Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1548271 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1548271

Odpowiedzi 4348

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Macie jakieś ogólne rady dla nekromanty/maga? 

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Macie jakieś ogólne rady dla nekromanty/maga?
Skupować wszystkie książki i przepisy dla inta.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie oddawaj serc demonów Xardasowi.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie oddawaj serc demonów Xardasowi.
Dlaczego ma ich nie oddawać? Winogron i tak jest mniej niż demonów.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam może durne pytanie, ale i też problem. Skąd wziąć mikstury lecznicze? Nikt już nie sprzedaje (wszystkie wykupiłem), polnych rdestów do wytwarzania własnych też jak na lekarstwo. Poza walką można się uzdrowić jedzeniem, ale podczas walki szybkie użycie miksturki się przydaje.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A potrafisz to dokładnie wyliczyć? Bo ja nie. Niech nie oddaje, zostawi sobie. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Szulwik
Za dużo marnowałeś :P. Ja przez cały R1 i Jarek leczyłem się samym żarciem. Obskocz wszystkich możliwych handlarzy jak nie masz potów,jak nie mają to pozostaje zaczęcie kolejnego rozdziału lub polowanie na orków,którzy te poty mają i chętnie się podzielą.
@Simen
Tak,bo demonów jest całkiem sporo. 3 w wieży Xardasa,1 przy kamiennym smoku,z 5 jak nie więcej w ŚŚ,kolejne 5 lub więcej w wieży Xardasa w R5,3 w podziemnej bibliotece,Sen'yak,demon w opuszczonej kopalni i sługa Sen'yaka(jednego chyba fabularnie można sobie zrespić,nie mówię tu o godzinnym przywoływaniu armii demonów),demony Lenga na Irdorath,duchy demonów na Zapomnianej Wyspie,a samych winogron jest koło 30. W razie potrzeby można sobie dobić brakującą ilość many na szatę czy coś kilkoma sercami,aczkolwiek masz rację,oszczędnie.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy najlepiej zatłuc Canthara? Coraz mniej już znajduje tych świecidełek dla Halvora, więc nie wiem czy opłaca się to dalej wstrzymywać. Chyba że jest jakaś lokacja gdzie są te świecidełka.

Kto ma klucz do kufra w domu Salandrila? On sam raczej nie, bo pobiłem go przy okazji misji dla Serpentesa, ale klucza w ekwipunku nie miał.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Kiedy najlepiej zatłuc Canthara? Coraz mniej już znajduje tych świecidełek dla Halvora, więc nie wiem czy opłaca się to dalej wstrzymywać. Chyba że jest jakaś lokacja gdzie są te świecidełka.

Kto ma klucz do kufra w domu Salandrila? On sam raczej nie, bo pobiłem go przy okazji misji dla Serpentesa, ale klucza w ekwipunku nie miał.
Jeżeli grasz na patchu 1.3 to możesz zabić Canthara kiedy chcesz,a Halvor się nie obrazi. Jeżeli na jakimś starym to przed wypłynięcie na Irdorath,bo srebrne pierścienie lecą z orków bardzo często. Salandrilowi musisz ukraść klucz kradzieżą kieszonkową.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No kurde, a ja tyle czasu trzymałem tego Cathara przy życiu. No nic, musi się z nim pożegnać. A co do Salandrila... Da się jakoś inaczej? Bo teraz mówi do mnie "wynocha", i nie ma opcji aby mu ukraść klucz.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Szulwik
Nie,skopałeś sprawę. Ten quest powinno się wykonywać dopiero przed wypłynięciem na Irdorath,bo przecież Salandril to alchemik,zawsze ma coś ciekawego na sprzedaż. Ewentualnie spuść mu łomot i zagadaj odrazu jak wstanie,ale wątpię że to coś da.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Przecież salandril nie ma przy sobie klucza.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież salandril nie ma przy sobie klucza.

Więc gdzie on jest?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie ma go w ekwipunku,da się go ukraść tylko kradzieżą.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Inta?

Także w jaki sposób najszybciej zdobyć runę Mora Ultra czy coś takiego co wyciąga duszę zabitych postaci.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Najszybciej jest ja zdobyc od beliara, jednak zablokujesz sobie droge do fajnego pierscienia. Druga opcja znacznie trudniejsza to wyspa etlu, Jest tam w chuj palladynow(ktorzy nie sa pokojowo nastawieni).

Post połączony: 2015-05-18, 08:50
Serca demonow mozna latwo zdobywac kiedy mam szpon beliara w ekwipunku i jeszcze nie zabity senyank czy jakos tak. Modlimy sie i za kazdym razem pojawia sie demon za nami. Czasami ma obstawe jednak metoda load save mozna go przywolac bez obstawy.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
W świątyni śniącego można również przywoływać demony w nieskończoność przekręcając złe kamienie. Nie wypada jednak grać w ten sposób.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Gdzies czytalem ze patch naprawia ten bug.

Co to jest ten inta?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Gdzies czytalem ze patch naprawia ten bug.

Co to jest ten inta?
Inteligencja -.-

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Jak myślicie, w co dalej ładować PN? Tabliczki wyuczone na full, język demonów jest, mikstury siły i zręczności też zrobione. Parę lvl jeszcze wpadnie (Świątynia Śniącego, Etlu, parę orków wokół zamku, i jeszcze kilka zadań pobocznych jak np. poszukiwacze w obozie Dextera). Połowa 3 rozdziału. Oka Innosa jeszcze nie mam. Broń:Smocza Zguba. Pancerz:Lekki pancerz łowcy smoków x4 (materiałów mi do x5 brak, muszę handlarzy obskoczyć ;p)

Ogólnie przydało by się coś, aby Poszukiwacze nie kładli mnie na 2 hity. Solo to żaden problem ich rozłożyć, ale już dwóch to trochę ciężko.

0 użytkowników
Do góry