Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4394360 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4394360

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Krew mnie zaczęła zalewać jak wszedłem do starej kopalni aby pogadać z duchami. Jak wy żeście wybijali to wszystko? Nawet mając tam ochrone przed bronią na poziomie 200 ( w co wątpie ) nie widze możliwości aby ubić kilku przeciwników na raz. Szkielet zadaje mi około 300 dmg jednym uderzeniem... Na górze jeszcze idzie to rozegrać za pmocą czarów - zbieramy nieumarłych w kupke po czym walimy mała burzą ognistą. Niemniej działa to tylko gdy mamy do czynienia z zombiakami jeżeli chodzi o szkielety to tylko grom lub ognisty deszcz pozostaje. Niestety te duchy też dostają dmg więc należy uważać. Obawiam się, że na szkielety będe musiał użyć zniszczenia ożywieńca bo innej możliwości nie widze ( szkielet wytrzymuje 3 małe ogniste burze przy 64 inteligencji ). Nie wspomne już o wywalaniu z gry przy niemal każdej próbie wczytania zapisu...

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witamy w świecie Returning...

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak z reguły to ja odpowiadam na pytania to teraz sam mam pewne problemy:
1. Czy jest klucz do skrzyni która znajduje się za Estebanem ?
2. Ile jest w hełmów ? Mam 3 ( nie wiem czemu ale nie miałem maski śniącego w nekromancie ...)

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
2. chyba 4, maska sniacego,helm paladyna, lowcy smokow, " moj ulubiony kapelusz" 
 da sie uzyskac ta sama zlota zbroje co ma cor angar?

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak z reguły to ja odpowiadam na pytania to teraz sam mam pewne problemy:
1. Czy jest klucz do skrzyni która znajduje się za Estebanem ?
2. Ile jest w hełmów ? Mam 3 ( nie wiem czemu ale nie miałem maski śniącego w nekromancie ...)

1. Podczas bodajze zabicia Juana ma on klucz do kryjowki Estebana, niestety nie pasuje on (moze Ci bedzie pasowac, ale watpie), szukalem w kazdych zakamarkach ale nie moglem tego kufra otworzyc.
2. Co do ilosci nie mam pewnosci ale ja mialem 5 (grajac guru mialbym 6), w GD pod Bagiennym Smokiem (siedzi praktycznie na niej) jest jeszcze jeden helm wygląda jak ten hełm w średniej/ciezkiej zbroi lowcy smokow. Na zapomnianej wyspie jest jeszcze jeden helm. zapomnialem nazwy niestety zwal sie jakos "Lider..." dodawal gdzies 5/3/5/3 i jak go zakladales to Bezi zaczal tanczyć jak ta kobieta z gildii zlodzei zapomnialem imienia -,-.

prosty kask, moj ulubiony kapelusz, laska innosa, helm lowcy smokow, "lider" i maska sniacego

MagnuMr1p
da sie uzyskac. zbroje cor Angara ma jeszcze Gor Na Kosh. Ciezka Zbroja Straznika Swiatynnego to odpowiednik tej  zbroi. Polecam wgrac texturepack, wtedy ta zbroja bedzie wygladala "normalnie" jak z G1.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ten do kryjówki Estebana właśnie nie pasuje - ok dzięki za odpowiedzi ;)

I jeszcze jedno pytanie:
Gdzie znajduje się pierwszy tom "Smoczego Oddechu" ?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Albo w skarbcu magów albo tam gdzie była smocza zguba.

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Polecam wgrac texturepack, wtedy ta zbroja bedzie wygladala "normalnie" jak z G1.
No wlasnie, kilka dni temu wgralem i wyglada gorzej ;/ Zloty kolor strasznie mi sie podobal, myslicie ze jak teraz odinstaluje texture pack to  nie bede musial zaczynac gry od nowa?
ps: Wiecie jak to zrobic? Szukalem pliku Texture pack w folderze video, nie ma tam takiego..

