Inubisa jak dobije 1800 pż podam wrażenia tutaj, czy też jest tak ogromny dmg czy jest poprawny.

A to tak to działa, dzięki za wyjaśnienie :)

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)

Mógł by ktoś podać nowe linki do texture packa i video pl bo stare nie działają .

Dzięki z góry...

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)

Mógł by ktoś podać nowe linki do texture packa i video pl bo stare nie działają .

Dzięki z góry...

Gdybyś zadał sobie odrobinę trudu to byś znalazł działające linki.

Mam problem z uploadem bo plik ma ponad 400mb, chwilowo udało mi się wrzucić na jeden darmowy hosting. Spróbuje jeszcze na jakiś inny.

TexturePack_Video_PL.exe
http://verzend.be/l344c6molfrh - pobieranie max 100kb/s Kasuje się po 15 dniach od ostatniego pobrania
http://przeklej.org/file/gjtGiU/TexturePack.Video.PL.exe - pobieranie max 1.5mb/s (tak mi z resztą pokazywało) teoretycznie nie powinno się skasować.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
dzięki...

Trochę trudu na pewno 115 stron zajęło by mi to może z 1h nie mam na to czasu.

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Szkoda, że na wzmocnionym szponie beliara brak fajnego magicznego efektu jakiegoś, na samej broni. A bronie magiczna kusza i łuk tylko tak dziwnie emanują światłem.
Tizgarze, nie wiem jaki jest mnożnik inta dla broni magicznych dystansowych ale one działają raczej poprawnie.

Natomiast... Napewno mogę potwierdzić, iż broń magiczna jednoręczna jest zabugowana, gdyż sprawdzając lodowe ostrze (320 dmg+ 190 magicznego) zadaje ponad 2000 obrażeń w przeciwnika... Najprawdopodobniej jest to bug. Ktoś inny mógłby u siebie sprawdzić jak to wygląda? Przywołać pc_hero, dać mu z 10k hp, walnąć w niego z magicznego mieczyka i przemienić się w niego i ocenić ile hp ubyło.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
1 osoba to za mało jak ktos jeszcze to zauważy to będzie już bug i rozwiązanie tego problemu tez już nawet będziemy mieli jeśli ofc to problem będzie :P

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mógł by ktoś podać aktualne linki do ruskiego dubingu returna bo stare działają tylko 3 reszta niestety nie....

Dzięki :)

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Ehhh mat ściągnij plik torrent JeyP i będziesz miał all
A jak nie to torrenta z chomikuj od roberta tam też będziesz miał

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

0 użytkowników
Do góry