Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4404973 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4404973

Odpowiedzi 14149

Xarcon

Xarcon

Użytkownicy
posty60
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Macius, skad masz ten piersien +5 do siły i zręki?

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ile karmy potrzeba zeby byly bonusy z kapliczek?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Nawet przy jednym punkcie karmy masz szanse otrzymać bonus. Jest tylko kwestia tego, że szansa na otrzymanie tego bonusa z 1 punktem karmy wynosi podobno 0,5 %.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jak mam 10 karmy to juz powinno dobrze bonusy leciec ? czy trzeba czesto wczytywac?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Autorstwa @zloto111

BONUSY Z KAPLICZEK
(pisałem o tym wcześniej, ale teraz rozpracowałem kluczowe szczegóły i będzie  )

1. Na początku gry modlimy się codziennie do Innosa bez ofiary, wtedy
karma rośnie każdorazowo o +1.  Staramy się przy tym nie robić tego co
obniża karmę, bo będzie nam ona potrzebna.
2. Potem codziennie modlitwa + ofiara 100szt. złota i (metodą save-load) czekamy aż wpadnie
nam upragniony bonus (dla każdej klasy poza nekromantą):
+1 do siły,
+1 do zręczności,
+2 do many,
+5 od punktów życia.
3. Opisany wyżej zabieg modlitewno-ofiarny wykonujemy po 10 razy w I, II, III i IV rozdziale.
PS. Polecam zacząć kombinować przy około 20 karmy, bo inaczej to będzie pół roku prób na jeden bonus...

Większe ofiary nie mają sensu, albowiem warunek otrzymania jakiegokolwiek
bonusu jest losowy i zależny od karmy. Jeżeli otrzymujemy bonus to jego
postać tez jest losowa... co prowadzi do metody save-load.

SpoilerTak wygląda warunek otrzymania bonusu:
karma >= Random[200] - dla ofiary w wysokości 100 szt. złota.
karma >= Random[150] - dla ofiary w wysokości 200 szt. złota.
karma >= Random[100] - dla ofiary w wysokości 500 szt. złota.

Na swoim przykładzie mogę napisać, że szansa otrzymania bonusu nawet przy 10 punktach karmy jest bardzo niewielka. A co dopiero jeżeli chcemy jakiś konkrety np. siłe.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
kurde zjebałem zapomniałem o tych kapliczkach w 1 rozdziale ;P ale lepiej brac bonusy jak wyucze sie 90 pkt siły ?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To zależy czy jesteś wstanie dobić aż do 90 punktów siły bez biżuterii w pierwszym rozdziale. Ja wiedząc, że nie osiągne moich 84 punktów siły na hardzie bez biżuterii zacząłem spowiadać się już po drugim progu bodajże.

Psalm 19

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
wiem ze bylo to wymieniane setki razy.. ale spytam sie jeszcze raz jest sens np. dobic sobie siłke do 100 - 110 bez bizuterii lub cos w tym stylu czy to bezsens bo z bonusow troche jest tez.. i mam rozumiec ze jak wyucze sie np 90 sily to potem odrazu czytac wszystkie tabliczki i robic dziesiatki mixow ze smoczych korzeni?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Damn, kolejne zadanie opuściłem więc :(
Najlepszy pierścień jaki teraz posiadam to +5 do siły i zręczności. Natomiast pierścień fellagora daje aż +15 do siły i zręczności. Z tego co grałem na poprzednim patchu nie przypominam sobie abym znalazł jakiś lepszy nawet w późniejszych rozdziałach.

Szukajcie, a znajdziecie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To już jest twój wybór. Na normalnym poziomie trudności masz przeskok z 60 do 120 więc teoretycznie mógłbyś się uczyć nawet do tej 120 bo koszt się nie zmienia kiedy się osiąga już 90 punktów.

@Thompson
Czyli będą w późniejszej fazie gry dwa pierścienie ogólnodostępne dla każdej klasy, które zapewniają więcej albo tyle samo bonusa do siły niż ten fellangora? Nie musze wiedzieć gdzie są tylko czy bedą.

Psalm 19

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ty macius wgl grasz w returna? bo caly czas widze cie na forum ;P a co do mixow odrazu chlac ile wlezie po wyuczeniu sily?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Witam Witam. Mam kilka pytanek :)

1. Czy z Krukiem było coś zbugowane na wersji 1.3 bez instalki? Ponieważ po zabiciu go nie wyleciał mi jego pancerz (załatwiłem go jako ognisty jaszczur hehe...)
2. Gdzie mogę zdobyć recepturę na orkowy bimber do zadania z Sanadrilem?
3. Gdzie mogę zdobyć jednoręczny nordmarski miecz i ile siły wymaga jeżeli mógłbym wiedzieć?

