Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4415617 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4415617

Odpowiedzi 14149

Panek92

Panek92

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam pewien problem odnośnie tej modyfikacji, a mianowicie gdy wykonam wszystkie zadania u magów wody (ornamenty , handlarz bronią , zaginieni) dostaje list do saturasa i otwieram portal , przechodzę no i tu zaczyna się problem ... gra ładuje się , po czym mam wszystkie misje wykonane , brak mobków do bicia , teleport uaktywnione (tak jak bym wyczyścił cały jarkendar , rzecz jasna lvl mi nie wpadają itd.) jak mniemam to jest bug . Moje pytnie brzmi : czy da się coś z tym zrobić
ps:
dodam że nie grałem na kodach, mam rebalance 2.1 , patch 1.3.1
Jeśli była odpowiedz na takie pytanie to z góry przepraszam, ale nie zauważyłem .

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam
Mam pewien problem odnośnie tej modyfikacji, a mianowicie gdy wykonam wszystkie zadania u magów wody (ornamenty , handlarz bronią , zaginieni) dostaje list do saturasa i otwieram portal , przechodzę no i tu zaczyna się problem ... gra ładuje się , po czym mam wszystkie misje wykonane , brak mobków do bicia , teleport uaktywnione (tak jak bym wyczyścił cały jarkendar , rzecz jasna lvl mi nie wpadają itd.) jak mniemam to jest bug . Moje pytnie brzmi : czy da się coś z tym zrobić
ps:
dodam że nie grałem na kodach, mam rebalance 2.1 , patch 1.3.1
Jeśli była odpowiedz na takie pytanie to z góry przepraszam, ale nie zauważyłem .

mam nadzieje że jesteś na 2 rozdziale ?

Post połączony: 2016-08-02, 20:33
czy jest jakiś youtuber nagrywający na patchu 1.3.1 albo 1.3.2 ?

Panek92

Panek92

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak owszem jestem (jest możliwe być w "jarku " w 1 ? ) problem rozwiązany , należy usuwać save przed nową grą , bo pliki się nie nadpisują , to znaczy że jak ktoś przeszedł jarka to w nowej grze jak nadpisze save , w folderze z save nadal bd plik.( u mnie to był addonworld)

Grimm

Grimm

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie są te Chromaniny? Szukam według poradnika i w żadnym z tych miejsc nie ma żadnego. Pojawiają się kolejności czy jak? Czy drugi chromanin znajduje się w tej skrzynce za Duchem Gomeza? Bo jak tak to raczej będzie ciężko z tą karmą u Innosa jaką mam.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie są te Chromaniny? Szukam według poradnika i w żadnym z tych miejsc nie ma żadnego. Pojawiają się kolejności czy jak? Czy drugi chromanin znajduje się w tej skrzynce za Duchem Gomeza? Bo jak tak to raczej będzie ciężko z tą karmą u Innosa jaką mam.

w każdej książce są podpowiedzi gdzie szukać następnej jeśli nie chce ci się szukać w pisz na youtube: gothic 2 returning chrmaniny

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.

Mam taki dziwny problem. Wykonuję zadanie "Artefakty Starożytności". Mam zdobyć Morę Ulartu i potrzebuję do tego Amuletu Triramar. Powiedzmy, że chcę to zrobić w pokojowy sposób (chociaż nie do końca, ale o tym niżej) no więc po rozmowie z Xardasem modlę się do Beliara, potem daję pojawiającemu się demonowi Szpon, gadam z Zigosem i wtedy zaczynają we mnie walić pioruny, które zadają mi obrażenia dopóki nie zostanie mi resztka życia a do tego jeszcze kradną mi na stałe punkty trafień. I najgorsze jest to, że te pioruny się nie kończą, bo jak potem się przespałem, żeby zregenerować hp to one znowu zaczęły strzelać. No i tu pytanie: O co chodzi? Coś źle zrobiłem, czy jakiś po prostu błąd?

I jeszcze druga sprawa. Bo w sumie ten cały "pokojowy sposób" chcę zrobić tylko do pewnego momentu, bo wyczytałem w poradniku że ktoś mi potem zaoferuje pierścień +15 do siły, byle żebym tego zadania nie kończył, a że mi taka błyskotka się niebywale przyda, to po prostu wtedy ją wezmę i oleję questa  :D I tu pytania: czy to mi się zwyczajnie opłaca, czy nie zablokuje mi się przypadkiem możliwość wybicia tego całego obozu paladynów (no bo jednak tyle expa) i czy nie będzie to miało żadnego negatywnego wpływu na dalszą fabułę i rozgrywkę? Pytanie może banalne, ale to jest jednak Returning i zawsze wolę się upewnić  :D

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Miałeś wyrzucić szpon z ekwipunku, a już na pewno NIE dawać go.... Wczytaj  save.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Aaaa rzeczywiście. Przeoczyłem tą informację czytając ten cały poradnik Warda. Nie wiem czemu przeczytałem, że musimy mu go oddać :D Dzięki

