Kurde, wielkie dzięki Tizgar za info!

Co do gildii to wybierałem w sumie na podstawie tego co chciałem po prostu xd. W NK gralem pierdyliard razy Paladynem, Najemnikiem, Magiem O. więc padło na którąś z nowych gildii. Nekromantów w Gothikach nie lubię i w sumie Wody też xd
Co do siły sorry, po prostu chcialem się upewnić, w takim razie 94siły i dalej bonusiki, thx.
Pare wątpliwości rozwiałeś no ale w takim razie co byś polecał w sprawie Krwawych Kielichów dla postaci co nie pakuje w zręczność?
Co do lokalizacji broni to byłbym wdzięczny za link czy cuś, bo szczerze, znalazłem tylko spis broni (ten twój co zrobiłeś, wyciągając ze skryptów

, ale lokalizacji nie poznajdowalem)
Co do many to myślałem o tym paleniu fai ażeby mieć wystarczajaco many pod koniec gry żeby się wirem czasem pobawić na 6-tym kręgu bez zużywania PN.
To mam pytanko w takim razie czy da radę wytrenować postać tak żeby używać i 1h i 2h broni? Bo szczerze niecierpię animacji dwuręczniaków, no ale jakby był mus to mus. Czy musiałbym zrezygnować z nauki kręgów?
No i zbroja... Po twoim poście, przy zostaniu Guru trzyma mnie w sumie szata (jej wygląd) i sam kostur, jestem bardzo ciekaw jego działania. Czy dałoby się ewentualnie przywołać kostura do niewinnej zabawy co jakiś czas, a pójśc w Strażnika Świątynnego? Czy kostur na przykład by nie działał albo coś.
No i czy NAPRAWDĘ nie da rady walczyć z orkami wręcz w szacie guru, albo ogółem inaczej zadam pytanie: Jak ktoś grający Guru ma sobie poradzić z hordami orków (poza lukiem kuszą)? Bo ja tu martwię się co najwyżej wytrzymałością. Ogółem leciały solówy z sentenzą, bulko (bez wytrzymalości w nk) albo na przykład z 5-6 orkami na raz, unikając w bok, do tyłu. Czasem trudniej niż w Dark Souls

(które to przeszedłem bez trudu xd)
Pozdrawiam!