Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4393746 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4393746

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: Memorius
No co ty ,tych biednych orków uważasz za tak strasznych przeciwników takiej broni używasz do ich eksterminacji???
Ja tam lubię orków. Zobacz oni sobie słodko i milusio śpią przed namiotami.

A co prawdziwie niebezpiecznych wrogów - to tych w chodzie modyfikacji Returninga po prostu z gry usunięto....
Nie rozumiem... Orkowie stanowią największą siłe w całym returningu - domyślam się, że jest ich conajmniej 1000.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
To powiem tak.
Ja grałem w Returninga RU 1.0 jeszcze w czasie gdy na tym forum nie było nawet tematu założonego o tej modyfikacji. A w  Returning 1.0 Poszukiwacze stosowali czar "Przyzwanie Szkieletu". Nie nie jednego szkieletu ,a chmary szkieletów przy których Armia Ciemności to tylko taki malutki oddziałek.
Przywoływali ich szybciej niż ci z Dark Saga .... i do tego w nieskończoność , aż się ekran zapchał i komp przegrzał.
panował okrutny metodyczny respawning w każdym rozdziale , gdzie w końcu tak gdzie stał początkowo jeden smoczy zębacz teraz stałow rozdziale 5  całe stadko.

Więc nie mów mi orkach i tez niech nikt nie mówi ze rebalance trudny jest. Bo nie jest.
Powstał w dużej mierze dlatego bo ludzie płakali że Returning1.0 jest za trudny . Grałem też w 1.1 i tu było lźej ale też wcale nie łatwo.
tak przy okazji to bym tez tu wspomniał o tym expieniu. W R1,0 nie wiedziałem co robić z punktami doswiadczenia  :D

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To powiem tak.
Ja grałem w Returninga RU 1.0 jeszcze w czasie gdy na tym forum nie było nawet tematu założonego o tej modyfikacji. A w  Returning 1.0 Poszukiwacze stosowali czar "Przyzwanie Szkieletu". Nie nie jednego szkieletu ,a chmary szkieletów przy których Armia Ciemności to tylko taki malutki oddziałek.
Przywoływali ich szybciej niż ci z Dark Saga .... i do tego w nieskończoność , aż się ekran zapchał i komp przegrzał.
panował okrutny metodyczny respawning w każdym rozdziale , gdzie w końcu tak gdzie stał początkowo jeden smoczy zębacz teraz stałow rozdziale 5  całe stadko.

Więc nie mów mi orkach i tez niech nikt nie mówi ze rebalance trudny jest. Bo nie jest.
Powstał w dużej mierze dlatego bo ludzie płakali że Returning1.0 jest za trudny . Grałem też w 1.1 i tu było lźej ale też wcale nie łatwo.
tak przy okazji to bym tez tu wspomniał o tym expieniu. W R1,0 nie wiedziałem co robić z punktami doswiadczenia 
Ale to jest temat o returning rebalance v2.1 i nie interesuje nikogo co było w wersji 1.1 czy też 1.0. Twoje posty należy usunąć gdyż są nie na temat. 

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

marcio199801

marcio199801

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
siema , ktos wie czemu nie mogę ulepszyć szponu beliara ? pisze mi , że beliar jest niezainteresowany

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
100 karmy u Beliara jest?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Marcio ty se jaja robisz czy szukanie odpowiedzi to jest dość trudna czynność ?

Widać respawn pozostał jednak ze starych wersji :P
Im dalej w las tym gorzej dla łucznika pamiętajmy ze nie tylko to ma 300 obrazęn ale i dodatkowe 150 od ognia co już w ogóle deklasuje luk pomijam gniewy które wykraczają poza normy unijne :P ale to endgame  skupmy się na 3 rozdziale

Łuk dla łucznika to będzie 190 dmg bron dla woja to będzie albo szpon który jebie blyskawica nawet w blocked atack :P lub uriziel który wali 400 dmg :P
Teraz sama efektywność walki jest na korzyść łucznika wejdę se na pnioka i napierdylam :P wojownik bierze na klatę tyle na ile armor i hp mu pozwolą :P bo ciężko jest wymusić aby 10 orkow naraz robiło szarże wtedy można by  olać ilość :P

Zasadniczo ja mogę na klatę wziosc 3 elitów hersztow i z nimi wygram ofc im więcej tym większy dreszczyk emocji i szansa na błędy :P z tym ze ja się muszę bawić w odciąganie :P

podsumowujac jest lekka przewage lucznika ale w endgame czyli od 5 rozdziału już do końca woj go deklasuje :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Uriziel zadaje 200 normal dmg i 100 magicznego.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
i jeszcze 100 od ognia co daje sumaryczny dmg równy 400 :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czemu nie pisze o tym w statystykach broni?

