Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1548342 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1548342

Odpowiedzi 4348

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dla tych co mają problem z atramentorem (bossem golemów). Bierzemy go i ciągniemy go aż do Saturasa i Riordiarina (zakładam, że już pogadaliście i stoją obok siebie inaczej jest szansa, że Saturas padnie) i mając 20many (np. z bonusów) i 1-2 zwoje błyskawicy możemy go zabić. Mianowicie oni go leją prawie do końca, my rzucamy błyskawice i bonus jest cały nasz, nie dzielony na pół. Przed spróbowaniem tego zalecam zrobić save, bo może się nie udać.

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Gdzie , w którym kufrze? ;o
tam gdzie śpi
Prawy dalszy róg chyba

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ta potwierdzam :P klucz do skarbca jest w sypialni magów nawet bez skradania można luźno się wbić :P
Gorax ma klucza do spiżarni nie do skarbca :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Oj Tuzgar nie łapiemy tematu? (A może to ja nie kapuje)
Gorax ma klucz do skarbca
klucz do spiżarni dostajemy grając MO i tylko w tym wypadku

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To ja cie zadziwie okradłem goraxa i dostałem do spizarki klucza :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Żeby ukraść klucz Goraxowi trzeba mieć zręczności
a/40
b/50
c/60
?
 A tak szerzej co do rozwoju postaci.
Jest taki dowcip
Przychodzi Bezi do Bromora w I Rozdziale i pyta
"Masz tu może dla mnie robotę?"
a Bromor na to
"Wróć , gdy nabierzesz więcej doświadczenia"

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Odp a, b, c jest poprawna gdyż zależy to od farta najbardziej prawdopodna jest odp c :)

Mam już doświadczenie :)
Kawał przedni

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam w chuj słabą postać-25 lvl 69 siły 61 zręki 120 many(grzybki) 350hp (kompot z dzikich i polnych jagód) 60 % one handa. Mam końcówkę 2 rozdziału i bardzo ciężko mi jest grać. Wszystkie tabliczki przeczytałem,a potki wypiłem,czy jest szansa odratowania beziego czy nowa gra?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Grałem MO - okradłem Goraxa i miał klucz do skarbca :P Takie pytanie o maga, ile osiągneliście inta w 2 rozdziale max? Ja dobiłem ponad 130 z tego co pamiętam, tylko obowiązkowo wszystkie recki trzeba było mieć kupione i większość książek.

@Lukizzz

Nie czytałem twoich postów, więc zapytam - na jakim poziomie trudności grasz i jaka gildia? Bo jak woj albo łucznik i przy takich statach potki piłeś i czytałeś tabliczki to postać jest nie do odratowania :P Tzn, dużo byś stracił i nie wiem czy jest sens się tym bawić. Chyba że grasz magiem, to możesz spokojnie ze 350 many nabić w 2 rozdziale :P

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gildia strażnik miejski-czyli nowa gra tak?? A masz jakieś rady co do budowania nowej postaci?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Tutaj jest pełno rad :P Grasz wojem = najemnik. Lepszy pancerz ma po prostu :P Ogólnikowo to siła do 90 na PN, potem bonusy i w 3 rozdziale luzem dobijesz do 300+ siły. Zręczność dobijesz na bonusach, załatw sobie bizu, żeby osiągnąć 70dexa bo się nauczysz akrobatyki u Bustera, co się bardzo przyda. Trofea jak najszybciej, np. zabijanie ognistych jaszczurów zostaw sobie, dopóki nie nauczysz się pozyskiwania z nich języków - w przeciwnym wypadku po prostu stracisz trofea :P Kasa to podstawa - wydobywanie złota, myślistwo i Halvor. W 2 rozdziale poty z jagód obowiązkowo, twoje 350hp to strasznie mało. Reszty mi się pisać nie chce, po prostu na zakończenie każdego rozdziału wyczyść wszystkie światy i rób wszystkie questy.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grać paladynem 2h czy 1h?? Wiem że paladyn ma fajny mieczyk - święty kat,i jeszcze uriziel,więcej przemawia za 2h ale one zżerają w chuj wytrzymałości. Więc grać 1h czy 2h palkiem?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Fajny to on nie jest zważywszy ze ty masz go w 5 rozdziale a już w 2 znajdujesz lepsze egzemplarze :P
Na początku 1h a potem przeskok na 2h tu nie jest to zależne ani od gildii ani wytrzymałości po prostu tak jest najefektywniej i najwygodniej patrząc na bronie które znajdujesz w danym momencie gry :P

Cos się tak palka uczepił gildie wybierasz ze względu na korzyści jakie ona ci przyniesie :P w przypadku returninga paladyni maja najmniej korzyści o ile w ogóle jakieś maja
Wybór ogranicza się do SS lub Najmenika aczkolwiek i ten pierwsze w dalszej części gry traci swoja przewagę jedynak jest lepszym wyborem niż Paladyn :P

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sory,ale zadecydowane że palek  xd Ten mieczyk (święty kat) zadaje podobno duże obrażenia ożywieńcom . Czyli 1h do 30% i przeskok na 2h?? A dużo PN mam wydawać na  wytrzymałość?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
I to jest główny powód tak ,coś ci wyjaśnię ten miecz zdobywasz w 5 rozdziale to raz, masowo ozywienców musisz wybijać już w 2 no najpóźniej w 3 i to już z totalnej konieczność, gówno prawda wcale niema jakieś nadzwyczajnej skuteczności na trupy na trupy to jest skuteczny nordmarski miecz i jego skuteczność to jest prawdziwa skuteczność i jego można już zdobyć w 2 rozdziale a w 3 to już totalny przymus

PN nie wydajesz nigdy na wytrzymałość

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ja dzięki uprzejmości Tizgara kontynuuję grę na jego sejwie. Na chwilę obecną mam przerwę od Returna, ale on nic nie dawał w wytrzymałość, a i ja teraz mam jej 97. Jeśli chodzi Świętego Kata - tak jak pisałem wcześniej, bronie gildiowe mają taki sam DMG jak w podstawce. Czyli w przypadku tego miecza 160. Uriziel ma 200/100/100, a można go mieć w 2 rozdziale - więc co lepsze? Nawet bronie 1h z 2 rozdziału deklasują go, jako że dostępny jest od 5 rozdziału.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
97? Ja pierdziele i jak niby bez wydawania PN masz tyle? Dużo PN wydawać na zręczność?

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Gierka łatwa czekam na łatki nowe i wersje 2.0:D emm i jest błąd w nauce języków od myxira uwarzajcie.. od razu pytajcie go o tę język a nie jak ja, pierwsze 2 nauczyłem się od tego kolesia w dolinie a potem zabiłem kruka.. I myxir nie miał opcji dialogowej z lvl 3 :p

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na zręczność wydajesz całe 0 pn zapewne wcześniej wydawałeś i przez to miałeś tak słaba postaci zacznij się nas słuchać i przestaniesz popełniać błędy :P

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czyli wszystko na siłę na razie?

0 użytkowników
Do góry