Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4402330 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4402330

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Dzieki Macius za odpowiedz. Tak mnie korci zeby nauczyc sie kuszy do 24 % i przeczytac tabliczki zeby jakos wybic wszystkich orkow na okolo zamku. Oplaca sie?
Jeżeli nie masz zamiaru dalej rozwijać kusznictwa to nie warto. Stojąc na tych słupkach od orkowych namiotów i tak trafia się niemal zawsze. Problem jest jedynie z szamanami i orkowymi kusznikami do których trzeba podejść i ubić z bliska.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
co zrobic aby miecz nordmarski byl jednoreczny?

Macius jaki masz lvl? i ile ci sie do tej pory udalo uzbierac smoczych korzeni ? ;p

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
co zrobic aby miecz nordmarski byl jednoreczny?

Macius jaki masz lvl? i ile ci sie do tej pory udalo uzbierac smoczych korzeni ? ;p
Odpowiem na pytanie nr 1 bo na nr 2 nie mogę odpowiedzieć.
Jednoręczny Nordmarski miecz ma Inubis (ten w krypcie koło farmy Onara). Także jak go chcesz trzeba go pokonać. Wymaga 140 siły ten mieczyk do założenia.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Morghar99
Mam obecnie niemal 34 lvl. Ciężko jest mi napisać ile dokładnie smoczych korzeni znalazłem bo na bieżąco robie z nich miksturki :)

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
o matko... specjalnie chcialem ten mieczyk aby ubic szkielety z zatopionej wiezy xardasa bo jest z nimi ciezko a tu sie dowiaduje ze mam innych szkieletow pokonac aby miec ten miecz... 

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Dziwnie jest to zrobione no ale cóż ja nieźle się namęczyłem w tych lokacjach by wybić te szkielety a mieczyk dopiero duużo później zabrałem.

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ale bezsens to jest juz naprawde zesrane... gram se gram zalozylem se ulumulu zeby orkowie mnie nie atakowali potem zdjalem zeby zalozyc jakis mieczyk do walki potem znowu chcialem zalozyc ulu mulu patrze a nie mam go wgl w ewkipunku -.- wtf? cos zjadlo mi ulu mulu

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Zapewne musiał wystąpić jakiś bug dziwny, ja też robiłem podobne do ciebie operacje: ulumulu -> mieczyk -> ulumulu. Ale nigdy mi nie zniknęło.

A tak zapytam... Czy skrzynki/drzwi, które otworzyłem za pomocą klucza będą już na zawsze otwarte (tzn nie potrzeba do nich więcej klucza?) bo chciałbym wszystkie klucze gdzieś sprzedać albo wywalić bo zajmują mnóstwo miejsca w ekwipunku.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Morghar99
Musiałeś jebnać orkowi z ulumulu nie ma innej możliwości.
Bezsensownie to jest obecnie grać na bronie dwuręczne. Sytuacja wygląda tak, najlepsza dostępna na chwile obecną dla mnie dwuręczna broń to smocza zguba - 230 dmg. Natomiast pokonując inubisa wjeżdżamy na jakiś total op jednoręczny mieczyk o nazwie lodowa zguba zadający kurwa 500 dmg i zamrażający przeciwnika. Jakie staty ma uriziel?

Psalm 19

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
Mam buga z Ashtarem :S po oddaniu sfer opiekunom i pokonaniu demona dalej jest nieśmiertelny.

@Morghar99
Bezsensownie to jest obecnie grać na bronie dwuręczne. Sytuacja wygląda tak, najlepsza dostępna na chwile obecną dla mnie dwuręczna broń to smocza zguba - 230 dmg. Natomiast pokonując inubisa wjeżdżamy na jakiś total op jednoręczny mieczyk o nazwie lodowa zguba zadający kurwa 500 dmg i zamrażający przeciwnika. Jakie staty ma uriziel?

Za quest z chromaninem po pokonaniu szkieleta mamy mieczyk 2H 340 obrażen i 200 z magii, ale wymaga 2500 życia :D no i też zamraża.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tyle dobrze. Chociaż te 2500 hp to w 3 rozdziale osiągnąć można dopiero a 1800 łatwo w 2.

Psalm 19

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Tyle dobrze. Chociaż te 2500 hp to w 3 rozdziale osiągnąć można dopiero a 1800 łatwo w 2.
Uriziel ma chyba 400+200 dmg ale nie jestem pewny. Do zdobycia jest jeszcze potężniejszy mieczyk. W 2 albo 3 rozdziale dostajesz misję od opiekunów na zabicie sergia, z jego nieumarłej wersji wypada mieczyk który posiada 615 dmg i wymaga 500 siły :)

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
śmieszy mnie to ze raz bezi jest sczuply a raz gruby ;D a co do ulumulu to nie bilem nim nikogo..tak btw nie polecam atakowac orkow np z kuszy z zalozynym ulumulu bo nagle znika chociazby u mnie ;d

marcinqszu

marcinqszu

Użytkownicy
posty30
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Takie mało pytanko mam bo mi się gra zcrashowała przed chwilką jak chciałem załatwić Robogłowa (tego bossa topielca koło farmy Onara) podprowadzając go pod chatkę Erola. Bydlak jednak załatwił przy okazji Bustera. Zaznacza się 0-we użycie kodów oraz, że poprzednim razem przechodząc na patchu 1.2 tak nie miałem.

Dopisek. Doprowadziłem go do Grega i znowu to samo.

Co zrobić z tym fantem? Zostawić gada na późniejszy etap/rozdzaił i zaciupać samemu czy próbować dalej tą samą metodą w r1 z i walnąć last hita?

zatłukłem go  samemu, klinując pod ścianą i męcząc przez jakieś 10min.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak zgadza się nie używać nawet magi z założoną bronią ulumulu,

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Morghar99
Cały myk polega na tym aby kiedy atakujesz orków ulumulu mieć schowane w plecaku a nie na plecach :)

Psalm 19

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oficjalnie po pograniu łukiem stwierdzam iż................ NIE WARTO :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Miałem to samo tyle, że w poprzednim patchu. Po prostu gothic ma zrypany system walki na odległość za pomocą łuku czy też kuszy.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Miecze z panow cieni te nie magiczne i tak sa slabsze od magicznych kos :P

Urek ma ledwo 250 + 125 + 125
Miecze zamrazajace sa i tak lepsze od niego :P
Od nich jedyne co jest lepsze to te z SO i gniewy

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Trunkten

Trunkten

Użytkownicy
posty49
Propsy48
  • Użytkownicy
W Gothicu łukcznikiem na początku gramy na zasadzie wdrap się gdzie cię potwór nie dosięgnie i walimy :P później jak już mamy 100% w łuku i broń od Rafy to jest luzik.

0 użytkowników
Do góry