Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4404649 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4404649

Odpowiedzi 14149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
możesz mieć nawet milion i ich nie podpalisz  musisz mieć lepszy czary proste

Wilki uciekają od 150+ gobliny podobnie te zwykłe
Topielce chyba od 250 +

Mateusz wiem ze się da bez klucz sam się tam dostałem bez klucz i sam mówiłem ze się da bez kluczy nie wiem jak ci się skojarzyło inaczej :P
Memorius prosiłem o nie ciągniecie temat po co dalej to robisz koniec i kropka daj mnie na ignora ja ciebie i koniec ( takie rozwiązanie jednemu z nas czyli mi wyjdzie na pewno na dobre )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dla tych co nie wiedzą, Smocza zguba (obecnie: Pazur smoka) znajduje się w skrzyni na 2 zatoczce od Khorinis.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Przypomniało mi się odnośnie tej skrzynki z wieży gomeza jest dokładnie tak jak mówiłem
Klucz który daj nam kliff jest do skrzyni z chaty ryżowego księcia a tam jest klucz do tej skrzyni  ze szczytu wieży

Zaś rzekomy klucz do skrzyni ze zbroja magnata nie istnieje bo nie jest ona na klucz

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
A gdzie jest ta skrzynia?

Post Merge: 2013-12-25, 19:04
pytania z okazji dojścia do 3 rozdziału
1. Czy troll koło bractwa rośnie
2. Czy goblinia jagoda na wyspie z ryboglavem istnieje
3. Gdzie się robi stal(wiem że zostane zjechany
4. Ile kosztuje nauka małej burzy ognistej
5. 3 krąg=30PN
6. Runa ze szponu jest na.... krąg?
7. Czy mogę sprzedać urka jak wyjęłem runę?
8. Czy umięjetności łowirckich jest 14?
Czekam na odp
ote]
to ja ponawiam

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Serca umiem wyciągać. Fakt, Trolli jeszcze nie bije ale chyba zacznę :P
Tizgar wydawało mi się że to Ty pisałeś że teraz się tam na bugu nie da wejść bo coś zostało poprawione i jedyna opcja to kradzież klucza. Ale skoro się pomyliłem to sory, mój błąd :)
Dobije tą siłę do 145 żeby nie biegać jak debil za expem :P

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A nie zbuguje mi się nic jak pójdę do Eltu w 3 rozdziale? Mam 90 zręki i nie da się ukraść klucza temu pajacowi-Hagenowi. A i czy cokolwiek mi się zbuguje jeżeli rozpoczął 3 rozdział?? W GD jeszcze nie mam ulu-mulu i nie byłem za palisadą orków.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
A to nie masz możliwości dobić z bonusów do 100? Biżuteria?
Jak nie byłeś za Palisadą to słabo, tam na serio nie ma nic mocnego ( w sensie przeciwnicy)
Tak na dobrą sprawę to Ulu-Mulu i to co z nim związane, fabularnie, powinno być robione w III (dopuki nie pokażesz Uriziela Xardasowi,on nie pójdzie do Słonecznego Kręgu) rozdziale ale lepiej Ulu zrobić w II żeby swobodnie sie poruszać
EDIT:
Wracając do Palisady, idź tam jak najszybciej. Rośnie tam mnustwo roślinę które podbijają Twoje staty. Jak się tam dostać? Najłatwiej na przemianie w byle co, no może poza Chrząszczem bo nie wiem czy do następnych swiąt się wyrobisz :P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gandalfie chodzi ci o ta skrzynie ryżowego księcia to ona jest w jego chacie na pietrze trzeba po skrzyniach wejść :P

Niema co się spieszyć do 3 rozdziału niestety ale w 2 trzeba się trochę narobić żeby być lepiej przygotowany na 3 w którym to pewne rzeczy trzeba zrobić pod przymusem nie rozumiem co wam tak spieszno do next rozdziałów :P ja mam 53 lvl i 3 rozdział i jakoś mi nie spieszno do 4 mimo ze w dowolnej chwili mogę do niego iść ale trzeba kilka rzeczy jeszcze wyczyścić :P

W sumie 3 pytania
1. Przy jednym Herszcie znalazłem dziwny orkowy przedmiot który wygląda jak stara kamienna tabliczka z czym to jest związane i kto to niby może przetłumaczyć bo ur-shak odpada bo niema opcji z nim o tym
2. W wolnej kopalni są 2 skrzyni na klucz pytanie proste gdzie klucz :P
3. Serio Astronomia nic nie daje spodziewałem się jakieś bonusa do many w końcu to warte 5k jest ofc znalazłem ją nie kupowałem :P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kwazi napisałem ci nawet milion niczego nie zmienia potrzebujesz lepszego czaru

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To czy dobrze rozumiem, że w reb v2 lub snc v1.1 jak zabiorę broń np. laresowi to się obrazi? Jeśli tak to co z np. sentenzą, jervisem (im zabrałem), też będą mieli focha? Czy może mogę zabrać broń np. Lee i sprzedać ją na czarnym rynku bez żadnych konsekwencji?

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kwazi napisałem ci nawet milion niczego nie zmienia potrzebujesz lepszego czaru

Tizgar ale w 2 rozdziale co mogę poza kulą ognia? ona też nie podpala tak samo jak strzała i tak samo jak kostur

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
@Gandalf

3 krąg kosztuje 20PN, 4 - 30. Mała burza kosztuje 15 lub 20 PN.

