Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4398080 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4398080

Odpowiedzi 14149

Jack Aligator

Jack Aligator

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy otrzymam pierwsze zadanie od Opiekunów?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Idziesz do kotlinki z jaskinią z pełzaczami, tam gdzie nowicjusz musi znaleźć kamień runiczny. W kotlince tej będzie stał zawodnik który zleci ci pierwsze zadanie.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Jack Aligator

Jack Aligator

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z Gildią Zabójców...
Postanowiłem tym razem zostać Strażnikiem Miejskim. Jak pomyślałem, tak zrobiłem. Po wykonaniu zadania u Gerbrandt'a, idę na spotkanie z Asmalem, a On (jak już ktoś gdzieś w tym temacie wspominał) zabija mnie, z racji pełnionej przeze mnie funkcji... Jak już wspomniałem, ktoś miał podobny problem i zalecono mu po wzięciu zadania na Gildie Zabójców pogadać z Cassią, a dopiero później z Asmalem. Niestety, ja żadnego zadania związanego z Gildia Zabójców od Andre nie dostaję. Błąd, czy może zadanie to uzależnione jest od jakiegoś wydarzenia/rozdziału?
Dodam, że jeśli NAJPIERW zostanę czeladnikiem, później pogadam z Asmalem, a dopiero po rozmowie dołącze do Straży, to nie ma żadnego problemu. Nie przeszkadza mu nasze stanowisko.
Nie było by problemu, gdyby nie fakt, że czeladnikiem chce zostać jak najpóźniej, a oprócz dołączenia do Straży, jest to jedyna opcja, żeby się dostać do górnego miasta...

Pamiętam że był sposób na przejście przez każdą bramę trzymając A, no cóż to będzie jedne wyjście chyba.
Albo zostaw wątek Gildii Zabójców na później :)

Maciuś ja nic od Dagotha nie dostaje ani nic i pamiętam że trzeba zabić Lucjana, a raczej pomóc tylko nie wiem w którym rozdziale tak więc może mógłbyś mi powiedzieć?

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od Dagotha dostaje sie pierscien, trzeba go zalozyc zeby móc pogadać z wojownikiem z którym mamy zabić tego Lucjana. Można to zrobić nawet w pierwszym rozdziale.

Mam pytanie do karmy. Po co ona w ogóle potrzebna oprócz tego że zależy od niej korzystanie ze zwojów przywołań ? kimkolwiek bym grał to i tak będe miał na minusie u Inosa bo zawsze zabijam i kradne żeby było więcej expa i złota.

Xarcon

Xarcon

Użytkownicy
posty60
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dlaczego Darrion nie chce mnie uczyć? Wcześniej mowil, ze brak mi zdolnosci kowalskich czy jakos tak, teraz moge kuć rubinowe ostrze i dalej nic

Post połączony: 2015-02-27, 17:56
Chodzi mi dokładniej o przekuwanie zbroi strażnika 

Jack Aligator

Jack Aligator

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy

@Lobos : Karma potrzebna jest do zadań np. z Gomezem nie wiem czy znasz ten quest,ale nie bd Ci psuł sam sobie go zobaczysz.
Karma np.Beliara potrzebna jest do założenia szponu.

Post połączony: 2015-02-27, 18:04
Idziesz do kotlinki z jaskinią z pełzaczami, tam gdzie nowicjusz musi znaleźć kamień runiczny. W kotlince tej będzie stał zawodnik który zleci ci pierwsze zadanie.

Rozumiem,że nie dostanę pierścienia?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Xarcon
Spróbuj się najpierw nauczyć przekłuwania przepaski.

@Jack Aligator
Nie masz żadnej opcji dialogowej przy daghocie?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy moze mi ktos powiedziec dlaczego jak uzywam miecza sentenzy to nagle jest efekt spowolnienia jakbym palil ziele? Strasznie dokuczliwe to jest i musze niestety slabszych mieczy uzywac..

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy i kiedy wróci forum z poradnikiem warda? Czuje się niepewnie bez tego wspomagacza.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Który jest nieaktualny :P pytaj tu przynajmniej masz aktualne info

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Xarcon

Xarcon

Użytkownicy
posty60
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W sumie to tam przynajmniej był dobry spis zadań. O to jak je wykonać można było tutaj pytać.

Watchmaker

Watchmaker

Użytkownicy
posty34
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy i kiedy wróci forum z poradnikiem warda? Czuje się niepewnie bez tego wspomagacza.

Wyświetl sobie kopię. Musisz wyszukać sobie przez google odpowiedni temat np piszesz "returning pun gildia zabójców" przy wynikach masz pod nazwą wyniku dokładny link a obok strzałkę w dół, klikasz na nią i wybierasz KOPIA i voila ;)

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Dlaczego Darrion nie chce mnie uczyć? Wcześniej mowil, ze brak mi zdolnosci kowalskich czy jakos tak, teraz moge kuć rubinowe ostrze i dalej nic

Post połączony: 2015-02-27, 17:56
Chodzi mi dokładniej o przekuwanie zbroi strażnika
Jest taka zasada, że musisz uczyć się przekuwania od najgorszych do najlepszych. Np. grając najemnikiem i łowcą smoków trzeba się uczyc po kolei:
Lekki pancerz najemnika -> średni najemnika -> ciężki najemnika -> lekki łs -> średni łs -> ciężki łs.
Zapewne tak samo to działa w stosunku do innych frakcji.

czy moze mi ktos powiedziec dlaczego jak uzywam miecza sentenzy to nagle jest efekt spowolnienia jakbym palil ziele? Strasznie dokuczliwe to jest i musze niestety slabszych mieczy uzywac..
Jeden z graczy powiedział, że jest to zabezpieczenie unikalnych broni NPC żeby gracz nie mógł z nich korzystać.

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
tez macie problem z iloscia rdestow? prawie wszystkie zuzylem na potki na Pż i wykupilem juz od kazdego handlarza i juz nie wiem skad mam brac te rdesty a potki by sie przydaly  ;d

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ognisty luk jest pod kamiennym kręgiem ?
Ja nie mialem problemu z rdestami.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Owszem rdestów brakuje. Niemal na każdą miksturke potrzeba.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dlatego wściubiamy nosa w każda dziurę aby coś jeszcze znaleźć :P i odwiedzamy kupców :P
Tak tam jest nasz ognisty łuk :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Jack Aligator

Jack Aligator

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar mam pytanko czy Ty miałeś kiedykolwiek problem z Dagothem ? Nie dostaje pierścienia po zgodzeniu się. :(

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wow ale zgodzeniu na co ?

Jack Aligator

Jack Aligator

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgodzeniu na to co mówił Dagoth, o podążaniu ścieżką czy jakoś tak. (Pierwsza rozmowa w wieży Xardasa)

0 użytkowników
Do góry