Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1548194 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1548194

Odpowiedzi 4348

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
No i jeszcze paladyn ma swój hełm Światło Innosa czy jakoś tak.

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam rozdział 2, dlaczego Gaan nie chce mnie nauczyć usuwania rogu smoczego zębacza, jestem myśliwym i gdy pytam o naukę to że wszystko umiem, a rogów nie mogę ...

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
A wykonałeś zadanie z prychającym zębaczem?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam rozdział 2, dlaczego Gaan nie chce mnie nauczyć usuwania rogu smoczego zębacza, jestem myśliwym i gdy pytam o naukę to że wszystko umiem, a rogów nie mogę ...

W GD koło chaty cavalorna tam an skale jest chyba jeden myśliwy co uczy wyrywania rogu zębacza, ale nie jestem pewien, może to też  być róg cieniostwora.

Btw: Światło innosa czyli hełm palladynów tez daje bonus do siły jakiś?

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy 18lvl(1k expa do 19) 331 hp i 151mp (z kapeluszem maga) to dobry wynik na koniec pierwszego rozdziału? Gram na poziomie normalnym. Nauczyłem się  pozyskiwać wszystkie trofea i języka budowniczych na maksa.

xCancuN88x

xCancuN88x

Użytkownicy
posty41
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ BezzebnyJoe - Prawda jest taka, że dobry wynik oznacza to, że wykonałeś w rozdziale wszystkie "możliwe" zadania i ubiłeś wszystkie "możliwe" potworki, oraz zebrałeś wszystkie "możliwe" fanty. Przełazić do kolejnego rozdziału można niby w każdym momencie, tylko po co... :)

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ BezzebnyJoe - Prawda jest taka, że dobry wynik oznacza to, że wykonałeś w rozdziale wszystkie "możliwe" zadania i ubiłeś wszystkie "możliwe" potworki, oraz zebrałeś wszystkie "możliwe" fanty. Przełazić do kolejnego rozdziału można niby w każdym momencie, tylko po co... :)

Wybiłem chyba wszystko oprócz nieumarłych, cieniostworów, orków i pełzaczy. pewnie znajdzie się jeszcze kilka jakichś polnych bestii cy innych wilków, ale nie wiem czy przebiegać jeszcze raz całą mapę w poszukiwaniu ich, bo póki nie mam pierścienia dzika staje się to bardzo monotonne.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Wybiłem chyba wszystko oprócz nieumarłych, cieniostworów, orków i pełzaczy. pewnie znajdzie się jeszcze kilka jakichś polnych bestii cy innych wilków, ale nie wiem czy przebiegać jeszcze raz całą mapę w poszukiwaniu ich, bo póki nie mam pierścienia dzika staje się to bardzo monotonne.

Zapomniałeś o najważniejszym, który patch używasz 1.3.1 czy 1.3.2 czy może jeszcze inny?
Bo one maja zupełnie inny balans.

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zapomniałeś o najważniejszym, który patch używasz 1.3.1 czy 1.3.2 czy może jeszcze inny?
Bo one maja zupełnie inny balans.

Fakt zapomniałem dodać, gram na 1.3.1

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy jest sens pakować punkty umiejętności w hp?
Mam 10 lvl, poziom normalny, patch 1.3.1. Mam bardzo mało hp, praktycznie tyle samo co na początku gry + parę bonusów z jakiegoś pierścienia i od Darona. Ogólnie moja postać totalnie ssie. Gram łucznikiem+szpady. Tak, wiem, że to trudna do grania klasa. Radzę sobie jedynie z wilkami/polnymi bestiami i innymi słabymi mobami. Gobliny mają mnie na dwa hity. Walka na dwóch przeciwników to już jakaś masakra. Każdego mocniejszego przeciwnika pokonuję z pomocą zwojów. Praktycznie nie mogę więcej expić, bo wszystko co dałem radę zabić, już zabiłem. Z zadaniami też jest trudno, robię pojedyncze dla gildii kupców, poza tym stoję w miejscu. Proszę bez hejtów panowie ; )

Screen postaci:

Inb4. Punkty wbijałem tylko w zręczność, walkę 1h i łukiem, reszta to bonusy.

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy jest sens pakować punkty umiejętności w hp?
2. Przechodzić do drugiego rozdziału?
Mam 10lvl, poziom normalny, patch 1.3.1. Mam nadal 85hp + bonus z jakiegoś pierścienia i moja postać totalnie ssie. Gram łucznikiem+szpady. Tak, wiem, że to trudna do grania klasa. Radzę sobie jedynie z wilkami/polnymi bestiami i innymi słabymi mobami. Gobliny mają mnie na dwa hity. Walka na dwóch przeciwników to już jakaś masakra. Ciągle muszę się wspomagać zwojami. Nie mogę więcej expić, bo wszystko co dałem radę zabić, już zabiłem.

1. Nie
2. Nie

Post wyżej pisałem, że też mam końcówkę pierwszego rozdziału tylko, że mam 18lvl 331 hp i 150 many a zabić mogę wszystko oprócz naprawdę silnych przeciwników.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
BezzebnyJoe:
Na 1.3.1.
Jeśli dobrze poprowadziłeś postać to powinieneś wszystko wyczyścić, gdzie nie ma bossów, nawet cieniostwór nie jest wielkim wyzwaniem, wystarczy skutecznie machać bronią.
A na nieumarłych w jaskiniach wystarcza zwoje.
Ogólnie na 1.3.1 to dobry wynik ale lajtowo mogło by być lepiej, także spokojnie poradzisz sobie z resztą

MrocznyZły:
Nigdy nie dawaj pkt w hp ani wytrzymałość nie opłaca się, potem będziesz miał tyle bonusów że spokojnie hp ci starczy, tylko zbieraj jagody i trzymaj je do R2.

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Z cieniostworem nie daje rady bo ognista strzała mu nic nie robi(w ogóle jak by nie trafiała) a kosturem się na śmierć zamacham.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jeśli otrzymałem list polecający od Fernando, to mogę go wrzucić do więzienia? Nie stracę jakichś późniejszych questów?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wałkowane milion razy. Najpierw oddać listy Lariusowi, później można wsadzać do pierdla.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
BezzebnyJoe jeśli dobrze pamiętam to dwa zwoje błyskawicy zabijają cieniostwora  na 1.3.1 :)

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu Zigos mi się nie chce pokazać, jestem nekro, II rodział, wyrzucam szpon jak każą i po modlitwie ... nic
Rozmawiałem z Xardasem o tym

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

kordel33

kordel33

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A gdzie jest portal do Etlu ?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Obok zbieraczy ziela na drodze do czarnego trolla. Tak btw. bo widzę zadajesz często pytania i czekasz bez sensu na odpowiedź, to wpisz sobie w googlach solucja returning i znajdziesz coś, co Ci pomoże w większości sytuacji :D

0 użytkowników
Do góry