@kwazi 

Nic nie możesz, ale lepiej ci będzie dać w 1h lub 2h i machać kosturem. Ja wziąłem 2h bo ma 60dmg bazowe, a patrząc na sposób i szybkość walki mogłem wziąć 1h. (Miałbym Gniew Demona na magu i bym czyścił wszystko :P). Kostur 1h ma bazowe dmg 30.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Fakt faktem nic nie możesz bo tak jak mowie jak się zglebimy w aspekt techniczny okazuje się ze Mo wcale nie jest taki pro elo gdyż efekt podpalenia musi spełnić pewne warunki żeby zaistnieć :P w tym wypadku magia ognia nie zdaje egzaminu

Nawet mag powinien się hybrydowac bo return na to pozwala :P a hybrydowy mag ma znacznie łatwiej niż czysty :P

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tizgar chcialem zrobic hybryde ale przez orkow w Jarku myslalem ze to nie jest konieczne i dlatego wydalem wszystko na mane, wydobycie brylek zlota i jezyki. teraz wlasnie nie mam jak wyexpic pkt do nauki sily :/ zaluje ze na pierwsze przejscie gry wzialem maga, bo wszesniej poza golemami wszystko kosilem nie martwiac sie niczym i nie robiac save, a teraz wielka lipa bo zebacze w GD do expa mi sie koncza :/ na paladynie juz nawet tych orkow elita z jasnoniebieska zbroja cisnalem. mam jakis stary save straznika na 14 lvl w 1 rozdziale tylko a jarka nie chce mi sie przechodzic :/. nikt nie ma wojownika (obojetna gildia) po jarku lub na jego koncowce? (sory za bledy, nieskladne zdania ale z tel pisze na szybko)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja dysponuje 2 save  z końca 1 i 2 rozdziału gildia ofc najemnik poziom BŁ

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
koniec 2 rozdzialu tzn ze poza GD co zrobiles? jesli zaliczyles inne miejsca tez niz GD i jarek to prosilbym ten save z pierwszego rozdzialu ale jesli masz wygrzebanych nowych rzeczy to chcialbym drugi. jak cos mozemy sie dogadac na pw jutro (tj rano jak sie wyspie:d)

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Gandalfie chodzi ci o ta skrzynie ryżowego księcia to ona jest w jego chacie na pietrze trzeba po skrzyniach wejść :P

Niema co się spieszyć do 3 rozdziału niestety ale w 2 trzeba się trochę narobić żeby być lepiej przygotowany na 3 w którym to pewne rzeczy trzeba zrobić pod przymusem nie rozumiem co wam tak spieszno do next rozdziałów :P ja mam 53 lvl i 3 rozdział i jakoś mi nie spieszno do 4 mimo ze w dowolnej chwili mogę do niego iść ale trzeba kilka rzeczy jeszcze wyczyścić :P

W sumie 3 pytania
1. Przy jednym Herszcie znalazłem dziwny orkowy przedmiot który wygląda jak stara kamienna tabliczka z czym to jest związane i kto to niby może przetłumaczyć bo ur-shak odpada bo niema opcji z nim o tym
2. W wolnej kopalni są 2 skrzyni na klucz pytanie proste gdzie klucz :P
3. Serio Astronomia nic nie daje spodziewałem się jakieś bonusa do many w końcu to warte 5k jest ofc znalazłem ją nie kupowałem :P
1. Ur-shak do zadania badania salandrila
2. Nie da sie
3. Daje +2 mane
a teraz sprostowania
Nie chodziło mi o tą skrzynie w domku ksiecia bo ta to znalazlem chodzilo mi o ta ze zbroja maganata.

A teraz pytania:
1. Czy goblinia jagoda na wyspie z raboglavem istnieje
2. Gdzie sie robi stal
3. Na który krąg jest runa ze szponu
4. Do czego jest kamień z poświęconeej ziemi?

A tak przy okazji to eltu jest bardzo ciekawe i znalazlem tam:
2smocze korzenie
2szczawie
1jagody w lesnym goblinie
czy cos tam jeszcze jest?

Tizgar
Albo ja mam pidolone bugi albo ty jesteś w błędzie.
Jak wszyscy wiemy efekt podpalenia(first dmg z podpalenia) nie załącza się z tragieniem tylko jakąś sec. później.
A teraz mała opowieść
był sobie Gandalf i polował na topielce. Rzucał w nie ognistym pociskiem i biegał dookoła nich czekając aż spłoną. Aż wreszcie wredny mag Gorax sprzedał Gandalfowi 150 książek. Gandalf przeczytał je wszystkie dsięki czemu ma teraz 160 inteligencji. I Gandalf znowu zapolował na topielce ale teraz ma je już na raz i nie musi czekać aż się spalą. :)

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gandalfie ani ja nie jestem w błędzie a ni ty nie masz bugów problem jest taki ze nie masz pojęcia jak działa podpalenie i na co wypływa inteligencja w jego wypadku :P

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Prosty przykład
Polna bestia dorosła :P ma 40 ochrony przed ogniem co oznacza ze nie da się jej zabić ognista strzałą nawet gdybyś miał 2 milion inta to niczego nie zmieni ponieważ int nie wplywa na base dmg ognisty spellii wplywa tylko na dmg over time czyli na efekt podpalenia żeby efekt podpalenia zaistniał base dmg spella musi w cel zadać minimum 1 obrażeń :P

Tak to działa od tej zasady jest parę wyjątków akurat orkowie do nich nie nalezą a ci lepsi maja ochronę pod 80 wiec kula ognia jest na nich za słaba :P
Gdyby to działalo tak jak wy myśleliście to mag byłby zajebiście op ja to zglebiłem i widzę ze nie jest taki totalnie op jest zbalansowany podpalenie jest zajebiste ale ta bron ma pewne warunki aby mogła zadziałać

Jest tez drugi wyjątek ze gdy cel ma mniejsza ochronę przed ogniem niz dmg spelii czyli spełniony jest warunek podpalenia wtedy int wplywa tez na base dmg :P

0 użytkowników
Do góry