1. Zobacz w ekwipunku
3. Inubis. Siły chyba ze 120.

marcinqszu

marcinqszu

Użytkownicy
posty30
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Cytat: gothicman
Już Ci mówię co robisz źle:
1. Jesteś natrętny tutaj i szukasz rozwiązania problemów, które powodujesz własną głupotą/nieodpowiedzialności.
2. Jakbyś był mną, to byś wczytał save sprzed początku Jarkendaru.
3. Jakbyś przechodził po raz pierwszy i byłbyś normalny to byś wczytał save z początku Jarkendaru.
4. No właśnie jakbyś przechodził po raz piąty, to mógłbyś sobie pozwolić na taką rzecz.
5. Opuściłeś większość głównych wątków moda (Etlu, Dolinę Cieni, Świątynię Śniącego, Opiekunowie).
6. Nikt tutaj nie miał podobnej sytuacji i nie chcesz się przyznac, ale pewnie eksperymentowałeś z kodami, więc jak ktoś może Ci pomóc.
7. Większość zadań nie rozwiążesz/masz problemy rozwiązać z powodu tego co Ci się stało, ale Ty nie... ciągle będziesz wiercił dziurę w brzuchu.
8. To już zostawiam Tobie do myślenia.
Skoro tak twierdzisz to mamy zgoła odmienne spostrzeżenia ale też Ci odpowiem.

1. Może i jestem dla Ciebie natrętny. Pewnie tylko dlatego, że gram zupełnie inaczej i mam swoje zasady i swoje sposoby. Tak według mnie jest najlepiej nie pytać wcale i dojść do wszystkiego samemu a jeśli twierdzisz że zadanie kilku pytań w przeciągu kilku dni jest natrętne to proszę bardzo (każdy ma prawo da wyrażenia swojej opinii na taki czy inny temat) - czasami jednak trzeba. Od Siebie dodam tylko jeszcze, że gardzę takimi hejterami co uważają, że zjedli wszystkie rozumy świata a nie mają ku temu żadnych podstaw.
2. Jakbyś był...czysto hipotetyczne stwierdzenie, ale wiem jedno na pewno nie zrobił bym tak Ty to uważasz.
3. Nie idę na łatwiznę jakbyś nie zauważył. Taki typ jak ja już tak ma.
4. I znowu pudło. Patrz punkt trzeci. Na łatwiznę to można iść robiąc coś po raz wtóry, kolejny.
5. Niczego nie opuściłem. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
6. Tylko wyłącznie dlatego zdecydowałem, że się odezwę. Gdyby podobny bug nie wystąpił trzymałbym gębę na kłódkę według tego co napisałem w pkt.1. Kody są dla tych którym się śpieszy u próbują sobie ułatwić to co przyjemne. Opisując zajście nie liczyłem wcale, że ktoś mi pomorze a jedynie parę osób zasugeruje co zrobić. Podjąłem taka a nie inną decyzję a Tobie mój drogi kolego bo wcale nie uważam Cię za kogoś kto próbuje mi dokopać nic do tego.
7. A skąd Ty możesz to widzieć? bo tak się składa, że w dzienniku mam hmmm grubo ponad setkę wykonanych zadań (strzelam-nie liczyłem a ominęły mnie jeszcze niektóre z 3-4 rozdziału),  4 nieukończone i jedno popsute. Nie miałem nawet takiego zamiaru. Od tego jest chyba ten wątek. Jak ktoś chce albo wie to odpisze a jak nie to nie.
8. " Wolnoć Tomku w swoim domku"...

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Morghar99
Gram w returna jak szalony. Po nauczeniu się tej ogólnie przyjętej wartości 90 punktów siły pijesz wszystkie mixy, czytasz wszystkie tabliczki itp.

Psalm 19

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ile masz godzin gry za sobą?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
56 godzin gry a nie wszedłem nawet ani do etlu ani do górniczej doliny.

Psalm 19

kosa89

kosa89

Użytkownicy
posty33
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
bizuteria znajdzie się lepsza
A pancerz komuś tam poleciał tylko trzeba sprawdzić w equ :P

Taki leki apel mam do gtohicman nie grasz na 1.3 z tego co wiem to nie udzielaj pomocy tym co graja i się pytają bo wprowadzasz i w lekki błąd :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
jak mam już wersję z niedziałającymi kosturami  mogę spokojnie zainstalować wersje poprawioną

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
dlaczego po zjedzeniu zypy z żólwiasa nie ma premii do siłki?

0 użytkowników
Do góry