Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4405038 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4405038

Odpowiedzi 14149

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Pytanie do specjalistów od 1.3.2

Gram pierwszy raz na 1.3.2 i mam takie pytanie, czy to normalne ze mając 108siły w 1 rozdziale i broń 100dmg, nie robię nic potworom w khorninis takim jak Cieniostwór, goblin wojownik i warg?

Natomiast w r2 jak już poszedłem do jarkendaru to tam nagle jestem bez problemu zabić cieniostwora na kilka krytów, ale z tymi samymi statystykami w khroninis już nie?

Pytam się czy to normalne, czy ktoś zapomniał zmienić statystyki w jarkendarze?

W sumie dobrze że tak jest, bo inaczej nie możliwym bez cheatów byłoby przejście tej gry, nawet grając tak jak ja wszystko w siłę i 2h.

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Osoba wyżej miała podobny problem, ale na innej wersji. Może tak jak ona instalowałeś patche na siebie?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Osoba wyżej miała podobny problem, ale na innej wersji. Może tak jak ona instalowałeś patche na siebie?
Nie, osoba wyżej miała ciut inny problem :)

W sumie nie mam z tym problemu, tylko się pytam czy tak to ma wyglądać

Ja np: Tez zrobiłem test i dodałem sobie 500siły aby sprawdzić czy da się zabić cieniostwora mając 500siły i broń 105dmg dało się zabić cieniostwora w khorinis na jakieś 10 krytów.

Tylko pytam czy aby na pewno tak to miało wyglądać...

I nie nie jestem kretynem :D nie gram na sejwie ze starego patcha na 1.3.2 :D
tylko od nowa na 1.3.2

Po prostu chcę dać szanse temu patchowi, bo wszyscy tak hejcą go...
Chcę dać szansę twórcą, także pytam się czy tak to miało wyglądać.

Horrilon

Horrilon

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, zepsułem misję z Gerbrandtem (nie zjawiłem się o północy w karczmie; myślałem, że można tam przyjść każdej nocy, a nie tej konkretnej). Ta misja była o tyle ważna, że nie tylko bez niej nie wykonam zadania Gallahada (chociaż z tego co widzę ten koleś potrzebował tylko trzech listów polecających
http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=40380), ale i ponoć nie rozpocznę zadania z gildią morderców. Zwracam się do was, forumowiczów z pytaniem: Co robić? Jestem skłonny do używania cheatów, tyle że nie wiem, w jaki sposób mogłyby mi pomóc.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#12384 2016-11-04, 06:32(Ostatnia zmiana: 2016-11-04, 12:00)
A ja mam do Ciebie świetną poradę: Wczytaj grę i zacznij myśleć. Najczęściej korzystanie z kodów kończy się jeszcze większą liczbą błędów. Wymagane są cztery listy, kiedyś były trzy, ale to zmieniono.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Cześć, zepsułem misję z Gerbrandtem (nie zjawiłem się o północy w karczmie; myślałem, że można tam przyjść każdej nocy, a nie tej konkretnej). Ta misja była o tyle ważna, że nie tylko bez niej nie wykonam zadania Gallahada (chociaż z tego co widzę ten koleś potrzebował tylko trzech listów polecających
http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=40380), ale i ponoć nie rozpocznę zadania z gildią morderców. Zwracam się do was, forumowiczów z pytaniem: Co robić? Jestem skłonny do używania cheatów, tyle że nie wiem, w jaki sposób mogłyby mi pomóc.

Jedyne rozwiązanie to nowa gra :/

CzłowiekOgień

CzłowiekOgień

Użytkownicy
posty27
Propsy1
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
uzywaj cheat console od chickena to nie masz szans na bugi lugi .

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Witajcie wróciłem do starego save z 1.3.1, gram sobie w R1 wszystko jest fajnie, wchodzę do fortu azgan a tu ZONK!

Nie ma  ani jednego potworka, ani żadnych przedmiotów, jak rośliny czy takie rzeczy luźno leżące jak chleb, wino i inne znajdki... nie ma nic, są tylko postacie NPC paladyni ,reszta wyparowała...

Co tu się wydarzyło? da się to jakoś na prawić?
Na poprzedniej grze takich dzikich problemów nie miałem...

