Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4179931 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4179931

Odpowiedzi 14149

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie spotkałem chyba nikogo kto by uczył oprócz grimesa, szkoda PN na to w ogóle się nie przydaje.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Przydaje się, jeśli jesteś magiem, 1pkt inta. :]

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da radę przejść 1.3.1 albo 1.3.2 na rzezniku łucznikiem? Czy jednak za wysokie progi?
Najlepiej chyba w łowce smoków jak łucznik?

Mercy_1400

Mercy_1400

Użytkownicy
posty12
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Rex Gandi Granie na patchu 1.3.2 na rzeźniku i do tego łucznikiem brzmi jak próba samookalecznia, więc nie polecam. Na patchu 1.3.1 teoretycznie da się, ale będzie to cholernie flustrujące. Co do gildii to chyba najlepszą będzie najemnik ze względu na to, że CHYBA nie musi nosić swojej zbroi gildyjnej by rozmawiać z npc'tami i nie musi spełniać żadnych wymagań związanych z siłą.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na 1.3.2 nie można już farmić serc demona z kapliczki Beliara? Mam zbroje 210 ochrony i 1500 hp a padam na hita od demona, szkielety w obstawie nawet mieczy nie zdążą wyciągnąć.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
na 1.3.2 210ochrony i 1500hp to BARDZO niewiele.

Wargi by cie zagryzły :D
A co dopiero Demony...

Kredens

Kredens

Użytkownicy
posty40
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam o/

Niedawno przeszedłem po raz pierwszy Gothica I, II i Noc Kruka. Wciągnął mnie na tyle, że postanowiłem zabrać się za modyfikacje. Na pierwszy ogień poszedł Returning jako że słyszałem, iż jest niesamowitym modem z ogromem zmian. Mam jednak straszny problem z nowym dodatkiem - paskiem wytrzymałości. Ogarnięcie walki w zwykłym Gothicu do znośnego poziomu wymagało ode mnie sporo czasu, jednak udało mi się to. W owym modzie jednak wytrzymałość niszczy wszystko czego się nauczyłem - nie jestem w stanie nawet dojść do farmy Lobarta, tracę ukochany zielony pasek w zatrważającym tempie, które skutecznie zniechęca do gry.

Pytam zatem - co z tym zrobić? Czy mogę jakoś wyłączyć wytrzymałość? Naprawdę zależało mi na odkryciu tajemnic tej zachwalanej modyfikacji, ale wytrzymałość odbiera całą przyjemność z gry, jaką dała mi podstawka. Chciałem już skłonić się do kodów, aby chociaż zobaczyć świat, ale zdecydowałem najpierw zapytać tu ;d

Edit: Moja wersja gry to ReBalance v2.1(przynajmniej taką odpalam w Gothic Starterze) pobrana z gry online - z listy najlepszych modyfikacji.

paweu

paweu

Użytkownicy
posty64
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam o/

Niedawno przeszedłem po raz pierwszy Gothica I, II i Noc Kruka. Wciągnął mnie na tyle, że postanowiłem zabrać się za modyfikacje. Na pierwszy ogień poszedł Returning jako że słyszałem, iż jest niesamowitym modem z ogromem zmian. Mam jednak straszny problem z nowym dodatkiem - paskiem wytrzymałości. Ogarnięcie walki w zwykłym Gothicu do znośnego poziomu wymagało ode mnie sporo czasu, jednak udało mi się to. W owym modzie jednak wytrzymałość niszczy wszystko czego się nauczyłem - nie jestem w stanie nawet dojść do farmy Lobarta, tracę ukochany zielony pasek w zatrważającym tempie, które skutecznie zniechęca do gry.

Pytam zatem - co z tym zrobić? Czy mogę jakoś wyłączyć wytrzymałość? Naprawdę zależało mi na odkryciu tajemnic tej zachwalanej modyfikacji, ale wytrzymałość odbiera całą przyjemność z gry, jaką dała mi podstawka. Chciałem już skłonić się do kodów, aby chociaż zobaczyć świat, ale zdecydowałem najpierw zapytać tu ;d

Edit: Moja wersja gry to ReBalance v2.1(przynajmniej taką odpalam w Gothic Starterze) pobrana z gry online - z listy najlepszych modyfikacji.

Patch 1.3.1, oraz poziom bardzo łatwy. Tam jest wyłączona wytrzymałość.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
nie da się wyłączyć wytrzymałości.

