Ja orkowy bimber znalazłem w górniczej dolinie z orka który pojawia się kiedy otworzymy skrzynke w jaskini w obok bandytów w śnieżnej krainie.
Przedstawie ci więc w jaki sposób wyciągamy 200 siły w 2 rozdziale na moim przykładzie:
- nauka siły do 84 punktów ( w tym bonus od harada za zostanie czeladnikiem, bonus od erola za stare tabliczki )
- 20 siły z kapliczek
- 25 siły z biżuterii
- około 45 siły z mikstur
- około 20 siły z kamiennych tabliczek
- około 6 siły - gulasze tekli, specjalne pieczone mięso od nicolasa, młot lou z obozu bandytów oraz gulasz od kucharza w jarku, pieczone mięso przy grillu ze ścierwojada.
- około 10 siły za zabijanie potworów.
To widać, że ten bimber poprostu wypada losowo z każdego możliwego orka ale jest na to mała szansa. Dzięki

Ja właśnie uczyłem się siły do 90 (w tym +5 od harada było), później zjadłem jedzonko pod siłe (3 gulasze, 1 parujący gulasz, 1 gulasz z młotem lou, 1 mięso od niclasa) i pare miksturek, nie uczyłem się narazie jeszcze robienia miksturek pod siłę, a z kapliczek to w ogóle nie korzystałem. Narazie udało mi się dobić do 150 siły z biżuterią i nie jest źle ale dzięki za poradę

2 pytanie: jak licza się obrazenia od broni wymagającej zręczności ? Czy zręczność również wpływa na obrazenia od takiej broni ? Jeżeli tak to ile dmg od zrecznosci ?
Zasada jest taka, że każda broń do walki wręcz, niezależnie czy jest 1h czy 2h, czy wymaga many, zręczności, pż, siły itd... Zawsze dodatkowe dmg do takich broni jest liczone od SIŁY.
Natomiast każda broń dystansowa zadaje dodatkowe obrażenia zależne tylko od ZRĘCZNOŚCI.
> Taka jest poprostu mechanika gry

Witam, gdzie mogę znaleźć lepszą broń jednoręczną niż Gniew Demona, mając 205 siły i 2 rozdział ? Bo chcę się wybrać do świątyni śniącego, ale demony za dużo sobie z moich ataków nie robią. 
Dodam, że przejrzałem spis broni, ale statystyki są tam trochę nie aktualne, gram na patchu 1.3
Raczej lepszej broni nie dostaniesz, ja zdobywając ten miecz byłem już baardzo szczęśliwy. Jest w sumie jeszcze lepszy miecz 1h. Inubis go ma, ten w krypcie za farmą Onara, ale jego mieczyk wymaga 1800 pż. I pokonanie jego armii najpierw stanowi dopiero wyzwanie ;P