Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4415398 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4415398

Odpowiedzi 14149

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ile max opłaca sie tracic pn na wydobycie złota zeby nie wydac za duzo ale zeby tez złota było z tego dosyć?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sc@rpion

Sc@rpion

Użytkownicy
posty36
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zastanawiam się jako nowicjusz ciemności czy uczyć się tej many... Gram na trudnym. Nie wydanie na mane ani jednego PN bylo by niesamowicie wygodne, starczylo by na wszystko inne, np wszystkie zdolnosci mysliwskie. Jak sądzicie ? Jest to kwestia około 40 many mniej, za około 40 PN

2 pytanie: jak licza się obrazenia od broni wymagającej zręczności ? Czy zręczność również wpływa na obrazenia od takiej broni ? Jeżeli tak to ile dmg od zrecznosci ?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Poleci ktoś jakiś szybki sposób na kasę w mieście? Zacząłem grać dzisiaj i nie wiem jakim cudem, ale do zapłacenia mam za pobicie 750 złota grzywny, pobiłem tylko Fellana do questa dla Alvina... No i jestem z lekka uziemiony, bo z miasta nie wyjdę, do górnego miasta też wejść nie mogę zrobić paru questów, no po prostu jestem z lekka uziemiony. Jak coś czeladnik u Harada, ale za stal od Hakona i tak nie zrobię 750 złota :D

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Ja orkowy bimber znalazłem w górniczej dolinie z orka który pojawia się kiedy otworzymy skrzynke w jaskini w obok bandytów w śnieżnej krainie.
Przedstawie ci więc w jaki sposób wyciągamy 200 siły w 2 rozdziale na moim przykładzie:
- nauka siły do 84 punktów ( w tym bonus od harada za zostanie czeladnikiem, bonus od erola za stare tabliczki )
- 20 siły z kapliczek
- 25 siły z biżuterii
- około 45 siły z mikstur
- około 20 siły z kamiennych tabliczek
-  około 6 siły - gulasze tekli, specjalne pieczone mięso od nicolasa, młot lou z obozu bandytów oraz gulasz od kucharza w jarku, pieczone mięso przy grillu ze ścierwojada.
- około 10 siły za zabijanie potworów.

To widać, że ten bimber poprostu wypada losowo z każdego możliwego orka ale jest na to mała szansa. Dzięki :)
Ja właśnie uczyłem się siły do 90 (w tym +5 od harada było), później zjadłem jedzonko pod siłe (3 gulasze, 1 parujący gulasz, 1 gulasz z młotem lou, 1 mięso od niclasa) i pare miksturek, nie uczyłem się narazie jeszcze robienia miksturek pod siłę, a z kapliczek to w ogóle nie korzystałem. Narazie udało mi się dobić do 150 siły z biżuterią i nie jest źle ale dzięki za poradę :)

2 pytanie: jak licza się obrazenia od broni wymagającej zręczności ? Czy zręczność również wpływa na obrazenia od takiej broni ? Jeżeli tak to ile dmg od zrecznosci ?

Zasada jest taka, że każda broń do walki wręcz, niezależnie czy jest 1h czy 2h, czy wymaga many, zręczności, pż, siły itd... Zawsze dodatkowe dmg do takich broni jest liczone od SIŁY.
Natomiast każda broń dystansowa zadaje dodatkowe obrażenia zależne tylko od ZRĘCZNOŚCI.
> Taka jest poprostu mechanika gry :)

Witam, gdzie mogę znaleźć lepszą broń jednoręczną niż Gniew Demona, mając 205 siły i 2 rozdział ? Bo chcę się wybrać do świątyni śniącego, ale demony za dużo sobie z moich ataków nie robią. :D
Dodam, że przejrzałem spis broni, ale statystyki są tam trochę nie aktualne, gram na patchu 1.3

Raczej lepszej broni nie dostaniesz, ja zdobywając ten miecz byłem już baardzo szczęśliwy. Jest w sumie jeszcze lepszy miecz 1h. Inubis go ma, ten w krypcie za farmą Onara, ale jego mieczyk wymaga 1800 pż. I pokonanie jego armii najpierw stanowi dopiero wyzwanie ;P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Mylisz się.
Autorstwa @Thompson
Jeszcze pewna kwestia związana z obrażeniami od broni do walki wręcz wymagających zręczności.

Dajmy na to, że mamy zmienną A.

Na poziomach Rzeźnik i SuperHARD wynosi ona 3. Na reszcie poziomów: 2.