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jaskinia bólu - lepszej nazwy nie można było chyba dla tej lokacji wymyślić. Nie mam pojęcia jak wybije tych wszystkich nieumarłych. Próbowałem się wbić na chama z miksturą szybkościa ale również się nie udało. Stara kopalnia to przy tym pikuś...

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie będziesz musiał pack niema na to wpływu to tylko textury które nie koniecznie są fajne, jak dla mnie lepsze są te standardowe z returna te nasze blado wypadają ale to zależy od własnych preferencji no i nasze wymagają lepszego sprzętu ofc.

Na temat hełmofonów padła już odpowiedz, co do klucza estebana sam chciałbym to wiedzieć i w sumie wiem to jest bug z podstawowego nk cp go fixuje no ale return nie współgra z cp i nie z fixowal tego akurat błędu :P Juan ma zly klucz bo istnieją 2 sprawdziłem na kodach ten 2 klucz pasuje do skrzyni :P

Gdzie jest 1 tom tez dobre pytanie w skarbcu magów go niema za to znalazłem dziwna recke na miksture przemiany umysły swoja droga co i do czego to będzie przydatne?
A tam gdzie w nk była smocza zbuga mamy tom 2 właśnie dajacy 2 pn przypuszczam ze tom 1 tez daje 2 pn :P

Do wywalania gry to się trzeba przyzwyczaić w tych lokacjach jedyna zależność to taka ze co restart kompa zmienia się miejsce wywalania co load miałem tak ze za każdy razem jak wbijałem przez tp do obozu bandytow to fast crash po restarcie przestało za to zaczęło wywalić co load jak byłem w kopalni złota :P he to jedyna opcja :P ( tego i tak jako crash bym nie liczył  bo od razu wywala do pulpitu i można od razu odpalić na nowo a ze save się robi co walkę to w sumie nawet idzie przeboleć )

Na szkielety są 2 sposoby działające zawsze 1 zniszczenia ozywienca ale strata expa wiec odpada, 2 żeby wygrać z nim przez ich bron zostali prze-kozaczeni trzeba mieć minimum 60% w 2h  i mieć bron z zasięgiem minimum 130. W sumie ostatni sposób to magia ale warto wysrać się ze zwojów na takie gówno gdzie one mogę się przydać później :P

Ogólnie na wszystko co nieumarłe najlepiej działa bron sieczna a jeszcze lepiej czary ognia reszta spisuje się słabo a strzyły to już wogule nic :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przepis mikstury przemiany umysłu jest potrzebna do jednego z zadań, gdy się jest członkiem bractwa. Któryś guru zleca je - już nie pamiętam który.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie szkielety są tak twarde, że nawet małą ognistą burzą musiałem walnąć trzy razy żeby padł, przecież to jest przesada. Udało mi się za 10 razem bodaj wbić do głównej komnaty na miksturze szybkości w jaskini bólu ale tam jest nekromanta, który to jest chyba mocniejszy od każdego smoka... Aby sprawdzić walłem 2 ogniste deszcze i 4 gromy a i tak zostało mu jeszcze 1/3 hp. Brak słów... Jakie on ma staty?

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
daj nazwę tego npca :P

Aha czyli dla mnie jako najemnika ten przepis to tylko papierek o wartość 100 złota w sprzedaży :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nekromanta - zombie.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
    name[0] = "Nekromanta-zombie";
    guild = GIL_ZOMBIE;
    aivar[AIV_MM_REAL_ID] = ID_ZOMBIE;
    level = 50;
    aivar[94] = TRUE;
    attribute[ATR_STRENGTH] = 500;
    attribute[ATR_DEXTERITY] = 75;
    attribute[ATR_HITPOINTS_MAX] = 4000;
    attribute[ATR_HITPOINTS] = 4000;
    attribute[ATR_MANA_MAX] = 100;
    attribute[ATR_MANA] = 100;
    protection[PROT_BLUNT] = 100;
    protection[PROT_EDGE] = 100;
    protection[PROT_POINT] = 1500;
    protection[PROT_FIRE] = 20;
    protection[PROT_FLY] = 50;
    protection[PROT_MAGIC] = 120;
    damagetype = DAM_EDGE;
    fight_tactic = FAI_ZOMBIE;

