Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4410456 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4410456

Odpowiedzi 14149

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Drugie, jak zabije Lehmara to nic sie nie stanie?
Lehmara zabija się w ramach linii questowej gildii zabójców

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale czy przed tym zadaniem bedzie potrzebny do czegos? bo chce ksiege długów mu zajumać

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dołączam się do pytania jak powiększyć ekwipunek.

Jebać pierdoloną schizofremie :P

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poczekaj trochę, podexp dopiero go pobij. Co do ekwipunku w Gothic.ini
invMaxColumns=5
; ... determins how many colums you can see with you inventory (default: 5) [0: limited by resolution]

invMaxRows=0
; ... determins how many rows you can see with you inventory (default: 0: limited by resolution)

Freeze89

Freeze89

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niedawno zostalem magiem wody i zauwazylem ze lodowa lanca zadaje obrażenia a lodowa strzała zadaje obrazenia od magii. Tzn że lodowa lanca zadaje konwencjonalne obrazenia? Przecież prawie wszystkie stwory są bardziej wrazliwe na magie? Może ktoś wytlumaczyc po co te zmiany czy może to bład w zapisie?

W walce z orkiem mysliwym aby go zabić musialem rzucić 4 razy lodowa lance (obrazenia 75 mana 25) a lodowa strzała 7 razy (obrazenia od magii 25 mana 10) mam 57 inteligencji a ork myśliwy pancerz 130, 120, 25, 0 i życie 500.

I co powodują te iskry przy ręku przeciwnika gdy tluczemy go kosturem magow wody? Powoduja one jakieś dodatkowe efekty?

Bloodvin1

Bloodvin1

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,
Mam pytanie odnośnie pewnego pierścienia. Którego szukam i nie mogę na niego nigdzie trafić. Nazywa się jakoś Pierścień Odnowienia Ducha (albo Odnowy Ducha) nie pamiętam dokładnie. Znalazł ktoś takie cacko? 
Już tłumaczę skąd o nim wiem i dlaczego tak mi zależy. Otóż kumpel który ma tą samą wersje gothica itd. znalazł gdzieś ten pierścień ale nie wie dokładnie gdzie bo przypadkiem go zobaczył w ekwipunku. Ten pierścionek regeneruje manę w szybkim tempie z małym skutkiem ubocznym jakim jest unieruchomienie bohatera. Gość gra Magiem Ognia wiec to bardzo przydatne. Ja z kolei Nekromantą i też bym nie pogardził takim cudeńkiem. Proszę o odpowiedź czy ktoś trafił na coś takiego. Czy może to tylko przeznaczone jest Magom Ognia. Wtedy darował bym sobie poszukiwania.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem, zrobilem listy polecajace dla Gallahada, wybrałem nagrode nauczania mnie magii ale tylko mane mnie uczy, a czytalem ze kręgi i run uczy tez

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zeddicus potrzeba 25 inteligencji by odblokowac nauke kregow i run u galahada.

Bloodvin1 - grajac wojem mialem podobny pierscien tyle ze regenerujacy zycie. Zapewne sa dwie wersje dla magow i wojownikow;) jutro Ci to sprawdze bo teraz siedze na komie:p

edit. Sprawdziłem: ten pierścień otrzymujesz od Lutero, po zadaniu z Sarą, gdy zostajesz mistrzem gildii kupców. I faktycznie jeśli jesteś magiem to dostajesz regeneracje many, a jeśli wojem to hp:)

Bloodvin1

Bloodvin1

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki, za odpowiedz. Teraz mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy dokładnie zostaje się tym mistrzem ? Bo questa z sarą skończyłem. Ale jak pytam Lutero kto jest w gildii kupców odpowaiada że nie musze jeszcze tego wiedzieć. Bug? Czy coś pominąłem ?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No coz.. Wyglsda na to ze opcja zostania mistrzem gildii kupcow juz Ci przepadla. Za kazde zadanie dostaje sie lub traci troche ukrytej reputacji. Do zostania mistrzem potrzeba jej przynajmniej 10. Tutaj wyjasnilem co i jak: http://themodders.org/index.php?topic=20521.msg1115911#msg1115911
Przeanalizuj ile masz reputacji i na czym polegles.