Po prostu naucz się uników i zachowań zwierząt, a wytrzymałość regaj roslinami i jedzeniem, to na prawdę bardzo proste.

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli grasz bez ogarniczenia snu to wytrzymałość nie jest jakimś wielkim problemem.
Zawsze możesz się przekimać.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Po za tym, doskonałym sposobem na regeneracje wytrzymałości jest smażone MIĘSO!
Ma to wkońcu jakieś zastosowanie, a nie to samo co roślina lecząca, co jest zajebiste

xormonis

xormonis

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, mam problem związany z dołączeniem do wodnego kręgu. Otóż, wykonałem zadania z zaginionymi ludźmi, oraz z handlarzem bronią, rozmawiałem z saturasem itd.. ale rozmawiając z laresem nie mam opcji dialogowej związanej z zaginionymi, co za tym idzie, nie chce on ze mną ruszyć do magów wody.. (a posiada on 3 fragment ornamentu)
Wiecie co robie nie tak? Totalnie utknąłem..

EDIT: już ogarnalem! Zapomniałem sprawdzić wszystkie opcje dialogowe, dzięki jednej, lares wysłał mnie do baltrama, żeby ktoś go zmienił. Teraz powinno wszystko ruszyć!

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ewentualnie mogłeś przypadkowo sprzedać ornament laersa...

lichwiarzlehmar95

lichwiarzlehmar95

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Które zbroje opłaca się ulepszać grając najemnikiem/łowca smoków?

xormonis

xormonis

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z misją związaną z zabójstwem lehmara, przekazałem mu pozdrowienia od Asmala, wykończyłem i bliznę i lichwiarza, idę do Asmala a tam brak jakiejkolwiek linii dialogowej związanej z zadaniem, czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
(dodam, że zabiłem ich Szponem Beliara, może ma to jakieś znaczenie)

EDIT: Zadanie naprawione, cofnąłem się do poprzedniego save'u i zabiłem ich z normalnej broni, wszystko zadziałało (problem leżał w tym, że szpon zabija od razu, nie trzeba/można dobijać postaci)

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można gdzieś znaleźć zwój przyzwania demona? Nie mogę handlować z Xardasem bo gram strażnikiem świątynnym. Ewentualnie jest gdzieś w grze drugi zwój wiru? Zacząłem 4 rozdział i chętnie bym położył łapy na amulecie dla woja z ognistego smoka, ale bez Uriziela to mu nie dam rady. Magia strażnika nic mu nie robi, zmniejszenie potwora też bez efektu. Może jakaś inna ciekawa taktyka na niego?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Na smoki znam tylko jedną taktykę, nawalamy mieczem ile się da, potem ucieczka i się hilamy, aż do skutku :D

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie doczytałem że w 1.3.2 zmienili wymogi mieczy z Panów Cienia z hp. Teraz miecz z Dakata wymaga 575 siły... A taki byłem napalony na nową brzytwę. Dobrze że chociaż zbroja z niego została po staremu, chociaż boli fakt że w ekwipunku kisi mi się 40 winogron bo demon nie do ruszenia.

Kredens

Kredens

Użytkownicy
posty40
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam ponownie o/

Wcześniej pisałem, że przeszedłem po raz pierwszy Gothica 2 Noc Kruka i zabrałem się od razu za "mój pierwszy raz" Returninga. I tu pojawił się problem :D

Gram na poziomie łatwym(patch 1.3.1). Moje statystyki podane są w screenie poniżej. Noszę broń - Lekki Miecz Straży Świątynnej oraz Lekką Zbroję Straży Św. wymienianą na Ciężką Zbroję Straży(od Thorusa) gdy nie ma w pobliżu ludzi. Udało mi się dotrzeć z mniejszymi lub większymi problemami do Górniczej Doliny i okazuje się, że nie mam tu czego szukać. Nie mam najmniejszych szans z orkami i smoczymi zębaczami(pozostałe potwory typu zębacze czy wargi jeszcze ulegają). Czy coś zrobiłem źle? Punkty Nauki wydawałem tylko na siłę i broń 1h oraz dodatkowe umiejętności(reszta jest z tabliczek itp., w ekwipunku mam jedynie tabliczki i eliksiry siły na później). Prosiłbym ekspertów o pomoc, gdyż jestem ciekaw dalszego rozwoju historii :D

Spoiler

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
te 109 siły masz z samych PN? jak tak, to czas najwyższy użyć bonusów na siłę, 100 siły to za mało, minimum z 250 wtedy będziesz kosił.

0 użytkowników
Do góry