Obrażenia wynoszą: obrażenia broni + (zręczność / A)

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
A to jeżeli w returnie zmieniono nieco wzory na dmg to zwracam honor. Podałem takie jakie panują w normalnym g2nk, sądziłem, że były niezmienione

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To co wplywa na dmg jest uzaleznione od rodzaju dmg dla siły jest to edge lu blunt dla zrecznosci point :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie : Który alchemik uczy mikstury siły?

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sc@rpion

Sc@rpion

Użytkownicy
posty36
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mylisz się.
Autorstwa @Thompson
Jeszcze pewna kwestia związana z obrażeniami od broni do walki wręcz wymagających zręczności.

Dajmy na to, że mamy zmienną A.

Na poziomach Rzeźnik i SuperHARD wynosi ona 3. Na reszcie poziomów: 2.

Obrażenia wynoszą: obrażenia broni + (zręczność / A)

Tak więc kochany coś tutaj nie gra ;) Właśnie zrobiłem sobie test, używając marvina (ofc nie gram na nim). Zamienilem sie w DZIKA, zeby sprawdzic ile ma armora ;) MA 100 obrony przed bronią. Ja obecnie korzystam z miecza Szakal - 90 obr, mam 13 siły i 76 zręczności, w twoim wzorze, nawet nie licząc siły wychodziło by mi 128 obrażen ;) 90 + (76/2) = 128 obr.

Gram na trudnym wiec, jak mowisz dzielę przez 2, a nawet jezeli dzielil bym na 3, jak to ma niby byc na super hard i rzenik to wyszlo by wtedy: 90 + (76/3) = 112 obr. - i tak dochodziło by do przebicia pancerza dzika i zAdania mu więcej niz minimalne obrażenia.

Obecnie NIE PRZEBIJAM PANCERZA DZIKA, zadaję mu max 105 obrażen lub mniej (105 to liczba, ktora zadawala by mu dalej obrazenia w wys. 5 obr)

Tak więc nawet jezeli Panowie modderzy pisali o tym wzorze na liczenie obrazen z broni wymag. zrecznosci to jest to błędne założenie ;).

Sądzę, iż broń do zrecznosci dalej przyjmuje bonus obr TYLKO od siły bo dopiero wtedy by mi się zgadzało 90 + 13 = 103 - nie przebijam dzika.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sc@rpion

Sc@rpion

Użytkownicy
posty36
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Tizgar, tak jak pleciesz glupoty co do stałych obrazen od kosturów, bo w rzeczywistosci zadaja obrazenia krytyczne z czestotliwoscia rowna procentowi poslugiwania się bronią (w innym przypadku 5 obr), tak mylisz się co do zrecznosci. Bo co mi z tego, ze wy mowicie jak jest bo to przeciez programowaliscie, skoro ja jako gracz, mam teraz 100% dowód na to, ze się mylicie  :fuckyeah:

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
To już jest twój wybór. Na normalnym poziomie trudności masz przeskok z 60 do 120 więc teoretycznie mógłbyś się uczyć nawet do tej 120 bo koszt się nie zmienia kiedy się osiąga już 90 punktów.

@Thompson
Czyli będą w późniejszej fazie gry dwa pierścienie ogólnodostępne dla każdej klasy, które zapewniają więcej albo tyle samo bonusa do siły niż ten fellangora? Nie musze wiedzieć gdzie są tylko czy bedą.

Wybacz, ale nie pojawiło mi się przypomnienie.

Tak, dla maga jest to amu 10int/100 mana i pierścień 10int/50mana. Dla woja łucznika amu daje 25strybutu/100HP i chyba jakąś ochronę. Pierścien 20atrybutu/50HP bodajże i chyba też jakiś def.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wiem co mowil testet na testach sma mu kazałem sprawdzic czy kotur moze critowac i niebył ozadengo crita dmg był zawsze ten sam :P
Testy wpylwu zręczności tez były i był zależne od rodzaju dmg broni.

Sc@rpion

Sc@rpion

Użytkownicy
posty36
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Widac, ze dlugo wierzyles w swietego mikolaja bo Ci tak mówili.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Czy tylko mi się wydaje, że sc@rpion to w rzeczywistości rip0sta na fejku?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak też tak uważam po tym  jak się do mnie przypluł. :ayfkm:

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kamienna Pantera ? Jak to cos pokonac  bez wywalania calej magii czyli zwojow? Do questa potrzebne jej serce czy nie ?
Cofam pytanie, dowiedziałem sie z gothicpedii xd

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dobra zdradze ci sekret scorpion bo widac nie przeczytales opisu broni na agi, te ktore dodal patch nie maja opisu bron kluta tylko sieczna specjalnie tak ustawilem aby były one uzyteczne w walce vs ludzie i nie zabijały :P wiec na nie nie wplywa zrecznosc bo ich dmg nie jest point a edge :P

0 użytkowników
Do góry