Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 3923764 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 3923764

Odpowiedzi 14149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tylko do ambasadora

1. Szukaj kupuj itp inaczej się nie da
2. Tu ci nie pomogę dziwne ze w 4 rozdziale są jakieś jaja najemnik je ma ale dopiero w 5 po powrocie z gd
3. Nie wiem jak dokładnym jesteś szukaczem ale np ja jestem w 2 rozdziale czyli nawet niema 30% gry a już mam 20 szczawi a wiem ze jeszcze z pewnie 50 albo chociaz 40 znajdę wiec wiesz mi będziesz mógł to spożytkować

Wasili moze płacić 2 do 1 :P

do bugów

1. Poszukiwacz musi paść od tych 2 obrażeń na sek z bryły lodu :P
2. Mozna tak  jak mówili inni albo idziesz np do khaleda bo on ma opcja ze ściąga bron do handlu i sprzedajesz mu np dozownika on zawsze zakłada najlepsza bron jaka moze na jaka pozwalają mu jego statysyki wiec założy dozwonik teraz musisz iść gdziekolwiek poza khorinis do innego świata i tyle wracasz do khaleda i ma 50 bełtów :P npc automatycznie wytwarzają amunicje do broni która noszą :P

Ten sposób również powinien rozwiązać problem z amunicja do ambasadora :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Tizgar ale ja już wcześniej zrobiłem 13 eliksirów zręczności żeby założyć ten 'niby' najlepszy łuk ktoru sprzedaje paladyn w drugim rozdziale w GD.
Co do jaj to są już w czwartym rozdziale. Każdy jak tylko dostanie Oko to wali prosto do GD a ja pomimo że mam czwarty rozdział to tylko tam wszedłem i wyszedłem bo myślałem że mi sie Jarek odbugguje. Ale jaja miałem jeszcze przed wejściem do GD
Co do Wody to obszedłem wszystkich którzy moga mi coś sprzedać poza Cronosem bo nie moge wejść do Jarku. Robiłem tak co rozdzial i tylko Lutero miał 4 butelki i to w 3 rozdzile

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
13 mikstur to 13 szczawików a w grze jest ich na bank ponad 50 :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Nie no spoko jeszcze mi się nie spieszy żeby ładować bonusy poza zręcznością. Tak liczyłem ze z bonusów zgarne jakieś 70 siły a Smoczych Jaj mam chyba 13 i jedno oddałem Magowi. Myślałem ze jak by dawac mu te jaja to lepiej zgarnac 13*3 siły niz czekac az do Dworu i tam wpakować 15 jaj za 15 siły tylko nie wiem ile tych mikstur moze mi ten Mag zrobić.
Aha i co z tym Jarkiem? Niby i tak juz grupka Orkowych Elit nie jest w stanie do mnie dobiec ale exp i złoto sie przydają...
A właśnie, ktoś mi tu ostatnio wmawiał ze ten Łuk 140/140 to najlepszy sprzęt i nic lepszego nie znajdę. W Dolinie jest Smoczy Łuk 160/160 a przy Lodowym Smoku 180/160 wiec pytam jeszcze raz czy jest coś jeszcze lepszego przed wpłynięciem na Dwór co moge 'przytulić'

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No łuk cienia 190 dmg wymaga 140 zręczności da ci go falk jeśli z nim wygrasz pojedynek na myśliwego czyli ukończysz w sumie full watek mysliwych i to już można w 3 rozdziale miec z głowy wymaga specjalnych strzał które sprzedaje bosper :P

I to jest najlepszy łuk w grze ale nie najlepsza bronia dystansowa tu dvart bije wszystko inne na głowe :P

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
To nie dobrze... Czyli ten od Lodowego Smoka to już najlepsza broń? Bo magiczne mnie nie interesują :P
A jeszcze wrócę do tej Wody. Nie wiecie gdzie można jej dużo znaleźć? Bo ten Twoj numer Tizgar to już jest bug a ja zaszedłem za daleko żeby teraz upaść tak nisko :P
Chyba przeinstaluje całą gre bo w Jarku pewnie jest teraz od groma nowych zwierzaków do ubicia a mi za kolejne +5 sily przyszło płacić 15PN i 4500 golda a w pozostałych lokacjach to tylko Orkowie i Szkielety biegają

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ty to chyba serio czegoś nie kumasz Łuk cienia to najlepszy łuk w grze on nie jest magiczny to ze nazywa się cienia nie znaczy ze strzela strzałami cienia strzela normalnymi tylko przerobionymi przez bospera ale to dalej są tak samo normalne strzały jak do tego nordmarskiego przy czym nordmarski jest słabszy

