Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4401190 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4401190

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
A ja mam pytanie o punkty życia w drugim rozdziale, a konkretnie jak osiągnąć powyżej 1000 życia? Wiem o tabliczkach, bonusach z jedzenia i kapliczek, o winie z winogrom, o winie od mattea, o recepturze z leśnych i polnych jagód.

Co pominąłem? Bo nie widzę tego ,,1800 hp w drugim rozdziale''. Chyba nie chodzi o bonusy pż od Innosa za 500 złota :'D
Ja widzę nawet nieco powyżej 2000 punktów trafień w 2 rozdziale.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Warto oddawać Xardasowi serca demonów? :)

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Warto oddawać Xardasowi serca demonów? :)
Tałk.

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie powiedziałbym... a mikstura na HP z ich serc?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak gra magiem to w sumie po co mu hp? Ja nie zrobiłem ani jednego wina na hp. Wszystkie wrzuciłem do win na inta + mane, a resztę do Xardasa. Można osiągnąć 1000 hp bez win w drugim rozdziale na tą zbroje z Kruka.

kuszczyk

kuszczyk

Użytkownicy
posty63
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
witam, gram na poziomie trudnym i mógłby ktoś wymienić bonus do siły skąd mogę je czerpać? wiem o gularzach, o jabłuszkach, eliksiry ze smoczych korzeni, zakręcenie rożnem u myśliwych, kowal harad, coś jeszcze? gram strażnikiem świątynnym i nie wiem za bardzo co i jak nim:P

ps. jak zrobiłem misje u galahada czy jak mu tam to co mam wybrać jako nagrodę? myślałem, że jako strażnik świątynny mimo wszystko przydałoby się zniszczenie ożywieńców. Ale też nasuwa się pytanie czy to dobre wyjście, a jeśli tak to czy bym potrzebował jakiejś ilości inta na ta rune?

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam, gram na poziomie trudnym i mógłby ktoś wymienić bonus do siły skąd mogę je czerpać? wiem o gularzach, o jabłuszkach, eliksiry ze smoczych korzeni, zakręcenie rożnem u myśliwych, kowal harad, coś jeszcze? gram strażnikiem świątynnym i nie wiem za bardzo co i jak nim:P

ps. jak zrobiłem misje u galahada czy jak mu tam to co mam wybrać jako nagrodę? myślałem, że jako strażnik świątynny mimo wszystko przydałoby się zniszczenie ożywieńców. Ale też nasuwa się pytanie czy to dobre wyjście, a jeśli tak to czy bym potrzebował jakiejś ilości inta na ta rune?
Zapraszam na dział "Ciekawostki" :)

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jak gra magiem to w sumie po co mu hp? Ja nie zrobiłem ani jednego wina na hp. Wszystkie wrzuciłem do win na inta + mane, a resztę do Xardasa. Można osiągnąć 1000 hp bez win w drugim rozdziale na tą zbroje z Kruka.
Pewnie,że można,ale co ze zbroją z Dakata-wymagane 3 koła hp,da się wogóle tyle osiągnąć?Sam mam jakieś 1300 czy 1400 w 3 rozdziale,ale nie wiem gdzie znaleźć jakieś demony,poszukam w ŚŚ.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie,że można,ale co ze zbroją z Dakata-wymagane 3 koła hp,da się wogóle tyle osiągnąć?Sam mam jakieś 1300 czy 1400 w 3 rozdziale,ale nie wiem gdzie znaleźć jakieś demony,poszukam w ŚŚ.
Na tą zbroje to już nie ma opcji bez win. Tylko że jak maga dopadną w zwarciu to nie rzuci czaru więc nawet najlepsza zbroja mu nie pomoże. Według mnie grając magiem lepiej robić wina na inta i manę, zbroje z Dakata olać i biegać w szacie.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Na tą zbroje to już nie ma opcji bez win. Tylko że jak maga dopadną w zwarciu to nie rzuci czaru więc nawet najlepsza zbroja mu nie pomoże. Według mnie grając magiem lepiej robić wina na inta i manę, zbroje z Dakata olać i biegać w szacie.
Jakie dopadną w zwarciu?Ja do tej pory latam z pierścieniem dzika bo mobilność w walce magiem to sprawa kluczowa,aczkolwiek czarami w 3 rozdziale nic nie zrobię demonowi,księciu demonów albo jakiemuś porządnemu bossowi,więc zbroja w walce kosturem się przydaje.
Dam radę ze smokami taką postacią?Wbijam do 4 rozdziału, w co rozdać pny?Z tego co wiem powinienem uczyć się demonologii i siać rozpierdol demonami.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Gra magiem musi być nieprawdopodobnie prosta skoro na 27 poziomie postaci masz niemal wszystkie umiejętności wyuczone i nie masz co zrobić z 108 punktami nauki. Klasa magiczna powinna zostać kompletnie przerobiona w returningu.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak już chcesz iść w demona to od razu w księcia. Mi pomaga co najwyżej przy bossach w zwykłej walce go nie przyzywam Przy smokach powinien ładnie pomóc. Trochę biednie z maną i intem stoisz. Wyciągnij runę z Uriziela i lajtem wszystko poczyścisz.

