Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4394348 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4394348

Odpowiedzi 14149

Kredens

Kredens

Użytkownicy
posty40
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, siła jest z PN ewentualnie z bonusów za walkę etc. Jakie bonusy dadzą mi aż 150?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Tak, siła jest z PN ewentualnie z bonusów za walkę etc. Jakie bonusy dadzą mi aż 150?

Tabliczki, jabłka, elixiry, to wszystko powinieneś już mieć i potrafić robić.

Także nie przejmuj się, 1.3.1 jest łatwym patchem, aż za łatwym przekonasz się otym niedługo :]

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Masz mało życia, przejdź się po Jarku i pozbieraj jagód. Twój cel na ten moment to 1k hp na zbroję z Kruka.
Zużywaj bonusy na siłę, idziesz w 1h to leć do skarbu ognistego smoka po miecz chyba 190 dmg. Wymogi zależne od patcha ale chyba na 1.3.1 140 siły.

Kredens

Kredens

Użytkownicy
posty40
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuję za rady ;D Chociaż jagód już całkiem sporo pozbierałem zrobiłem z 8 tych eliksirów +10hp

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dla potomnych na 1.3.2 jednak jest zmieniony wymóg na zbroję pana cienia. W opisie jest 3k hp tylko co z tego skoro przy próbie założenia pisze że 143 siły za mało. Wymóg na tym patchu to 490 siły... Mam wybijać jaszczuroczłeków w zbroi bazowej 180 defa ja pierdole...

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
jaki patch do gry magiem polecacie?

1.3.2 (Z chęcią bym zagrał , ale ten poziom trudnosci, ew zagrałbym na łatwym)

1.3.1 Niby wszystko ok, tylko te zbugowane bronie magiczne itd

Patch od Nergala, grał ktoś? Przeszedł ktoś całą gre na tym patchu? Ponoć zbugowany

1.2 Odpada, grałem już kiedyś, przyjemny ale troche chyba za łatwy.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
1.3.2 najmniej zbugowany, a poziom trudności, no cóż trzeba kombinować, ale wszystko się da :)

sir metall13

sir metall13

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
grając wojownikiem (straznik miejski) duże znaczenie ma patch 1.3.1? Nie ukrywam że gram na łatwym a dla mnie i tak jest ciężko :P tzn jak w nocy kruka

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
ma ogromnie bo potem masz magiczne zbugowane bronie i każdego 1 hitem zabijasz, a smoka 4...

xCancuN88x

xCancuN88x

Użytkownicy
posty41
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema siema, zależy mi na szybkiej odpowiedzi! Otóż wziąłem klucz od Parcivala, z dachu zamku i z tajnego pomieszczenia w magazynie. Problem pojawia się w momencie, kiedy już w pokoju próbuję przekroczyć drzwi i niestety i jest brak odpowiedniego klucza. Czy ja aby na pewno dobrze myślę, że go mam? Czy jest tu możliwość, że nie przejdę tych drzwi bo mam -23 u belka? (to już teorie spiskowe, bowiem pierwszy raz mi się tak zdarza i zgłupiałem!) Proszę pomóżcie!

Dodam jeszcze że mam zwiedzone praktycznie całe GD, a Cliff po odprowadzeniu mówi coś o skrzynce na polach ryżowych (w której ponoć jest kolejny klucz) Możecie mi dokładnie opisać jej położenie bądź zrobić dość jasny screen? Proszę, bo utknąłem...

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
A masz klucz z dachu?

xCancuN88x

xCancuN88x

Użytkownicy
posty41
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A masz klucz z dachu?

Oczywiście, dodatkowo sprawdziłem to trzykrotnie i go brałem. Patrząć po ekwipunku mam
- klucz do pierwszych drzwi z wyrytym napisem Gomeza
- klucz do trzecich drzwi z wyrytym napisem Gomeza

Więc nie mam teoretycznie do drugich drzwi. Dlatego chciałem zobaczyć co konkretnie chodzi z tymi skrzynkami i może tam znajdę odpowiedź alternatywną stąd pytanie o screena.

EDIT dla potomnych!
Zmieniłem w pliku ini ilość kolumn i wierszy w ekwipunku i okazało się, że się klucz odblokował i pojawił! Mogę przejść przez drzwi!

Tak btw, jakby ktoś jednak chciał pomóc z lokalizacją dokładną tej skrzynki o której mówi Cliff, to byłbym wdzięczny!

