Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1541020 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1541020

Odpowiedzi 4348

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Idzie tyle znaleźć przez całą grę? 

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Ja polecam bardzo grę Nekromantą. Jak wspomniał gothicman, nie ma wielu zadań dla niego, jednak... Nekromanta to bardzo niezależna Gildia. Czuć w niej pewną swobodę, niezależność od Hagenów, Pyrokarów czy innych Orunów. Niby jest Xardas, jednak wiadomo jaki on ma stosunek do wszystkiego. I tak jest się od niego zależnym, gdyż jest on naszym mentorem. Poza tym Magia Nekromanty jest bardzo niszczycielska i przyjem: w starciach ^_^

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może się to wydawać głupie ale zbieraj stare monety i sprzedawaj na farmie u Onara u tego ziomka co je skupuje 10 exp za kazda monete, Jeśli dobrze pamiętam to w dolinie cieni na cmentarzu było nawet 2000 monet co daje 20000expa za darmo ;)

Jesteś tego pewien ?  o_0

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
moze z 1000 prze cała grę się uzbiera :p

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kolka3200

Kolka3200

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Możecie się ze mnie śmiać że gram na bardzo łatwym ale naprawde tyle znalazłem tam gdzie jest ta kusza Dozovnik czy coś takiego ta kusza do zabicia Azgalora bylo po 400-500 w skrzyni a ja tego nie zbierałem, a teraz gdy gram po raz 3 w returna to zamierzam jednak je zbierać ;)

Xarcon

Xarcon

Użytkownicy
posty60
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak pozbyć sie bossa topielców? Na tej wysepce ze skarbem Grega 

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Xarcon Bossowie powinni sprawiać trudność, więc albo wrócisz tam w poźniejszym etapie gry, albo jeżeli Ci to nie przeszkadza zbuguj go w wodzie :P Podpływasz do wyspy agrujesz go, gdy zaczyna Cię gonić płyniesz na brzeg, zaraz po wyjściu wyciągasz broń i go atakujesz, boss pozostaje w wodzie i nie może zaatakować Ciebie.

---Gothic 2 Returning---

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Xarcon Bossowie powinni sprawiać trudność, więc albo wrócisz tam w poźniejszym etapie gry, albo jeżeli Ci to nie przeszkadza zbuguj go w wodzie :P Podpływasz do wyspy agrujesz go, gdy zaczyna Cię gonić płyniesz na brzeg, zaraz po wyjściu wyciągasz broń i go atakujesz, boss pozostaje w wodzie i nie może zaatakować Ciebie.
Ten sposób nie jest optymalny gdyż stracimy mase serafisów na odnowe wytrzymałości. Lepiej jest podprowadzić topielca pod Grega, który będzie czekał pod jaskinią goblinów nim wykopiemy jego łup. Czekamy wtedy na last hit aby zdobyć expa i 2 punkty nauki z topielca. Polecam ten sposób na większość bosów.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie zgodzę się Maciuś. Greg z pewnością będzie zadawał spore obrażenia w stosunku do nas i trudno będzie wymierzyć ten jeden ostatni hit ;)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co prawda nie testowałem więc to tylko gdybanie, ale patch 1.3 zmniejsza dwukrotnie zużycie staminy, zakładasz wilczy kieł lub nóż na wilki i na moje oko powinien wystarczyć jeden serafis, a może tylko pare pieczonych mięs lub inych przetmiotów do regeneracji staminy. Poza tym Greg pewnie zadaje duże obrażenia i będzie cięzko ostatniego hita zadać.

---Gothic 2 Returning---

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie zgodzę się Maciuś. Greg z pewnością będzie zadawał spore obrażenia w stosunku do nas i trudno będzie wymierzyć ten jeden ostatni hit ;)

Jeżeli chodzi z tym Gregiem, to zawsze możesz zrobić save gdy topielec bd miał low hp i wtedy będziesz próbował go zlaast hitować :P

Mam pytanie dotyczące patcha 1.3, bo wczoraj pobrałem cały mod (v2.1 + spolszczdenie + patch 1.2) i tak jak pisał Tizgar, trzeba zmienić nazwę pliku patcha 1.3 na taką jaką ma patch 1.2 w pliku Data, ale ja nwm który to plik i dlatego nwm czy patch działa. (Z tym Global Modem u mnie nie ma i jak mam poziom BŁ to wytrzymałość spada ale staty są większe na początku gy)

Xarcon

Xarcon

Użytkownicy
posty60
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Podprowadziłem do Grega i użyłem zwoju płonącej strzały :) Udało się za 1 razem zdobyć expa i PN

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Jeżeli chodzi z tym Gregiem, to zawsze możesz zrobić save gdy topielec bd miał low hp i wtedy będziesz próbował go zlaast hitować :P

Mam pytanie dotyczące patcha 1.3, bo wczoraj pobrałem cały mod (v2.1 + spolszczdenie + patch 1.2) i tak jak pisał Tizgar, trzeba zmienić nazwę pliku patcha 1.3 na taką jaką ma patch 1.2 w pliku Data, ale ja nwm który to plik i dlatego nwm czy patch działa. (Z tym Global Modem u mnie nie ma i jak mam poziom BŁ to wytrzymałość spada ale staty są większe na początku gy)
Najlepiej jest podprowadzić taką bestie pod jakiegoś npca który ma dobrą zbroje lub dużo hp ale słabą broń. Najlepszym przykładem są myśliwi - grimbald do którego można podprowadzić czarnego trolla oraz warga bossa a także grom do którego warto podprowadzać trolle oraz goblina bossa.
Jak xardas nie gada po wybraniu najłatwiejszego poziomu trudności o global modzie znaczy to, że nie masz patcha 1.3. Tu masz plik już ze zmienioną nazwą : http://przeklej.org/file/VLDswW/Rebalance.2.1.patch.1.2.rar Wypakowywujesz i wklejasz do "modvdf".
Ludzie, starajcie się jednak zadawać te pytania w odpowiednich działach...

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy opcji z podprowadzenie czarnego trolla pod Grimbalda to trzeba mu ostro pomagać bo troll go masakruje.
Za dużo zabawy z tym, wolałem już poświęcić połowę expa za niego i użyć zmniejszenia potwora.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wystarczy uderzyć go dwa razy i już przejmujesz agro trolla na siebie.

Psalm 19

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki Maciuś za link . :P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ryboglav dostał nerfa wiec jakoś z nim problemu nie powinno być, pozostałe bossy i taktyka z podprowadzenie do npca nie zadziała gdyż npc nie są wstanie im nic zrobić a ci jeśli npc nie jest imortal zabija w 2 sec :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jaką ścieżkę obrać jeśli chcę być magiem bojowym? 50/50.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdż sobie czary poszczególnych gildi i wybierz coś pod swój styl gry. Ja bym zrobił chyba maga wody, ma summony i czary unieruchamiające przeciwnika. Wydaje mi się, że będzie z niego całkiem niezły mag bitewny.

---Gothic 2 Returning---

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ryboglav dostał nerfa wiec jakoś z nim problemu nie powinno być, pozostałe bossy i taktyka z podprowadzenie do npca nie zadziała gdyż npc nie są wstanie im nic zrobić a ci jeśli npc nie jest imortal zabija w 2 sec :P
Grimbald z moją pomocą z łatwością zabija teneklyka, rudar sam roznosi w pył grimgasha, 3 nowicjuszy z bractwa z obozu obok słonecznego kręgu jest wstanie zabić mirbla. Żaden z tych npców nie jest immortal. Więc o czym ty piszesz?

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry