Nekro
Mógłbyś wyjaśnić czemu akurat nekro? Bo z tego co kiedys czytałem nekro sie gra b.trudno, i podobno ten nowy patch 1.3 jeszcze bardziej utrudnił grę. Ile w tym prawdy? I czy nekromanta ma ciekawsze questy od maga wody/ognia(jeżeli takowy nowe questy posiada)?
Z tego co gdzieś wyczytałem to nekro po osiągnięciu jakiegoś tam poziomu wymiata dużo efektywniej niż inne szkoły magii... A trudność chyba polega na tym, że na początku aby się przyjąć do xardasa trzeba spełnić jakieś wymogi co do inteligencji i many, tutaj pomagaa biżuteria. Ale ekspertem nie jestem - gram pierwszy raz.
Mam pytanie co do demonologii - czy warto w to inwestować?Dziś spróbowałem: mam jakieś 155 inteligencji, 156 beliar, -135 innos, nauczyłem się wyższej demonologii.
- Pierwsze co mnie zdziwiło, to że przywołany arcyksiążę demonów pada na hita od dowolnego czaru, nadaje się tylko do walki z mobkami nieczarującymi. Tak to ma działać? :-/
- Druga rzecz: czy jest jakiś limit czasowy na czarowanie demonów? Udało mi się kilka wyczarować, a później już jak próbuję to efekty (światełka i trzęsienie ziemi) są ale demony się po prostu nie pojawiają.
- Trzecia rzecz: demony nie atakują orków... rozumiem że to nie bug? :-/
Czy ktoś z was używał efektywnie demonów i uważa że ma to sens?
Już nawet pal licho że dużo PN trzeba, mam spory zapas więc mi nie żal, tylko że po prostu słabo widzę użyteczność demonów...