Post połączony: 2017-10-26, 01:21
Dobra jeszcze jedno arcy ważne pytanie! Gram strażnikiem miejskim (już paladynem). Do sprawy z gomezem potrzeba zgody trzech bogów (Innosa wziąłem wcześniej), Adanosa można w każdej chwili, a Beliara? Myślałem że jak miałem na minusie to się nie da (i nie dało bo Belek mówi że nic to nie daje). Poszedłem na Etlu mam 151 u Belka i dalej nie mogę. Co się dzieje? patch 1.3.1 jak coś jakieś propozycję co robić?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ten quest z błogosławieństwem trzech bogów najlepiej olać, za duża masakra z nabijaniem karmy... a zyski słabe.

Kredens

Kredens

Użytkownicy
posty40
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak w Returningu działa kradzież kieszonkowa? Mam z nią klika problemów.

1. Zapisałem grę przed Vatrasem, okradłem go z powodzeniem, następnie zginąłem co zmusiło mnie do wczytania stanu gry sprzed okradnięcia Vatrasa i nagle każda próba kończy się niepowodzeniem. Dlaczego?

2. Mam 102 zręczności, okradłem na luzie Hagena po czym podchodzę do Cavalorna, który ma do wyboru dialog "Kradzież będzie łatwa" po czym ona też się nie udaje.

Czy twórcy stwierdzili, że świetnym pomysłem będzie wprowadzenie losowości do kradzieży?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Jak w Returningu działa kradzież kieszonkowa? Mam z nią klika problemów.

Tak ona działa że trzeba robić ją metodą save/load, nie ma innej rady, w końcu wyjdzie :P

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miałeś sporego pecha że łatwa kradzież się nie udała przy ponad 100 zręki.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wybaczcie że post pod postem ale sytuacja tego wymaga.

Wie ktoś gdzie na Zapomnianej wyspie można znaleźć jabłka? Gorn zażyczył sobie 20...

exar

exar

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rebalance v2.1 patch 1.3.1
Pi*dowaty poziom trudności
Strażnik Świątynny
Spędziłem trochę czasu na wertowaniu tego, jak i innych for o tej modyfikacji i mam kilka pytań.
Jestem na początku III rozdziału, dolinę cieni(całą), kapitana na okręcie orków i wyspę innosa zrobiłem w drugim, przy czym paladynów nie zabijałem bo wiem, że karma u innosa będzie potrzebna w zadaniu z gomezem. More Ultaru także już mam.

- Jak daleko mogę się posunąć w eksterminacji/oczyszczaniu górniczej doliny z plugastwa i orków szczególnie? Gdzieś przeczytałem, że w którymś rozdziale następuje respawn.
- Kamienie dusz zbierać czy oddawać odrazu? Za 20 beliar nas nagradza ale nie wiem czy one nie są potrzebne do udoskonalania szponu beliara.
-W którym rozdziale brać się za senyaka, szczególnie zdobycie krzyża żywiołów i świątynie śniącego?

Moraan Mastersow

Moraan Mastersow

Użytkownicy
zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
posty64
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • zrob tu hajs bez ryzyka hardcore life rap unikat
Halo halo, zacząłem od nowa modzik na normalu (raczej nieistotne)
Zatrzymałem się przy zadaniu dla Cassi z kradzieżą pierścienia Constantino. Jako że chce zrobić all q w pierwszym rozdziale żeby mieć kopa w kolejnych, to nie moge sobie odmówić
Pewnie ten temat był gdzieś także poruszany.
Co zrobić by Thorben mógł mnie nauczyć otwierania zamków, albo od kogo nauczyć się kradzieży kieszonkowej? (Wiem, że Thorben nauczy nas jeśli przyniesiemy mu księge Lehmara, ale Cassia nie chce nauczyć mnie kradzieży a bicie go mija się z celem [próbowałem, może nawet dałbym rade go pobić ale rzuca się na mnie pół portu niezależnie od pory dnia])

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Halo halo, zacząłem od nowa modzik na normalu (raczej nieistotne)
Zatrzymałem się przy zadaniu dla Cassi z kradzieżą pierścienia Constantino. Jako że chce zrobić all q w pierwszym rozdziale żeby mieć kopa w kolejnych, to nie moge sobie odmówić
Pewnie ten temat był gdzieś także poruszany.
Co zrobić by Thorben mógł mnie nauczyć otwierania zamków, albo od kogo nauczyć się kradzieży kieszonkowej? (Wiem, że Thorben nauczy nas jeśli przyniesiemy mu księge Lehmara, ale Cassia nie chce nauczyć mnie kradzieży a bicie go mija się z celem [próbowałem, może nawet dałbym rade go pobić ale rzuca się na mnie pół portu niezależnie od pory dnia])

Przecież skrzynia Constantino nie jest zamknięta.

0 użytkowników
Do góry