Gra magiem musi być nieprawdopodobnie prosta skoro na 27 poziomie postaci masz niemal wszystkie umiejętności wyuczone i nie masz co zrobić z 108 punktami nauki. Klasa magiczna powinna zostać kompletnie przerobiona w returningu.
To fakt mnie znudziło w 4 rozdziale bo było za łatwo magiem. Sam mam koło 130 pkt nauki i nie mam za bardzo na co to wydać.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Och za to wojownik jest niezwykle interesujący.Grając najemnikiem skończyłem grę w 2 rozdziale,bo znudziło mnie siekanie orków wojowników na 2 hity i czarnych orków na 3 smoczą zgubą...
Magiem na Rzeźniku przynajmniej musiałem się trochę natrudzić,a co do 100 punktów nauki-nauka 4 kręgu i demonologii pochłonęła 80 pnów naraz-5 i 6 krąg magii wraz z runami pochłoną tyle,że niemal na nic więcej mi nie starczy więc nie gadaj,że nie ma co robić z pn'ami.Praktycznie wszystko poszło na niezbędne rzeczy,a połowa tych nauczonych umiejętności kosztowała 1 pn ^^

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Powie mi ktoś, dlaczego po zabraniu skrzynki na wyspie Etlu, gdy chcę przejść przez most do kaplicy, w połowie mostu trafia mnie piorun i piszę że kamuflaż został zniszczony czy jakoś tak, do tego nie mogę się wtedy ruszyć bo bezimienny pierdoli cały czas "niemożliwe" i paladyni mnie zabijają. Wkurza mnie to, co robię źle?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś, dlaczego po zabraniu skrzynki na wyspie Etlu, gdy chcę przejść przez most do kaplicy, w połowie mostu trafia mnie piorun i piszę że kamuflaż został zniszczony czy jakoś tak, do tego nie mogę się wtedy ruszyć bo bezimienny pierdoli cały czas "niemożliwe" i paladyni mnie zabijają. Wkurza mnie to, co robię źle?
To może spróbuj zniszczyć kamuflaż przed wejściem na most (nie wiem czy się da,zawsze wolałem pierścień fellangora i rzeź paladynów) i zrzuć paladynów i duchy do wody.

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto poza Ignazem uczy wyrabiania różnych rodzajów strzał (magiczne, ogniste etc)? I czy warto, jeśli się gra łucznikiem, uczyć się wyrobu każdego rodzaju strzał?

Ignaz ginie już w drugim czy dopiero w trzecim rodziale?

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
No w każdej walce też trzaska mnie piorunem i bezi zaczyna gadać "niemożliwe" cały czas i przez to się zawiesza i ginę. :/ Pomóżcie.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W momencie pojawienie się błyskawicy szybki zapis i wczyt i do boju. To, że kamuflaż zniknał na moście to tak miało być, bo magia Innosa xd.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ty to @gothicman masz głowę, na karku. Dzięki i props leci :D

PC, na którym siedzę:

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Kto poza Ignazem uczy wyrabiania różnych rodzajów strzał (magiczne, ogniste etc)? I czy warto, jeśli się gra łucznikiem, uczyć się wyrobu każdego rodzaju strzał?

Ignaz ginie już w drugim czy dopiero w trzecim rodziale?
Ignaz ginie dopiero kiedy dostarczysz Constantino truciznę i Karrasowi 3 zwoje Niepamięć.

0 użytkowników
Do góry