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może mi ktoś podać bonusy jakie uzyskujemy z żywności? Widziałem na googlach, że jest wątek na innym forum ale chyba serwery im wywaliło (trochę przegryw)

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może mi ktoś podać bonusy jakie uzyskujemy z żywności? Widziałem na googlach, że jest wątek na innym forum ale chyba serwery im wywaliło (trochę przegryw)

podaj pach na jakim grasz bo na 1.3 zostały one zwiększone

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram na 1.3 :)
PS: Znalazłem gdzieś zakopaną odpowiedź na moje pytanie, ale teraz mam inny dylemat. Czy jak jest bonus za browary albo jabłka to można je "konsumować" w odstępach czasowych? Bo wypiłem trochę tych czarnych paladynów do odnowienia "zasobów" i niestety nie jestem w stanie powiedzieć ile, ale żadnego bonusu nie dostałem :/

Kirfy

Kirfy

Użytkownicy
posty29
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
PS: Znalazłem gdzieś zakopaną odpowiedź na moje pytanie, ale teraz mam inny dylemat. Czy jak jest bonus za browary albo jabłka to można je "konsumować" w odstępach czasowych? Bo wypiłem trochę tych czarnych paladynów do odnowienia "zasobów" i niestety nie jestem w stanie powiedzieć ile, ale żadnego bonusu nie dostałem :/
mozna

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

50 piw 3 punkty zdrowia i 1 punkt many (chyba)
25 jabłek 1 punk siły

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy jest jakaś różnica w statystykach między potworami związanymi questem a pozostałymi z tego samego gatunku? Dla przykładu dostałem od piratów zadanie oczyszczenia północnej plaży. Cieniostwora z jaskini zabiłem tracąc +- 10 z 16 wytrzymałości (45% broni 2H), natomiast walka z ciniostworem koło chaty tego golasa w dolinie kończy się moją śmiercią z wyczerpania, ponieważ kryty na tym śmieciu nie wchodzą albo są tak małe, że nawet tego nie zauważam. To samo tyczy się brzytwiaków. Te z kanionu są proste jak zębacze (120 range OP), a ten w chatce koło Williama i magów jest nie do zajebania z tego samego powodu co cieniostwory. Może po prostu mam pecha i 45% to za mało XD
Już jest ok bo znalazłem Taniec Śmierci na bagnach i już padają normalnie  :trollface:

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To znowu ja i znowu mam problem  :angry:

Mam już Morę Ulartu i wypróbowałem ją na jakimś stworzeniu, ale nie wiem czemu nie wyleciał mi z niej Kamień Dusz. Wtedy jeszcze całkiem nieświadomy jak to ma działać i nie wiedząc, że coś się spieprzyło i że powinien dropnąć mi wtedy Kamień Dusz po prostu grałem normalnie dalej. Po jakimś czasie gdy znów chciałem to wypróbować oczywiście już to nie działało, bo mi wyskoczyło, że dusza już została zniewolona i muszę zabrać Kamień Dusz czy coś podobnego. I teraz już nie mogę używać Mora Ulartu, a jeszcze nie walczyłem z Senyakiem, a ostatni sejw sprzed tego incydentu mam bodajże z 4 godziny wcześniej. Spróbowałem jeszcze przyzwać kodem ten Kamień Dusz, ale nic to nie dało.
Da się to jeszcze jakoś naprawić czy muszę wczytywać sejwa?  :angry:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wczytać sejva możesz tylko.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zenek23

Zenek23

Użytkownicy
posty50
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cholera...    :|   Ale dzięki za odpowiedź.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zeby ukończyć grę z tego co słyszałem trzeba wykonać prawie wszystkie zadania dla piratów a czy skarby grega też ? Bo jeśli tego nie zrobimy to będziemy mogli oczyścić kanion wraz z piratami.

Escudoo

Escudoo

Użytkownicy
posty4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pytanie: Kto w I rozdziale może nauczyć mnie walki bronią jednoręczną bez przystąpienia do którejkolwiek z gildii? Wolfgar uczy tylko członków straży, Cord osób bardziej doświadczonych, Buster natomiast w tej modyfikacji zamiast walki bronią uczy akrobatyki.

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie: Kto w I rozdziale może nauczyć mnie walki bronią jednoręczną bez przystąpienia do którejkolwiek z gildii? Wolfgar uczy tylko członków straży, Cord osób bardziej doświadczonych, Buster natomiast w tej modyfikacji zamiast walki bronią uczy akrobatyki.
Wulfgar zawsze uczył walki. Może masz buga lub wersję, w której to dodali (chociaż zakładam, że to pierwsze bo nie kojarzę, żeby to zmieniali). Spróbuj u Arlika. W dzień jest za magazynem w porcie a w nocy pije u Kardiffa.

0 użytkowników
Do góry