Falcun

Falcun

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejny bug

Zaliczone zadanie z przywódcą zębaczy, teoretycznie wszelkie linie dialogowe są (pazury i Fergan, odhaczony quest u Fajeta), ale u Bilgota tekstu o eskorcie to przełęczy nie ma + Garond też nie ma tekstu o zaliczeniu zadania z grupą Fajeta (z resztą jest normalnie i zadania są już zaliczone)
Także skopałem sobie save a przechodzić jeszcze raz 5-6 godzin rozgrywki jest średnio ciekawe

Da się buga jakoś naprawić czy pozostaje tylko wczytanie rozgrywki?

Fayors

Fayors

Użytkownicy
posty259
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy poza przywódcą stada zabiłeś jeszcze te zwykłe zębacze?

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
szybkie pytanko czy  ,,zrobienie szybkiego zapisu gry,, w gothic.ini nie zbuguje mi czegoś ?

karolll432

karolll432

Użytkownicy
posty4
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Cześć!

Da rade ukraść hagenowi klucz z 60 zręki ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Cześć!

Da rade ukraść hagenowi klucz z 60 zręki ?

Musi być 100.

Falcun

Falcun

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie jest receptura orkowych pomyj dla Salandrila?
Kto oprócz Ignaza uczy jeszcze mikstury szybkości, jak już wyciągnie kopyta w zadaniu z trucizną Constantino? Sagita czy ten typek z kazamatów klasztoru?
Receptura na mocny gin, za ile i u kogo?

A orkowe napoje dropisz na orkach bossach ale nie wszystkich.
Mag ognia Naoras robi ci pota.

Robi je również Salandril.
Dostajemy od niego misje alby znaleźć przepis na orkowe pomyje, czy wie ktoś gdzie można znaleźć ten przepis ?
Gdzieś wyczytałem że ma go ork elita koło mostu przy zamku, więc zacząłem wybijać wszystkie orki ale niestety nie znalazłem przepisu
Prawda to?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Tak prawda to, a pomyje lecą losowo z każdego orka od orka wojownika w górę, ze słabszych wersji chyba nie dropią.

Ale drop jest dość niski :P

A nie sorry, przepis gdzie dropi?

To nie wiem, ale prawdopodobnie z jakiegoś orka elity...
Miałem to, ale nie pamiętam skąd.

xDeus17174

xDeus17174

Użytkownicy
posty164
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest możliwe osiągnięcie 60 many w 1 rozdziale bez PN żeby dolaczyc do bractwa?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tak, kupując amulety i pierścienie.

Kiepek

Kiepek

Użytkownicy
posty20
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, mam problem. Jestem aktualnie w 3 rozdziale, ale dopiero zacząłem wykonywać zadania dla Myśliwych, zagaduję z Falkiem, on mówi żebym przyniósł mu tą skórę, to ja elegancko biorę pomniejszenie potwora i zabijam tego Czarnego trolla. Niosę mu tą skórę, oddaje mu ją, jest tylko jakaś jedna, czy tam dwie linijki dialogowe i nowy wpis w dzienniku i koniec. Zadanie o dołączeniu do myśliwych jest już w ukończonych questach, a mimo to nikt ze mną nie rozmawia z myśliwych, ani Falk ani ktokolwiek inny. Proszę o pomoc :s.

PS. Gram w wersję 2.1 z patchem 1.3.1

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Witam, mam problem. Jestem aktualnie w 3 rozdziale, ale dopiero zacząłem wykonywać zadania dla Myśliwych, zagaduję z Falkiem, on mówi żebym przyniósł mu tą skórę, to ja elegancko biorę pomniejszenie potwora i zabijam tego Czarnego trolla. Niosę mu tą skórę, oddaje mu ją, jest tylko jakaś jedna, czy tam dwie linijki dialogowe i nowy wpis w dzienniku i koniec. Zadanie o dołączeniu do myśliwych jest już w ukończonych questach, a mimo to nikt ze mną nie rozmawia z myśliwych, ani Falk ani ktokolwiek inny. Proszę o pomoc :s.

PS. Gram w wersję 2.1 z patchem 1.3.1

Chyba zbyt późno dołączyłeś do tych myśliwych, trzeba było to zrobić w R1.

0 użytkowników
Do góry