Prawdopodobnie za niego bedzie bohaterski bonus :P GL&HF łucznikiem :P
Powiem ci ze jak cie raz pizdnie to dostaniesz za 500 hp chyba ze masz armora np 200 to za 300 wiem marna pociecha :P

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
    name[0] = "Nekromanta-zombie";
    guild = GIL_ZOMBIE;
    aivar[AIV_MM_REAL_ID] = ID_ZOMBIE;
    level = 50;
    aivar[94] = TRUE;
    attribute[ATR_STRENGTH] = 500;
    attribute[ATR_DEXTERITY] = 75;
    attribute[ATR_HITPOINTS_MAX] = 4000;
    attribute[ATR_HITPOINTS] = 4000;
    attribute[ATR_MANA_MAX] = 100;
    attribute[ATR_MANA] = 100;
    protection[PROT_BLUNT] = 100;
    protection[PROT_EDGE] = 100;
    protection[PROT_POINT] = 1500;
    protection[PROT_FIRE] = 20;
    protection[PROT_FLY] = 50;
    protection[PROT_MAGIC] = 120;
    damagetype = DAM_EDGE;
    fight_tactic = FAI_ZOMBIE;

Prawdopodobnie za niego bedzie bohaterski bonus GL&HF łucznikiem
Powiem ci ze jak cie raz pizdnie to dostaniesz za 500 hp chyba ze masz armora np 200 to za 300 wiem marna pociecha
1500 przed strzałami :) Ale widze, że tylko 100 przed bronią więc teoretycznie powinienem dać rade go sklepać. A jak nie to zostaje jeszcze tajna broń czyli przemiana w ognistego jaszczura :)

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta i - 50% expa ale to twoj exp nie mój, zombie jak zombi kazdego można przywalić do ścian i spam bronią prawo lewo dopóki nam się nie skończy wytrzymałość i hp pytanie co pierwsze padnie on czy ty, ofc dobrze działa na niego ogień możesz go zaspamic nawet ognista strzałą chociaz przy jego hp to ze 20 razy jak nic będzie trzeba ewentualnie 15 razy z fireballa, jak masz kostur guru to tez ładnie na niego podziała bo ma ledwo 50 na fly dmg

Twój exp ty wybierasz metodę

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
Ta i - 50% expa ale to twoj exp nie mój, zombie jak zombi kazdego można przywalić do ścian i spam bronią prawo lewo dopóki nam się nie skończy wytrzymałość i hp pytanie co pierwsze padnie on czy ty, ofc dobrze działa na niego ogień możesz go zaspamic nawet ognista strzałą chociaz przy jego hp to ze 20 razy jak nic będzie trzeba ewentualnie 15 razy z fireballa, jak masz kostur guru to tez ładnie na niego podziała bo ma ledwo 50 na fly dmg

Twój exp ty wybierasz metodę
Rozegrałbym to oczywiście tak, że kiedy już będzie miał bardzo mało hp to wtedy dobiłbym z jakiegoś zaklecia i zgarnął całą pule expa. Natomiast co do kuli ognia to również walłem aby się przekonać o jego mocy i niestety nie zrobiła mu nic - 0 dmg, pasek hp nawet nie drgnął :) Inteligencji mam 64, kula ognia zadaje 75 dmg więc teoretycznie 139 dmg... Obrażeń od podpalenia nie doświadczyłem.

Psalm 19

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja nie mogę wyjść ze Starej Kopalni. Drabina obok magazynu, którego w G1 pilnował bodajże Ashgan jest zbugowana, Bezi schodzi z niej za wcześnie i spada na ziemię.Czy zapisanie gry z włączoną konsolą będzie potem powodować problemy?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Widać kur** ogien to magia ech żyłem w błędzie to wiele wyjaśnia :P

HellVard, Ta będą problem ale jak wyłączysz konsole i zapisze tez ale na to jest bardzo bardzo mała szansa

0 użytkowników
Do góry