Bug to picie mikstury podczas walki :P to nie jest bug normalnie npc nie ściąga tego co nasi a return to zmienił czyli sami w pewien sposób do tego zachęcają 

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Czaje o co Ci chodziło. Wychodzi na to że Bosper "przerabia" strzały i co załóżmy że jestem w nawet GD i nagle brakuje mi strzał to co wtedy? Odwrót z podkulonym ogonem do Bospera. Serio nie mam ani czasu ani chceci żeby biegać co chwile do Khorinis. Nie wiem czy jeszcze trzeba mu płacić za robocizne ale sam fakt że jestem od niego uzalezniony jest denerwujący. Z tego co wiem to w 7 rozdziale Orkowie siedzą w mieście a co z Bosperem? Żyje? Bo jak nie to automatycznie ten Łuk mogę sobie wsadzić tam gdzie słońce nie zagląda.
Gdybyś poczuł sie dotknięty moją wypowiedzią to:
a) nie miała ona na celu Cię obrażać
b) sarkazm jest moja cechą wrodzoną

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
khmm nie grałem dawno, ale szczerze, coś co dorbre nie trwa wiecznie :P

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To se kup tyle strzał żeby wystarczyło proste i nie będzie uzależniony :P nie wiem 1k, 2k ci starczy proste nie wystrzelasz tego wszystkiego ale to twoja gra i twoje meczenie nie moja ja tylko ci napisałem co jest najlepsze :P

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty169
Propsy36
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do bugu z wczytywanie do Jarka - masz hełm ? Jeśli tak to go zdejmij i spróbuj ponownie wejść. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jaka jest użyteczność czarnego kryształu ? :P Pytam z ciekawości :P
I czy jest więcej eventów spawnujacyh expa ( w sensie potwory )

Juz wyjaśniam a no poszedłem se do marcosa i po kość alepha i tak jakoś zaszedłem aż pod  lodowe golemy, ogólnie na terytorium przed wejściem do NO pomijając ze z zabitego po drodze goblina berserka dostałem smoczy korzeń co było lol :P i to ze wpadłem na mroźnego wilka w sumie łatwy był :P ( już całkowicie pominąłem ze nowego questa o którym ja nie wiedziałem znalazłem ) doszedłem do jaskini z bandytami ( w chacie która jest na wpół zatopiona przed ta jaskinia jest miks do zręczności +3 ) , wybiłem, fanty zebrały idę dalej przy ścianie, czarne goblin i skrzynia w jaskini cool i tu dochodzi do sedna sprawy otwieram skrzyni no 5 wytrychów dobra czemu nie, biorę i bum z dupy ork wojownik i 4 gobliny dobra dostali po łbie, wracam się do jaskini z bandytami już bez bandytów, bum kolejne gobliny czarne.

Lol wyszło opowiadanie :P

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
5 czarnych krysztalow bedzie potrzebnych do przedostatniego zadania Opiekunów "Duch Wody"

Lokalizacja pięciu kryształów:
1.W podwodnej jaskini z Rudą dla Węża.Znajduje się ona pod Jerganem(Dokładnie na północ od Zamku w kierunku 
przełęczy, wejście jest zasłonięte krzakami)
2.W jaskini za wodospadem, tam gdzie rozpoczyna się lodowa kraina.
3.Na bagnie przy ścianie, w drodze do bagiennego smoka.
4.W pobliżu zatopionej wieży Xardasa, na kamieniu
5.W jaskini pod ścieżką do wulkanu, siedziby ognistego smoka(wspinamy się do niej po krawędziach). (W NK był tam ork, jest tam jakis pierscien)

w bodajze opuszczonej kopalni otwierajac zwykly kufer wyskoczyl mi szkielet (pulapki mam wylaczone) 