Psalm 19

Baa lMateusz

Baa lMateusz

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jak wydobyć rude? mam umiejętność i kilof a jak stoje przed złożem to nie mam jak wydobyć

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie wiem czemu nie pisze ale skryptach jest jasno dmg index fire : ponadto uderz nim w kogoś a będzie efekt podpalenia :P

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A może obrażenia magiczne to ogień? :) bo w końcu no ale to magiczny miecz, który podpala.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
jaśniej się nie da

name = "Uriziel";
    mainflag = ITEM_KAT_NF;
    flags = ITEM_2HD_SWD | ITEM_MISSION;
    material = MAT_METAL;
    value = 10000;
    damagetype = DAM_EDGE | DAM_FIRE | DAM_MAGIC;
    damage[DAM_INDEX_EDGE] = 200;
    damage[DAM_INDEX_MAGIC] = 100;
    damage[DAM_INDEX_FIRE] = 100;
    range = 160;
    cond_atr[2] = ATR_STRENGTH;
    cond_value[2] = 200;

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
   name = "Uriziel";
   mainflag = ITEM_KAT_NF;
   flags = ITEM_2HD_SWD | ITEM_MISSION;
   material = MAT_METAL;
   value = 10000;
   damagetype = DAM_EDGE | DAM_FIRE | DAM_MAGIC;
   damage[DAM_INDEX_EDGE] = 200;
   damage[DAM_INDEX_MAGIC] = 100;
   damage[DAM_INDEX_FIRE] = 100;
   range = 160;
   cond_atr[2] = ATR_STRENGTH;
   cond_value[2] = 200;
   visual = "ItMw_2H_Sword_Sleeper_02.3DS";
   on_equip = equip_2h_superheavy;
   on_unequip = unequip_2h_superheavy;
   description = name;
   text[0] = NAME_Str_needed;
   count[0] = 200;
   text[1] = "Na klindze wygrawerowano starożytne runy...";
   text[2] = "Kamień u podstawy klingi emanuje magiczną energią.";
   text[3] = NAME_Damage;
   count[3] = damage[DAM_INDEX_EDGE];
   text[4] = NAME_Dam_Magic;
   count[4] = damage[DAM_INDEX_MAGIC];
   text[5] = NAME_Value;
   count[5] = value;

Obrażenia od ognia pewnie by się nie zmieściły w opisie ;)

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
jak wydobyć rude? mam umiejętność i kilof a jak stoje przed złożem to nie mam jak wydobyć
a wciśnąłeś ctrl?
Marcio ty se jaja robisz czy szukanie odpowiedzi to jest dość trudna czynność ?

Widać respawn pozostał jednak ze starych wersji :P
Im dalej w las tym gorzej dla łucznika pamiętajmy ze nie tylko to ma 300 obrazęn ale i dodatkowe 150 od ognia co już w ogóle deklasuje luk pomijam gniewy które wykraczają poza normy unijne :P ale to endgame  skupmy się na 3 rozdziale

Łuk dla łucznika to będzie 190 dmg bron dla woja to będzie albo szpon który jebie blyskawica nawet w blocked atack :P lub uriziel który wali 400 dmg :P
Teraz sama efektywność walki jest na korzyść łucznika wejdę se na pnioka i napierdylam :P wojownik bierze na klatę tyle na ile armor i hp mu pozwolą :P bo ciężko jest wymusić aby 10 orkow naraz robiło szarże wtedy można by  olać ilość :P

Zasadniczo ja mogę na klatę wziosc 3 elitów hersztow i z nimi wygram ofc im więcej tym większy dreszczyk emocji i szansa na błędy :P z tym ze ja się muszę bawić w odciąganie :P

podsumowujac jest lekka przewage lucznika ale w endgame czyli od 5 rozdziału już do końca woj go deklasuje :P
widać że szponu nie testowałeś. Błyskawice nie działają.
To powiem tak.

tak przy okazji to bym tez tu wspomniał o tym expieniu. W R1,0 nie wiedziałem co robić z punktami doswiadczenia 
Ale to jest temat o returning rebalance v2.1 i nie interesuje nikogo co było w wersji 1.1 czy też 1.0. Twoje posty należy usunąć gdyż są nie na temat.
Tak szczerze to nie do końca bo temat dotyczy starego spolssczenia i starej wersji moda

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gandalfie jakbym nie testował to bym nie pisał :P

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Gandalfie jakbym nie testował to bym nie pisał :P
A jaki masz szpon? Pewnie 2h. Bo ja za czasów SŚ śmigałen z 1h a tam to piorunów było więcej niż ciosów tyle że miały zero dmg

Mała opowieść o mej grze:
Biegam sobie z żądłem skorpiona biorę smoczego zębacza na 3 hity i się cieszę że ginie. Następnie znajduje 5 potów zręczności i dzieje się magia bo biorę go na 2 powtarzam 2 hity.

A teraz destrukcyjne stwierdzenie.
Siła wpływa na kryta broni obuchowych i siecznych
a zręczność wpływa na kryta broni kłującej

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam buga z bractwem chyba bo podchodzę do oruna w przepasce bractwa i on nic, jest tylko opcja KONIEC,, jakieś sugestie? 

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Cytat: Revolution
mam buga z bractwem chyba bo podchodzę do oruna w przepasce bractwa i on nic, jest tylko opcja KONIEC,, jakieś sugestie? 
Gadałeś ze strażnikiem obozu?

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
chyba gadałem aczkolwiek wtedy jeszcze nie miałem tej przepaski bractwa i dopiero później ją wziąłem od lestera, da się jakoś to ominąć? 

0 użytkowników
Do góry