Bloodvin1

Bloodvin1

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to teraz rozumiem... Gdybym przyprowadził Valerana do Lutero było by idealnie ale niestety nie mogę. Bo ta menda siedzi u Lutero w domu i nie ma możliwości zagadania w ten sposób z nim. Dlatego przyprowadziłem Maxi'ego. Ale lipa... załamałem się hehe tak mi zależało na tym pierścionku xD

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm po wsypaniu fernanda valeran powinien siedziec w gospodzie martwa harpia chyba aczkolwiek nie pamietamjuz dokladniie

Bloodvin1

Bloodvin1

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgadza się, tylko u mnie coś nie pykło i Fernando jest na wolności a Valeran u niego w domu. Tak czy inaczej dzięki za pomoc ;) 

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja mam problem taki : Nikt z obozu mysliwych nie chce ze mna pogadac, każa mi isc i nie przeszkadzac
I drugi, jak przywoluje golema to on sie buntuje i mnie atakuje ;(
(co do tej reputacji w gildi kupców zeby za to targowanie z goraxem nie da sie ponizje 200 zlota bo za kazdym razem drzę dziape ze to jakiś żart chyba z tą cena)

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
myśliwi- pancerz od Bospera, albo 200 potworów
golem- mało propsów u jakiegoś boga

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To prawidłowo :P
Tez prawidłowo
To się targować nie umiesz :P

Mysliwi - pogadaj z Falkiem
Golem - zalezy od karmy
Targowanie 3x 5 w gore sprawdź nastrój 2x 10 w doł i tak w kolko poniżej 100 zejdziesz bez problemu a ten dalej będzie happy można nawet zejść do 50 tez będzie happy :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
(co do tej reputacji w gildi kupców zeby za to targowanie z goraxem nie da sie ponizje 200 zlota bo za kazdym razem drzę dziape ze to jakiś żart chyba z tą cena)
da sie tylko trzeba umieć --- jest gdzieś wczesniej schemat takiego dialogu w temacie

co do tego golema to raczej wynika to z niskiego poziomu maga - im niższy intelekt tym przyzwane istoty sa mniej posłuszne

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
*Tylko ze nie nalicza mi juz zabitych potworów a wczoraj sie bawiłem w c zyszczenie troche mapy, stoi na 53 zabitych i tyle

*Jak mam zabić bossa topielców? Musze wykopac skarb a ten skubaniec caly czas siedzi tam i sie nie rusza

*Kto kurde wymyslil zeby osoby typu Rudar (zadanie na zabicie go w gildi zabójców) był tak bitny i tyle hp mial ... kurde no nie idzie w 1 rozdziale go rozwalic na bronie, lukiem to trzeba by wstrzelic z 1000 strzał a i jak bo on wskakuje wszedzie gdzie my a z kul ognia to by z 10 trzabylo uzyc a to koszt prawie tysiaca zlota :(

*Czasem straznik sie mnie czepia ze jestem oskarżony o kradzież, kiedy ja w tym czasie polowałem... oczywiscie nie bede płacic 1500 zlota bo w 1 rozdziale to jest fortuna wiec uciekam sie do kodów i "naprawiam" buga odbierając swoja kase od andre

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ta, naprawiając tego "buga" (który bugiem tak na prawdę nie jest) kodami niszczysz dalszą grę. Zobaczysz jakie się zaczną później cyrki dziać. A co do reszty było to wałkowanie wiele razy, poszukaj.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No tak bardzo normalne jest ze za zabijanie krwiopijców i wilkow jest sie oskarzonym o kradziez ... z pewnościa logiczne

0 użytkowników
Do góry