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Nie mam założonego żadnego hełmu. Próbowałem wchodzić do Jarka na golasa, tak jak bym dopiero zaczął grę i nic to nie dawało.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: mateuszzxcv
Czaje o co Ci chodziło. Wychodzi na to że Bosper "przerabia" strzały i co załóżmy że jestem w nawet GD i nagle brakuje mi strzał to co wtedy? Odwrót z podkulonym ogonem do Bospera. Serio nie mam ani czasu ani chceci żeby biegać co chwile do Khorinis. Nie wiem czy jeszcze trzeba mu płacić za robocizne ale sam fakt że jestem od niego uzalezniony jest denerwujący. Z tego co wiem to w 7 rozdziale Orkowie siedzą w mieście a co z Bosperem? Żyje? Bo jak nie to automatycznie ten Łuk mogę sobie wsadzić tam gdzie słońce nie zagląda.
Gdybyś poczuł sie dotknięty moją wypowiedzią to:
a) nie miała ona na celu Cię obrażać
b) sarkazm jest moja cechą wrodzoną
Niestety źle jest to rozwiązane z tym łukiem cienia - Bosper sprzedaje tylko 50 strzał na dzień co jest totalną parodią oraz strzały te są dwa razy droższe niż normalne - za 50 płacimy 200 stuk złota... Gdybym wcześniej wiedział, że istnieje łuk zadający 180 dmg czyli tylko o 10 dmg mniej od łuku cieni to bym nawet nie zadręczał się aby codziennie chodzić do bospera po te 50 strzał.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ha ha dobre to ja jednka pomęczę się z tym moim łukiem.
 Maciuś ten Łuk możesz zakosić już w drugim rozdziale bo Smok Cię nie ruszy i jak grasz łucznikiem to kup ponad 2k strzał bo kończą sie w dość szybkim tempie.
Co do Smoczych Jaj to mozna je zdobyć już w 4 rozdziale. Mam ich dokładnie 11 z czego jedno oddałem Magowi. Zostało mi do zwiedzenia parę jaskiń tak że myślę że jeszcze parę znajdę

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wchodzę do Jakrendaru, wszystko poza skończeniem misji zabicia Canthara, bandytów w latarni i Joe co było dostępne w 1 rozdziale zrobiłem. Pytanko: przed drugim rozdziałem coś warto mi zrobić tj. iść z kimś pogadać, kupić coś czy jak żeby mi nic nie przepadło ;)
Mam aktualnie tylko 240 hp ;/ ale mam jakieś 9000 złota i jeszcze nie sprzedałem skór, pazurów i kłów więc mam trochę kasy. W takim razie polecacie mi pzed drugim rozdziałem jakąś "żywność kupić" lub coś żeby podnieść trochę hp ale żeby aż tak dużo kasy nie zmarnować . A może wszystko co się da kupić z żywności? ;p pytam się bo nie mogę rozkminić jak wy osiągacie tyle hp tak wcześnie ;p

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Odnośnie kamiennych tabliczek : "2 cebule w stos skarb w lodzie Smoka" - szukam w skarbie smoka i nie moge znależć. Ktoś wie gdzie dokładnie znajduje się ta tabliczka? Kto ma klucze do skrzynkek w domku w lodowej krainie oraz obok lodowego smoka?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko do ambasadora

1. Szukaj kupuj itp inaczej się nie da
2. Tu ci nie pomogę dziwne ze w 4 rozdziale są jakieś jaja najemnik je ma ale dopiero w 5 po powrocie z gd
3. Nie wiem jak dokładnym jesteś szukaczem ale np ja jestem w 2 rozdziale czyli nawet niema 30% gry a już mam 20 szczawi a wiem ze jeszcze z pewnie 50 albo chociaz 40 znajdę wiec wiesz mi będziesz mógł to spożytkować

Wasili moze płacić 2 do 1 :P

do bugów

1. Poszukiwacz musi paść od tych 2 obrażeń na sek z bryły lodu :P
2. Mozna tak  jak mówili inni albo idziesz np do khaleda bo on ma opcja ze ściąga bron do handlu i sprzedajesz mu np dozownika on zawsze zakłada najlepsza bron jaka moze na jaka pozwalają mu jego statysyki wiec założy dozwonik teraz musisz iść gdziekolwiek poza khorinis do innego świata i tyle wracasz do khaleda i ma 50 bełtów :P npc automatycznie wytwarzają amunicje do broni która noszą :P

Ten sposób również powinien rozwiązać problem z amunicja do ambasadora :P
najemnik tez musi miec misje juz w 4 rozdz z jajami. Wystarczy zabic jakiegos smoka zabrac mu jajo i zaniesc benetowi i wtedy dostajesz misje z jajami... tez sie zdziwilem ze juz w 4

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Maciuś
Kto ma klucze do skrzynkek w domku w lodowej krainie oraz obok lodowego smoka?

Cierpliwości, fabuła Cię poprowadzi! To kufer Wilka chyba, i niestety końcówka gry...

0 użytkowników
Do góry